Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-16, 18:49   #3411
sara 85
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Właśnie my z Tz czytaliśmy opinie o tych tabletkach które dajemy małej witaminę D.
Większość pisze ze nie daje bo ich maleństwa mają po nich wzdęcia itd. A niektóre piszą ze podają tylko jak pada i nie ma słońca na dworzu.
Były też komentarze osób starszych ze przez witaminę D która miały podawane w dzieciństwie miały problemy z zębami.

My z Tz odstawiamy witaminę D na 2 dni i zobaczymy jak będzie z mala czy dalej będzie stekala i się prężyla.

A już wiem dlaczego my nie dajemy małej witaminy K bo tu się daje tylko raz w szpitalu więcej nie trzeba
Franek straszne boleści brzuszka miał po tych witaminach, a lekarka stwierdziła, że nie spotkała się jeszcze, żeby brzuch po nich bolał

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Myślę że tak, dobrej jakości, zamiast wit D. A wit K jest syntezowana w jelitach więc nie sądzę żeby miały być niedobory...
A no i u mnie się o zgodę na to nie pytają..
to dobrze

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Witajcie.

Przepraszam, że się nie odzywam ale mala totalnie zawładnęła moim życiem. Tak bardzo chciałam karmić piersią ale z dnia na dzień mam coraz mniej pokarmu. Mała niedojadała i była niespokojna i musieliśmy wprowadzić MM i odciągałam pokarm żeby jej podawać jak najczęściej moje mleko ale teraz jak dwa razy dziennie odciągnę 80 to jest sukces. Mam okropne wyrzuty sumienia że nie daje jej tego co dla niej najlepsze. Dostała skazy białkowej musiałam zastosować dietę eliminacyjną produktów mlecznych ! Nie dość, że dieta ograniczona to jeszcze mleka nie mogę, jajek też. To istny koszmar.
Mała ma buzie całą w krostkach ale po eliminacji zaczęła się poprawiać. Zjadłam pomidora i bum znowu cala obsypana.
Mleko MM zmienione na bebilon pepti dla alergików.
Do tego od poniedziałku mała ma kolkę. Co to za okropne krzyki są nie daje już rady fizycznie i psychicznie. Dostaje espumisan, debridat, bio gaje ale to malo skuteczne
Przy gazach strasznie płacze i pręży ciało. Wybudzają ją i nagły ryk, podczas jedzenia również płacze. A i bardzo mało zjada. jak robię 90 ml to zjada z tego 50, 60 i ani myśli więcej.
Mam nadzieję, że wasze maluszki kolka ominie.
A z dobrych wiadomości bioderka wyszły prawidłowo i nie musimy pieluchować

Pozdrawiam was kochane serdecznie.

Wczoraj mała skończyła miesiąc...ale to zleciało.

a tak w przerwach od płaczu ćwiczymy

Pozdrawiamy.
\

śliczna

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
Mamusie, pytanko mam Smarujecie pupy maluchów przy każdej zmianie pieluszki? Czy jak się nic nie dzieje to w ogóle nic nie używacie?
ja w ogóle nie smaruje

Cytat:
Załącznik 5764822 jakie mam straszne zmartwienia przez sen ;-)
śliczna

Cytat:
Mamusie, dużo z Was leciało po porodzie? Ja jeszcze rano zalałam się krwią, ale teraz mogłabym już właściwie założyć zwykłą podpaskę..
ze mnie ponad 2 tyg leciało i to dosyć dużo

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora