Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wrażenia z powrotu do Polski-dla byłych emigrantów
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-06-14, 10:40   #477
katrina1991
Zadomowienie

Dot.: Wrażenia z powrotu do Polski-dla byłych emigrantów

Cytat:
Napisane przez Lazurowewybrzeze Pokaż wiadomość
Mozesz sie nie zgadzac, a prawda jest jaka jest, nie oszukujmy sie. Nie ma tabunow Polek majacych tutaj swietna prace, najczesciej to dobrze jak Polka tu ma jakakolwiek prace. Tak samo jest i w Uk i w Irlandii i wszedziej i nikt mi nie wmowi, ze jest inaczej. Te ze swietnymi pracami to wyjatki, juz czesciej zdarzaja sie jakies wlasne biznesy zalozone przez Polki, czesciej Polakow. Pisze o Polkach z Polski, a nie z pochodzenia. Poza tym wiekszosc Francuzow, woli zenic sie z Francuzkami tak jak wiekszosc Polakow z Polkami, wiekszosc Anglikow z Angielkami itd. Wiec, ze latwiej znalezc meza za granica, niz we wlasnym kraju, to bym nie powiedziala...
zgadzam się, byłam w Irlandii 16 miesięcy, mieszkałam w Dublinie i w Corku i nigdy nie widziałam ani jednej polki, która ma dobrą pracę
może w UK jest łatwiej, nie wiem, nigdy nie byłam więc nie mogę porównać, ale wydaje mi się (poprawcie mnie jeśli się mylę) że w Irlandii polkom bardzo trudno się wybić i nie są lubiane przez irlandki
katrina1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując