|
Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych part II
Wydaje mi się, że nawet gdyby umieściła wierszyk i tak część gości przyszłaby z prezentem. Często ludzi nie stać na to, żeby włożyć jakąś wieksza sumę do koperty więc wolą kupić prezent rzeczowy.
Moja koleżanka miała ok 60 gości, same bliskie osoby, które wiedziały co młodym najbardziej się przyda.
No ale jak ktoś jest nastawiony na to, ze część lub całość wesela sie zwróci może się rozczarować. Może to dla niektórych zabrzmi dziwnie, ale dla mnie najważniejsza jest obecność bliskich mi osób w tym dniu a prezenty schodzą na dalszy plan. I nie, nie będę rozczarowana prezentami rzeczowymi.
I nie umieściłabym prośby o pieniądze w zaproszeniu, bo tak jak któraś z dziewczyn trafnie to określiła to brak klasy i wyczucia dobrego smaku.
A i jeszcze jedno, umieszczając wierszyk z prośbą o pieniądze na zaproszeniu trzeba się liczyć z tym, że część osób odmówi udziału w uroczystości bo nie będzie ich stać na włożenie jakiejś sumy do koperty, a niezręcznie będzie im przyjść ze skromniejszym prezentem rzeczowym skoro młodzi prosili o pieniądze.
Edytowane przez olilina
Czas edycji: 2014-07-21 o 22:21
|