Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-07-24, 20:50   #66
insolito
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
helloooooooo wróciliśmy

chcecie posłuchać?
otóz piękna wakacyjna aura, szcześliwa rodzinka zjawia się w miejscowości wypoczynkowej i mój Leos zostaje postrachem turnusu, nie wiem czy śmiać się czy płakać ale jestem jeszcze pod wplywem stresu, który dawkował mi TZ i jego spięcie dupy

tak się złoożyło,że na wakacjach było 5 rówieśników w wieku Leosia i wszystkie dzieci na widok malego uciekały albo płakały
no niestety
mały bił, piszczał jak Zed z Akademii Policyjnej, że aż ludzie podskakiwali,kopał,popych ał zabierał zabawki,sypał piachem, a w wodzie błotem a najlepiej się czuł w swoim własnym towarzystwie
z wody to najchętniej by nie wychodził, właził po szyje, robił dziarski nury wzbudzając tym samym podziw dorosłych no taki egzemplarz mi się trafil

podczas dziennej aktywności moje tętno było mniej więcej na poziomie maratonisty co spotkało się z wielkim uznaniem wsród odpoczywających,że w stanie błogosławionym, z wielkim brzuchem można być ciągle w biegu i nie dostać zadyszki

oczywiście stres był bo TZ zaczał nakręcać sytuacje,że z naszym dzieckiem jest coś nie tak bo na tle innych odstaje, pozostałe słuchają się mam, ładnie siedzą podczs jedzenie, nie biją i wzajemnie się bawią
oliwy do ognia dolala jedna mama która powiedziała,że jej dziecko przez moje jest silnie zestresowane, TZ oświadczył,że za granicę w sierpiniu nie jedziemy i mam odwołać rezerwacje bo szkoda wszystkich nerwów i to żaden odpoczynek
no i wogóle przejmował się komentarzami,że jakie żywe dziecko i wogóle

było cudnie ale wróciłam jakoś negatywnie nakręcona chociaż to TZ zawsze mówił,że nie należy przejmować się opiniami innych.

dziewczyny, czy ja mam plakać?
czy powinnam wybrać się do psychologa bo moje dziecko nie potrafi wspolpracować z innymi?
on był żywszy niż te pozostale 5 razem w kupe wzięte, do tego naprawdę mowi więcej niż inne dzieci jest dość samodzielny ale agresja mnie dobija
TZ postanowil pozbawić swojej rodzicielki pracy i zapisać małego do żlobka bo uważą,że chowamy dzikusa z dala od rówieśników i dlatego mały nie potrafi się zachowywac
z tego wszystkiego wróciwszy z urlopu zamknął się w biurze żeby zasmakować samotności a ja nie mam odwagi zawołać go do domu

dziękuję za uwagę i proszę o konkluzje

p.s wiem co nieco co u Was bo czasem łapałam zasięg i czytałam z telefonu

Ma temperament chłopak Jeśli masz się teraz tym stresować to lepiej idź do kogoś mądrego , będziesz spokojniejsza

A jak tam najmłodszy, kopie więcej?

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Dobita jestem, byliśmy dzisiaj u neurologa (ponad 2h opóźnienia ) i mamy nowe zalecenia na rehabilitację (teraz już razem z SI) i dodatkowo zajęcia z logopedą. No i tak, Ewa ma dalej obniżone napięcie, za szeroko stawia nóżki, staje na paluszkach, ma (najprawdopodobniej) nadwrażliwość na dotyk, za często otwiera buzię no i mało mówi jak na swój wiek a w zeszłym tygodniu byliśmy u lekarza rehabilitanta, który powiedział, że na razie stópki obserwujemy i jakby się nie zmieniało to wtedy przyjść, poza tym dziecko wzorcowe no i wg niego koniec rehabilitacji. Także co lekarz to opinia, no trudno nic nie poradzę. Dobrze, że w sumie to ciągle duperele są, do ogarnięcia.[COLOR="Silver"]

Pietrek też dość często n palcach chodzi to może oznaczać coć złego ?

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Was też tak naparzają jajniki podczas owulki? u mnie jest masakra.
Tak

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
moja mycha
piękna

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora