Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Razem schudniemy 20kg! - część VIII
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-01, 10:58   #162
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VIII

Cytat:
Napisane przez thenerdqueen Pokaż wiadomość
Ja się generalnie dość dobrze odżywiam, staram się pakować wszędzie warzywa, nie przesadzać z ilościami chleba/węgli ogólnie, nie używam panierek i ogólnie gotuję chudo, tylko co z tego, jeśli potem zażeram to słodyczami i orzeszkami i do tego ruch tylko na wfie..
Ha, jakbym słyszała siebie sprzed pół roku!
Ja od długiego czasu odżywiałam się 'dość dobrze', nawet pisałam tu, że po pierwszej wizycie, moja dietetyczka sama stwierdziła, że jem naprawdę dobrze, wybieram dobre produkty itd.

A to, że zjadałam paczkę ciastek, czy czekolady dziennie, no cóż...

I miałam to samo, co Ty: niby dobre jedzenie, dużo warzyw, zdrowo, ale gubiły mnie słodycze i fast foody (Ciebie słodycze i słone przekąski), do tego ruchu praktycznie zero i efekty są.
Ja zawsze byłam zdziwiona 'czemu nie chudnę', skoro przecież JEM DOBRZE
A nie dość, że nie chudłam, to jeszcze tyłam

Teraz jak jem coś nadprogramowego, to to widzę, a wtedy jakoś mi to umykalo, a tu ciasteczko, tam lód, tu kawałek ciasta, tu chips i sumarycznie robiło się nieźle.

Cytat:
Napisane przez izkaa84 Pokaż wiadomość
niestety z wiekiem zwalnia również nas metabolizm, dlatego coraz trudniej nam chudnąć. Znacie jakieś niezawodne sposoby na podkręcenie przemiany materii?
- odpowiednia dla naszego organizmu ilość kalorii. 1000, czy 1200 kcal to głodowe dawki, polecam policzyć BMR i jeść min. tyle, ile stanowi Twoja BMR (podstawowa przemiana materii = leżysz i tylko mrugasz powiekami) http://potreningu.pl/kalkulatory/bmr

- duża ilość warzyw, owoców (z owocami bez przesady)
- regularne posiłki
- niedopuszczanie do długich przerw między posiłkami
- jedzenie kolacji na 2-3h przed snem
- ćwiczenia
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora