![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VIII
hej
![]() Dotka gratuluję ![]() ![]() szczurku trzymam kciuki żeby się udało nie mam czasu ,dietkę trzymam nie żrę i nie chlam %% Buziaki ![]()
#152 |
Wtajemniczenie
|
Pudel: no ja niestety musiałam, bo mnie koszmarnie żołądek boli po niej i mam skurcze ogromne, więc w sumie nie miałam wyjścia. A schodzenie z cukru doskonale rozumiem, ja teraz już nie wyobrażam sobie pić herbatę z cukrem
![]() Soldus: miło Cię widzieć ![]() miss: aż boję Ci się dać mój numer telefonu ![]() ![]() Eliza: trzymaj, trzymaj ![]() ![]()
![]() |
#153 |
Przyczajenie
|
missmanhattan
cesarke mialam 10 lat temu dwa nastepne byly naturalne. Jezeli chodzi o cwiczenia to orbitrek i na macie z mel b, rothe, Chodakowska i kto tam sie nawinie, pasa wibrujacego nie mam ale abgymnic (nie pamietam jak sie pisze) stosuje tylko to raczej nie dziala, kremy ujedrniajace z kolagenem i przeciwrozstepom, cwicze codziennie oprocz poczatkowych dni @, czasem sobota i niedziela tez jedt wolna bo zauwazylam ze szybciej mi waga spada jak dam odpoczac organizmowi niz jak katuje sie codziennie... Pasa nie chcialabym kupowac bo aparat ktory mam w pracy dziala bardzo podobnie z tym ze to jest nasadka wprowadzana w drgania przez cisnienie wody i ta nakladka mozna sobie masowac co sie chce ![]() Edytowane przez Tolanka Czas edycji: 2014-05-30 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Rozeznanie
|
jmz Oj to długa podróż przed Tobą
![]() ![]() MrsNobody Witaj w wątku ![]() ![]() Pudel Twoje melisski wyglądają suuuper ![]() Dotka Gratuluję zrzuconych kilogramów! ![]() szczurek Zacznij wreszcie porządnie się odchudzać, wrócić do starych nawyków, dzięki którym tyle wcześniej chudłaś. Odłożenie słonych przekąsek i słodyczy da tylko krótkodystansowe rezultaty. Nie wiesz jak powinna wyglądać porządna dieta? Podpowiem - MŻ WR. Zresztą dobrze o tym wiesz... Tu trzeba zmiany, OLBRZYMIEJ ZMIANY. Całego sposobu odżywiania, wprowadzenia regularnej aktywności fizycznej. Takie chowanie się po kątach i folgowanie cały czas to nie jest dobre dla Twojego zdrowia. Zdajesz sobie z tego sprawę? Nie wiem co w Twojej główce siedzi, nie wiem czy masz jakieś problemy, ale jak nie umiesz sobie z nimi poradzić - z tego co widzę to przez dłuższy okres - to najwyższy czas poszukać pomocy. Weź sobą porządnie potrząśnij i powiedz w końcu do samej siebie DOŚĆ. Nie będę Cię więcej po główce głaskać, bo widzę, że każdy próbuje Cię pocieszyć i zmotywować, a Tobie to lata koło ucha.
![]() |
#155 |
Wtajemniczenie
|
Kas: tak, wiem że to zmiana żywienia na całe życie, a nie tylko odstawienie czegoś na jakiś czas i potem spowrotem rzut na to. Ja się generalnie dość dobrze odżywiam, staram się pakować wszędzie warzywa, nie przesadzać z ilościami chleba/węgli ogólnie, nie używam panierek i ogólnie gotuję chudo, tylko co z tego, jeśli potem zażeram to słodyczami i orzeszkami i do tego ruch tylko na wfie..
![]()
![]() |
#156 |
Konto usunięte
|
Miss- Już ruszam z dietą
![]() Pudel- Ja uwielbiam melissy ![]() Szczurasku- Choćbym nie wiem jak się starała to i tak bez Was nie daję rady. Moje wyrzuty sumienia to za mało, wolę jak mnie opieprzacie za grzechy. Jak sobie pomyśle ile mam na wadze, a ile miałam to mi się płakać chce. Wzięłam ostatnio cm w ręce i się przeraziłam. Jestem gruba moje drogie. |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Raczkowanie
|
niestety z wiekiem zwalnia również nas metabolizm, dlatego coraz trudniej nam chudnąć. Znacie jakieś niezawodne sposoby na podkręcenie przemiany materii?
#158 |
Przyczajenie
|
Izkaa84 mysle ze jedzenie co 3 godz i cwiczenia swietnie to reguluja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Zadomowienie
|
Pustki, pustki. Miesiące letnie się zbliżają, a pamiętam że wtedy to już nikt tutaj nie zagląda
![]() Pudel_ zapomniałam napisać, że bardzo mi się podobają Twoje buty ![]() szczurku_ korzystasz może z WhatsAppa na telefonie? Tak z ciekawości pytam. Masz wiadmość ode mnie na fb, rusz tyłek i odpisz w końcu ... sasasasa ![]() ![]() tolanka_ żaden z tych pasów nie działa na spalanie tłuszczu, natomiast sa bardzo dobre jesli chodzi o pozbywanie się cellulitu i ujędrnianie. No ale jednak u Ciebie problem jest chyba inny. Zgadzam się z Bottegą, że do pierwotnego stanu skórę będzie ciężko przywrócić. Ja na Twoim miejscu wypróbowałabym naturalną pielęgnację i poszukałabym jakiegoś dobrego oleju, którym regularnie można brzuch smarować i masować jednocześnie. No i znowu to co Bottega napisała - regularność to podstawa. Chciałabym Ci doradzić więcej, ale ja nigdy w ciąży nie byłam więc i problemu ze skórą brzucha jeszcze nie mam. Patrzyłaś może na YT czy nie ma jakiś porad na ten temat od dziewczyn zaznajomionych z tematem? soldus_ jak tak patrze na te dane, które masz podane w podpisie, to nie jest wcale tak źle ![]()
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Wtajemniczenie
|
Soldus: no ja jestem w punkcie wyjścia, a nawet dalej niż w punkcie wyjścia, więc nie tylko ty startujesz z kiepskiej pozycji
![]() Miss: nie, mam fb msg, działa na tej samej zasadzie i więcej osób ma fejsika, więc nie trzeba instalować dodatkowych apek. Z chęcią skorzystam z oferty ![]()
![]() |
#161 |
Zadomowienie
|
szczurek i soldus_ do tabelki wracacie?
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
![]() ![]() |
![]() |
#162 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od długiego czasu odżywiałam się 'dość dobrze', nawet pisałam tu, że po pierwszej wizycie, moja dietetyczka sama stwierdziła, że jem naprawdę dobrze, wybieram dobre produkty itd. A to, że zjadałam paczkę ciastek, czy czekolady dziennie, no cóż... ![]() I miałam to samo, co Ty: niby dobre jedzenie, dużo warzyw, zdrowo, ale gubiły mnie słodycze i fast foody (Ciebie słodycze i słone przekąski), do tego ruchu praktycznie zero i efekty są. Ja zawsze byłam zdziwiona 'czemu nie chudnę', skoro przecież JEM DOBRZE ![]() A nie dość, że nie chudłam, to jeszcze tyłam ![]() Teraz jak jem coś nadprogramowego, to to widzę, a wtedy jakoś mi to umykalo, a tu ciasteczko, tam lód, tu kawałek ciasta, tu chips i sumarycznie robiło się nieźle. Cytat:
- duża ilość warzyw, owoców (z owocami bez przesady) - regularne posiłki - niedopuszczanie do długich przerw między posiłkami - jedzenie kolacji na 2-3h przed snem - ćwiczenia |
||
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Wtajemniczenie
|
miss: nie, ja jeszcze nie
Dotka: no właśnie dokładnie to jest to, co mnie gubi. myślę, że jak utnę to to chociaż tyć przestanę ![]()
![]() |
#164 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, to ja się do czegoś przyznam. Zastanawiałam się czy o tym pisać czy nie i czy nie powinnam przejść przez to sama. Ale denerwuje mnie jak ktoś od tak odchodzi z wątku bez słowa, dlatego ja wolę to wytłumaczyć - może przy okazji komuś moja historia pomoże.
Nie dałam rady, nie poradziłam sobie z tym co mnie strasznie boli. W nocy nie śpię, po 2 h snu wstaję z płaczem i na początku to kontrolowałam, a teraz rzucam się na jedzenie. Potem nie mogę zasnąć. W czwartek właściwie po 3 dniach bez snu, gdzie cały dzień wytrzymałam i nie spałam w ciągu dnia - i tak nie mogłam zasnąć, mimo że oczy mi się kleiły. Po dwóch godzinach przewracania się z boku na bok, zasnęłam, po dwóch godzinach wstałam, wkurzyłam się i dosłownie rzuciłam się na czekoladę. Nawet nie wiem kiedy zniknęła cała. Potem 4 mandarynki, trzy kanapki, serek waniliowy i kiść winogron. O 4 nad ranem ![]() ![]() Od 3 dni biorę tabletki, które powodują bardzo duże zmiany nastrojów. Noi możliwe jest, że przytyję. (to jest bardzo prawdopodobne). Nadal mam rzuty na jedzenie, ale dzisiaj już spałam całe 10 h ![]() Od czwartku przytyłam do 83,5 kg. ![]() Trzymajcie się dziewczyny! ![]()
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
KasDi
![]() ja pojadłam i wytańczyłam może wszystko ![]()
#166 |
Zadomowienie
|
KasDi_ trzymaj się i wracaj na wątek jak będziesz się już czuła dobrze!
---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- eliza_ to ta komunia była, tak?
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Miss to była osiemnastka
#168 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
Było dobre
![]()
#170 |
Wtajemniczenie
|
miss: od kiedy tańczy się na komunii?
![]() Kas: trzymaj się, wracaj kiedy będziesz się czuła na siłach ![]()
![]() |
#171 |
Zadomowienie
|
szczurku_jak dobrze popijesz to i na stypie potańczysz
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
miss pewnie każda okazja jest dobra żeby się pobawić
![]() w sobotę się ważyłam i było 78 kg ![]()
#173 |
Zadomowienie
|
Hej, chciałabym się do Was dołączyć
![]() ![]() Nie lubiłam ćwiczyć i dlatego wymyśliłam sobie długie spacery, po ok. 10km w 2h, a więc dość szybkim marszem. Ostatnio zaczęłam robić deskę (plank) i Callanetics - zaplanowałam sobie zrobienie tylko 10h i dziś właśnie czeka mnie ostatnia godzina. Zaczęłam się zdrowiej odżywiać (jeszcze muszę się dużo nauczyć), ale odstawiłam słodycze i wszelkie niezdrowe przekąski i dobrze mi z tym! Cóż więcej mogę powiedzieć, mam 21 lat, studiuję w Krakowie i chcę zmienić swoje życie ![]() Mam też pytanie: czy któraś z Was miała problem z chodzeniem w spódnicach - chodzi mi o obcieranie się ud... czy po schudnięciu udało się Wam to zlikwidować? Mam grube uda, nogi trochę krzywe i niestety nie mogę chodzić w sukienkach i spódnicach latem... tylko rajstopy mnie ratują, a tak bardzo bym chciała... tylko zastanawiam się czy w ogóle mi się uda kiedykolwiek schudnąć na tyle, żeby swobodnie chodzić :P EDIT: Odchudzam się od 23.04.2014r. i trzymam się do tej pory bez wyskoków ![]() ![]()
Edytowane przez rzen Czas edycji: 2014-06-02 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Wtajemniczenie
|
waga do tabelki: 86,0
![]() Dziewczyny ja narazie mało się wypowiadam, bo mam kupe roboty do szkoły i w pracy. Chodzę ciągle zmęczona i niewyspana ( wczoraj chciałam sobie pospać, ale moja mama zadzowniła o 6 z pytaniem: czy Ty dziecko też już nie śpisz tak jak ja? ![]() szczurku ja mam refluks po niektórych kawach straszny ( np po tej z ekspresu u mnie w pracy, ale znalazłam całe szczęście taką, która mi odpowiada i piję ją namiętnie ![]() KasDi dzięki ![]() ![]() A co do Twojej wiadomości - pamiętaj, że tutaj zawsze możesz liczyć na nasze wsparcie ![]() ![]() Teraz podejrzewam, że będziesz miała sporo roboty, bo u mnie już akcja sesja, ale pamiętaj, że ja na swoje Reeses czekam! (materialistka mode on ![]() soldus ja mam narazie takie zwykłe kalosze w groszki, ale planuję upolować Huntery na przecenach ![]() miss ja pewnie kupie sobie takie same sandałki jak Ty masz ![]() rzen witaj ![]() ![]() ![]()
#175 |
Raczkowanie
|
Wracam po dwóch dniach a tutaj takie wieści
![]() Może to to zbliżające się lato? Chude lasencje w szortach demotywują strasznie, to prawda.
#176 |
Zakorzenienie
|
KasDi, wracaj szybko
![]() Rzen - witaj ![]() Waga do tabelki 80,6 - wzrost, bo wczoraj wpadł lód, kawałek sernika na zimno i szarlotki ![]() Nie poszliśmy biegać, bo nam się nie chciało, mam nadzieję, że nie będzie wieczorem padać, to dziś pójdziemy. |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Raczkowanie
|
rzen, ja na przykład mam wiecznie poranione uda latem, ale nie chodzę nigdy w spodniach ani szortach. Traktuję to jako karę za bycie grubasem i jakoś żyję, do bólu się przyzwyczaiłam. Tylko blizny potem znikają długo, jakieś pół roku.
#178 | |
Zakorzenienie
|
Pudel
![]() ![]() KasDi, regeneruj się i wpadaj jak znajdziesz siły ![]() rzen witaj ![]() ![]() soldusiowa brawo za pracę mgr ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Gadacie o obcieraniu nóg po wewn. stronie - mi lekarka poleciła obsypywanie tych miejsc mąką ziemniaczaną albo talkiem - pomaga ![]() a tak przy okazji chciałam samą siebie pochwalić, że bardzo ładnie trzymam się z wagą ![]() ![]()
![]() |
#179 |
Zadomowienie
|
Do tabelki 94,9...
Nadrobię później ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Co do osypywania ud, to w którymś wątku dziewczyny ostatnio polecały bodajże puder dla dzieci z babydream
![]() Można spróbować ![]() Bottega a dużo masz na plusie? ![]() Mnie to trochę przeraża, że ledwo schudnę*, a zaraz znowu pewnie przytyję ![]() I boję się, że po ciąży nie zrzucę, albo co... *bo nie oszukujmy się, moja dieta to pewnie jeszcze z rok potrwa, na spokojnie, potem jeszcze utrzymanie.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.