Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Co robicie na obiad? Część X
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-07-10, 11:32   #4713
Ervisha
Zakorzenienie

Dot.: Co robicie na obiad? Część X

Cytat:
Napisane przez Shpilcia Pokaż wiadomość
Ile specjalistów tyle opinii. Ja jem ją w ziarnach, tofu, mleku, kotletach ale jest też soja dodawana do dosłownie wszystkiego jako zagęszczacz a nadmiar fitoestrogenów nie dla wszystkich jest dobry. A i często się mówi że jest genetycznie modyfikowana. Patrzę na to z przymrużeniem oka bo mieszkamy w Polsce a nie w USA, produkty bez GMO są oznaczane. Ma witaminy z grupy B, potas, żelazo, jest źródłem białka. No i estrogeny w niektórych chorobach są sprzymierzeńcami. Jem ją na zmianę z innymi strączkami i żyję .

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

mają tofu POLSOJA (woda, ziarno soi, chlorek wapniowy i magnezowy - sub. koagulujące)
Teraz wszytsko to szkodliwe... nabiał też Ja mam tofu 9 kostek ale już trzy zużyłam (naturalne poszło do kremów ) ale najlepsze to te wędzone chociaż marynowanego jeszcze nie jadłam

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Napisane przez klara78 Pokaż wiadomość
Ja też ostatnio wyczytałam, że są słabo przyswajalne czy coś w ten deseń. Że mleko np sojowe to najgorszy wybór mleka.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja to czytałam, ze ogólnie soja jest niezdrowa i działa szkodliwie na orgaznim a surowa czy niedogotowana to już w ogóle... podobno najbezpieczniej jesc fermentowaną... tu nie chodzi o GMO

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora