Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Interakcje tabletek antykoncepcyjnych z lekami/dietami, itp. - wątek zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-05-19, 07:58   #4886
Ziggy_Stardust
Rozeznanie

Dot.: Interakcje tabletek antykoncepcyjnych z lekami/dietami, itp. - wątek zbiorczy

Pisałam już w wątku antyschizowym, ale może nie każdy tam zaglada, a potrzebuję bardzo porady:
Obudziłam się dzisiaj z silnym bólem gardła, idę do lekarza i boję się, że może mi przepisać antybiotyk. Dzisiaj biorę 4 tabletkę z blistra. Wczoraj był stosunek z wytryskiem w środku. Wiem, że antybiotyki osłabiają antykoncepcję i trzeba się zabezpieczać na czas kuracji + 7 dni po niej, ale co, jeśli zaczęłabym brać antybiotyk dzisiaj, podczas gdy wczoraj współżyłam? Przecież jestem w pierwszym tygodniu tabletek anty, kiedy jest ryzyko ciąży, jeśli zapomniało się którejś tabletki i uprawiało seks w tygodniu poprzedzającym zapomnienie. Czy jeśli zaczęłabym dzisiaj brać antybiotyk, który wchodzi w interakcje z tabletkami, organizm nie potraktowałby tego jak pominięcie tabletki z 1 tygodnia i nie byłoby ryzyka ciąży z tego wczorajszego stosunku?

Ziggy_Stardust jest offline Zgłoś do moderatora