Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-18, 08:26   #2162
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Samba myślę, że przeżywasz Ja też przeżywałam, aż poszłam do lekarki na kontrole i powiedziała, zeby absolutnie się nie martwić bo coś tam do dziecka brzuszka zawsze trafi. Jeśli nie marudzi z głodu to jest ok. Nic na siłe. Nawet teraz po tej chorobie kiedy w miesiąc schudła troche. Powiedziała też że ja mam decydować co Pola je, ale nie wciskać w nią jedzenia na siłe bo będzie tylko gorzej - niech je ile chce.
I na przykładzie mojej Poli - ona od początki bardzo kiepsko jadła. Jedynie jajecznicą i pomidorem sie zajdała, a wszystko inne pare kesów i koniec. A od tygodnia je takie ilości, ze ja mniej jem. Na sniadanie bułe + pomidor + pieczony schab + jajecznica + kubek herbatki jej nie straszne. Obiad rączka przed chwila zjadła udko z kuraka + 1 duży ziemniak + duża marchewka a 1.5h póżniej pół kubka kaszki z jabłkiem. Także nie martw się - proponuj, oferuj. Jak bedzie gotowy i bedzie miał wiekszy apetyt to sam zacznie wiecej jesc
Teraz moja Pola je tak:
5-6 - rano cyc
8-9 - śniadanie (jajecznica + bułka z szynką/serkiem/pastą z avocado lub omlet lub jogurt, jakiś pomidor do tego lub co mi tam do głowy przyjdzie) - jemy rączką
10-11 - duży owoc (brzoskwinia, jabłko, 1/4 melona, poziomki, maliny, borówki, czasem po trochu wszystkiego) - jemy rączką + cyc do popicia
13-14 (zalezy jak głodna jest) - obiadek: zupka z mięskiem i warzywkami albo jakieś warzywka na parze do rączki + mięsko albo warzywka zblendowane z mięskiem do tego np kasza gryczana
16-17 - jak jest głodna to cyc, ale to tylko czasem
18 - kaszka z owocem lub ryż ze smażonaymi jabłkami i cynamonem lub placuszek z cukini (zalezy co tam było na śniadanie)
19.30-20 - cyc i lulu

No i w nocy koło 2 jest cyc.

I teraz zjada tego wszystkiego dużo, ale od niedawna. Wczesniej poskubała i połowa na dywanie.

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

motyl, moja owsianką też pogardziłą - pluła naprawdę daleko

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Jestem u rodziców, wzieli Pole w wózek i poszli do kościoła a ja mam 2h wolnego i się relaksuje. TZ łobuz odsypia impreze, ale niech śpi, jutro rano będzie zmiana
A wieczorem spotykam się z kumpelą, która przyjechała na wakacje z Hiszpanii. Nie widziałam jej 1.5roku!
dzieki ladnie Pola je a ja chyba rzeczywiscie schizuje ale to dlatego ze wkurza mnie to ze najpierw gotuje, potem musze wykapac tego gagadka, i zdazyc umyc krzeslo, podloge, kuchnie przed nastepnym posilkiem, gdzie znowu mamy powtorke z rozrywki... na prawde czasami chetnie zywilabym go samym mlekiem jemu najlepiej idzie jedzenie jak widzi ze ja jem a sam lata po duzym pokoju i co chwila przylazi, chwyta mnie za noge, staje i otwiera dziubek no ale tak z kolei nie zamierzam go karmic (choc zawsze cos tam dostaje w zaleznosci co jem) ale nie mam zamiaru karmic go tylko tak bo nie mam zamiaru czyscic salonu po kazdym posilku

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
sliczna

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
wow ale zdolniacha
Julka to jak sobie umyśli jakies slowo to powtarza je caly dzien: ostatnio bylo baba, wczoraj nie nie nie a dzis caly dzien ojojojojoj i do tego piszczala glośno i az mnie z tego repertuaru dzisiejszego glowa boli

aaa i czesto mowi "choć"
moj wczoraj jedzil 2 h po miescie i darl sie "da, da" wszyscy za nim patrzyli... ale ogolnie w tej kwesti wydaje mi sie ze wolno sie rozwija... chociaz wczoraj powiedzial cos w stylu "nigdzie nie ide"

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Hania je tak:
7 - mm na 180 ml wody
9/9.30 - śniadanie: kanapka z wędliną/serkiem/pieczonym mięskiem/pastą warzywną albo jajecznica. popija herbatką
10 - mm na 150 ml wody, choc jeśli naprawdę ładnie zje śniadanie to nie koniecznie
12.30/13 - 100 ml kaszki na wodzie (8 zbóż/jaglana/owsiana) + owoce do rączki (brzoskiwnia, banan, borówki, arbuz,kiwi). czasami robię kaszkę z owocami ze słoiczka, ale to coraz mniej chętnie je
15/16 -obiad głównie w postaci stałej do rączki - mięso + makaron/ziemniaki + warzywa. czasami część warzyw blenduje i daje z kaszą lub ryżem jako zupkę ale to tak max 100 ml, bo więcej z łyżeczki nie zje i dojada potem mięskiem i warzywami z łapki
18/18.30 - kaszka na mm, tak koło 150 ml, czasami jeszcze jakiś owoc do tego
20/20.30 - mm na 180 ml wody + pierś'
w nocy czasami pierś.

wg mnie je nieźle choć nie wiem tak naprawdę w gramach czy w mililitrach ile ale już nie mnie to nie interesuje, odkąd jemy sporo łapkami/widelcem, Hania je naprawdę a ochotą i to jest dla mnie ważne
aha, między posiłkami woda.

z przegryzek, Hania kocha to:
http://sunnycorn.pl/produkty_sunny_c...nny_corn_petit
w biedronce kupowałam. jedyny minus - są solone, ale wg mnie nie sa bardzo słone
dzieki Bartkowi tez to smakowalo jak bylismy w polsce

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
mam ochote zabic gada ktory wlasnie na cala pi*zde wlaczyl one republic.... lubie ich kuzwa ale nie o tej porze i kiedy moje dzieci spia, a slychac nawet przez zamkniete okna
nam ostatnio gosciu o 21 przywiozl pizze, pizza nie dla nas, a Bartosz obudzony wrrrrr

nadrabiam dalej... wczoraj prawie caly dzien spedzilam w kuchni... mialam ochote na rozne smakolyki ale podczas gotowania mi przeszlo...ciekawe kto to wszystko zje...

a w ogole to Bartus wczoraj 1 raz dal mi buzi... podbiegl, chwycil za nogi i chce na rece wiec go biore a ten przywarl mi rozdziarwiona buzie to ust i chce schodzic... moj slodziak

AAaaa mialam wam jeszcze napisac czym sprac BANANA bo mi sie po wielu probach udalo ten odplamiacz jest swietny, tylko minus ze malo go jest, a jest stosunkowo drogi, bo starczy raptem na posypanie kilku rzeczy...ja posypalam mokra koszulke po plamie i zostawilam na cala noc, potem do prania i po plamie ani sladu, a wczesniej pralam doslownie wszystkim i nie bylo efektu...

http://www.maxdrogeria.pl/dr-beckman...poje-p894.html

Edytowane przez SAMBAdiJANEIRO
Czas edycji: 2014-08-18 o 08:31
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora