2014-08-19, 14:49
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
Cytat:
Napisane przez basiabasia989
Justysia ja zrozumiałam, że wyczytałaś jak dziecko miesiąc skończy to już nie kąpać codziennie?
dla mnie oczywistą oczywistością jest, że dziecko się kąpie codziennie.
A znam i takie przypadki, że dopóki dziecku nie odpadł pępuszek to dziecko było nie kąpane, bo tego zamoczyć nie można. Nie wiem ile czasu takiemu potrzeba żeby odpadło 
|
Basiabasia - my początkowo kąpaliśmy codziennie, po jakiś 2-3 miesiącach już co drugi dzień (czasem i co trzeci). Oczywiście jak przyszły upały i dziecko było spocone to codziennie. Ale to wiadomo...
Teraz mój syn uwielbia kąpiele i nie daruje nam dnia bez "kompu, kompu"
Naszemu długo odpadał ten kikut (nie pamiętam ale ze 3 tyg), ale go kąpaliśmy - poprostu ostrożnie nie polewaliśmy po pępuszku.
Cytat:
Napisane przez Justyssia87
a dziecka nie kąpie sie codziennie to inna sprawa, co drugi dzień, kazdy położna tak mowi  a w sumie to oczywisste dla mnie, dziecko ma swoja warstwe lipidowa i nie powinno jej sie zmywac, bo ona chroni przez wysuszeniem. w dzien co sie dziecka nie kapie to sie husteczka czysci miejsca spocone. Mi tak kazda polozna mowila i w necie wszedzie tak czytałam i tak robilam, znajomi w sumie wszyscy tez  poza moja siostra..i siostzrenica miala chora skorke i wlansie oilatum wtedy dostala bo jej przesuszyła 
|
Justyssia - ma rację, nam kazano na początku codziennie aby osuszać potówki ale potem właśnie jak pisałam powyżej już przeszliśmy na kąpiele co 2 dzień.
Cytat:
Napisane przez Ollliwka
W kwestii emolientów trochę wiem bo córka 2 lata z azs się zmagała.
Oilatum akurat na jej zmiany było słabe. U nas Mustela pomogła trochę, później Cetaphil długi czas
Dziewczyny co pomaga Wam na zgagę???
Koszmar jakiś tak mnie męczy czasami...tylko jak próbuję zapić miętą i herbatą to jest gorzej. Soki tak samo. Nie wiem czy jakieś farmaceutyki kupić czy co 
|
Ollliwka - przypomniałaś mi o Musteli, jak synek zareagował ostro na krem Nivea na każdą pogodę to mieliśmy jakiś z Musteli i był super (stosowaliśmy jak było mroźno na wyjścia).
Co do zgagi mi pomaga najbardziej surowa marchewka (ale starta na tarce). Albo sok Kubuś tylko sam marchewkowy.
Cytat:
Napisane przez sasia25
Was też zaczyna swędzieć brzuch??? ja to niedawno zauważyłam i idę dzisiaj kupić jakiś dodatkowy balsam.
Aaa kiedy będziecie pakować walizkę do szpitala??? mój TŻ się ze mnie śmieje, bo ja chcę od początku listopada być przygotowana. Za szybko? 
|
Sasia - mnie bardzo swędzi i oznacza to że znów rośnie ... i zaczęłam smarować oliwką Hippa dla dzieci. Walizkę do szpitala spakuję jakiś miesiąc przed terminem.
Cytat:
Napisane przez Karo89
ja aktualnie kupuję te  bardzo fajny skład.
widziałaś ?
nie ma za co  mam nadzieję,że chociaż trochę pomogłam 
|
Karo - mam w tej chwili dokładnie te same
Cytat:
Napisane przez promolcia
właśnie znalazłam ich skład w necie, jeśli to samo jest na opakowaniu to bardzo dobry, no to mam już trzecie chusteczki do testowania, dziękuję 
|
Promolcia - jak kupię Fitti z Biedronki to też podrzucę Tobie skład, bo czytałam/słyszałam o nich dobre opinie. Podobnie jak o tych Tami co wrzuciła Karo. Jestem ciekawa Twojej.
|
|
|