Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah, and U
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-04-18, 10:06   #2511
pixelka
Zakorzenienie

GG do pixelka
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Witam
Oboje z mężem planujemy przeprowadzić się do Dubaju. W związku z tym mam pytanie do dziewczyn z tamtych rejonów Otóż skończyłam studia na kierunku matematyka i specjalności matematyka w finansach i ekonomii. Czy są może jakieś szanse na pracę tam? Chodzi mi raczej o pracę w korporacji lub coś tego typu. Niestety wszystkie oferty, jakie są dla matematyków to nauczyciele/wykładowcy, a ja nie posiadam przygotowania pedagogicznego, które niestety jest wymagane (skończyłam inną specjalność). Dodam jeszcze, że nie mam żadnego doświadczenia w pracy korporacyjnej. Jedyne moje doświadczenie to praca w sklepie odzieżowym i drogerii oraz 3 lata pracowałam jako korepetytor z matematyki.
Kolejna sprawa. Jak odbywają się ewentualne rozmowy rekrutacyjne? Czy trzeba się tam zjawić osobiście? Czy np. rozmowa przebiega przez telefon/skype? Bo wiadomo bilet jednak sporo kosztuje, a pewności, że nas tam zatrudnią nie ma żadnej.
Będę wdzięczna za pomoc i z góry przepraszam, jeśli ponawiam już jakieś pytanie, ale jestem dopiero na początkowych stronach wątku i na razie nic nie znalazłam na ten temat.

mgr matematyki

pixelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując