2014-08-14, 07:19
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Cytat:
Napisane przez Caillouu
Ja po prostu chyba mam uraz po tym jak kolezanka wrzucila zdjecie 10m syna, ktory dosłownie wisiał jej na tym ustrojstwie.
Z innej paki, dwa pytania:
1. Rozgladacie się juz za wozkami parasolkami? Macie jakies typy? Jak to jest z takim wozkiem, od kiedy mozna?
2. Sadzanie na nocnik. Jakie plany? Ponoć 8,9 miesięcy to dobry czas żeby zacząć próby. Waham się, czy aby na pewno.
|
1. Ja przeglądałam parasolki, ale rozrywkowo. Amelia bedzie kończyła dopiero 7 miesięcy za chwilę, więc o parasolce myślę wiosna/lato kiedy będzie juz chodząca "porządnie". Zimę chciałabym jeszcze w normalnym wózku - jakos tak mam wrażenie, ze w wózkowym śpiworku mi aż tak nie zmarznie. A na wiosnę juz pewnie wyrywna bedzie na spacerach, więc parasolka będzie wygodniejsza i do wyciągania jej i do operowania w czasie kiedy trzeba pilnować dziecka, a nie skupić sie na jeździe wózkiem 
2. Z domu znam szkole sadzania na nocnik jak dziecko zacznie siedziec. Ale tu tez myslalam jednak jak sie zrobi cieplej wprowadzić naukę robienia na nocnik. Oczywiście jesli Mel wczesniej wyrazi potrzebę korzystania w jakis tam sposób nie widzę przeciwwskazań, mozemy próbować wczesniej. Pod koniec przyszłego lata chciałabym juz sie rozstać z pieluchami. Ale wiadomo ja swoje, dziecko swoje.
|
|
|