Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sąsiedzi
Wątek: Sąsiedzi
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-04, 18:34   #1
Nela245
Przyczajenie

Sąsiedzi

Witajcie

Właśnie przeprowadziłam się na wieś w rodzinne okolice mojego TZ. Mieszkamy w domku jednorodzinnym. Obecnie jestem przez tydzień sama- mój TZ musiał wyjechać na kilka dni. I dzisiaj będąc w domu po raz kolejny zauważyłam na moim podwórku obce mi dzieci.
Był to już 3 raz, najpierw chodziły i jakby pieska szukały (zjadły też kilka owocków z drzewka), później z jakimś starszym Panem chodzili i szukali psa, ale dzisiaj to już wyglądało mi na czystą zabawę.
Zawsze jak słyszę głosy to spojrzę sobie przez okno. Podczas tych 3 incydentów nigdy nie wyszłam- nie chciałam ich spłoszyć. Podejrzewam, że są to wnuki wuja mojego TZ, który mieszka obok. Nie przeszkadzają mi jakoś bardzo, ale trochę nie podoba mi się ta sytuacja- bo jak coś się stanie im to może na mnie zrzucą odpowiedzialność?

Koleżanka stwierdziła, że może ta rodzina chce mnie poznać i dlatego te podchody. Pomyślałam więc, że po powrocie mojego TZ kupimy ciasto, wino - "coś" i pójdziemy do sąsiadów przedstawić mnie i zaspokoić ich ciekawość . Nie tylko do tego wuja, ale też sąsiadów mieszkających obok. Myślicie, że to w dobrym tonie iść do kogoś z poczęstunkiem? Co byście zabrały ze sobą na takie odwiedziny (bo chcieliśmy zapukać, przedstawić się, powiedzieć, że mieszkamy obok, dać prezent i tyle- żadnych herbatek).

Chciałabym po prostu nie być im obca, ale też nie chcę byśmy się jakoś przyjaźnili, czy na herbatkę spraszali .
I co z tymi dziećmi- powiedzieć tym dziadkom czy nie komentować tego.
Nela245 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując