![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
Basia Gratulacje córeczki
![]() ![]() ![]() Co do tego serduszka to wydaje mi się ze któraś z dziewczyn juz pisała o tym samym i ze to rzeczywiście nie groźne ![]() ![]() Tak ogólnie to dzień dobry ![]() Muszę się zaraz zbierać na jakieś zakupy na obiad ...
#92 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
szare mydło ponoć dobre na wszystko od wiek wieków ![]() ostatnio jest wielkie bum na emolienty i słynne Oliatum, a z tego co rozmawiałam z różnymi mamami to kupują Oliatum bo przecież to jest najlepsze i zapobiegawczo i mamy mycie z nawilżaniem razem a później nie trzeba niczym smarować... co do parafiny to się przeraziłam, jak można tym dziecko smarować ![]() a i tak każda zrobi jak uważa ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- aaa i kupiłam dresik w lidlu po wizycie szara bluza i różowe gatki ![]() ![]()
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Mnie mąż wczoraj zabrał na kolację i już na samym początku dostałam zakaz zrzędzenia o pieniądzach ![]() Od rana coś mnie głowa boli ![]() Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i potwierdzonych płci ![]() Co do kosmetyków zobaczę co mi będzie potrzebne. Nie nastawiam się na konkretne marki bo wiem, że z tym różnie bywa. Jakby nie było każda z nas ma inne upodobania i będzie na czymś innym się skupiać. No i każde kosmetyki znajdą swoich zwolenników i przeciwników.
#94 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- a i co najdziwniejsze okazało się, że gdzieś chyba mi tydzień umknął ![]() ![]()
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie martw się na zapas ![]() ![]()
![]() |
#96 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#97 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do tygodni - ja wczoraj na wizycie 3 razy musiałam przeliczyć bo też mi tydzień umknął i byłam wielce zaskoczona iż to był 24t5d. ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
dzień dobry,
weszłyście na mój ukochany temat - jestem maniaczką kosmetyków naturalnych i chętnie pomogę w rozszyfrowywaniu składów z góry ostrzegam, że jestem mega restrykcyjna - jeden składnik mi nie podpasuje i kosmetyk nigdy nie dołączy do moich zbiorów; świat moich kosmetyków istnieje prawie wyłącznie w internecie, Grześ będzie moim pierwszym dzieciątkiem więc doświadczenia nie mam, ale zaufam swojej wiedzy i będę wybierać te o krótkich składach ![]() gratuluję udanych wizyt i potwierdzenia płci ![]() ![]() dziękuję za kciuki bo wizytę u promotorki uważam za udaną, mam mocne postanowienie, że dziś poczynię wszystkie poprawki a jutro wydrukuję, zaniosę do dziekanatu i będę się cieszyć wolnością ... oby ! |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki witam sie w 24 tyg
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#100 |
Zakorzenienie
|
Powodzenia na wizytach dziewczyny.
![]()
#101 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczęta
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#102 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() te kosmetyki podpadają już pod lecznicze, skórę dziecka bardzo łatwo przyzwyczaić do tego, a co za tym idzie, potem jest problem jak chce się wprowadzić inny kosmetyk, ewentualnie pozbycia się całkowitego, bo często dochodzi do azs bo skóra nagle odczuwa duży brak tego środka. i niestety to się potwierdziło u kilku moich koleżanek. Cytat:
mam takie zdanie jak w punkcie drugim opisałaś. Oczywiście każda mama decyduje za siebie, ale to są silne środki, i naprawdę skórę można bardzo szybko przyzwyczaić. A w razie problemów skórnych faktycznych, to ciężko potem znaleźć środek który pomoże na jego pozbycie się. Basia gratulacje córci ![]() Promolcia ja też ![]() ![]() dzień dobry! ![]() Kawki ? ![]()
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny szukam jakiejs fajnej niedrogiej komody ... I juz wariuje nic mi sie nie podoba a jak podoba to jest za drogie
![]() No po prostu jakies wariactwo... nigdy nie bylam w Ikeii,tam naprawde jesttaki wybor ??
#104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na stronie masz wszystkie produkty, które są w sklepie więc możesz bez wychodzenia z domu sprawdzić czy jest sens się do Ikei fatygować jeśli masz daleko. Ja kocham ten sklep. Napisałam do Ciebie a propos jogi ale może się nie wysłało bo faktycznie miałam problem z wifi ostatnio, zaraz napisze jeszcze raz ![]() Tak, dobrze gadacie, według niektórych ja przez całą ciąże zamiast się cieszyć mam myśleć że dziecko umrze - świetny pomysł. Albo jak mówi Maczuma i ja umrę i dziecko. To może zerwę kontakt z babciami bo niedługo przecież umrą. Też się buntuje przeciwko takiemu myśleniu i też mnie troszkę irytuje jak słyszę komentarze żeby nic nie przygotowywać, a przecież jeśli coś się stanie no to poczekam na kolejne dziecko albo sprzedam graty czy porozdaje biedniejszym, ktoś skorzysta a przy stracie dziecko to że ja strace trochę pieniędzy mnie nie będzie boleć. Na szczęście moja mama mnie w takim podejściu wspiera i sama się wkurza jak jej tak mądrale doradzają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
Wizyta udana wypisal mi skierowanie na obciazenie glukoza i inne badania ale mam je zrobic dobiero miedzy 8.09. a 12.09. nastepna wizyte mam dopiero 15.09. troche dlugo ale coz. Nie robil mi usg ale narzekam ostatnio na bole podbrzusza wiec zrobil mi badanie ginekologiczne. Ogolnie jestem zadowolona. Od nastepnego wtorku ide na urlop a potem chce wziasc zwolnienie do konca wrzesnia. Mam nadzieje ze mi wypisze
![]() Gratuluje wszystkim udanych wizyt i dziekuje za kciuki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#106 |
Rozeznanie
|
A czy te komody z Ikea są stabilne czy trzeba je przywiercać do ściany? Fakt jak znajdę coś co mi się podoba to cena mnie zabija :-|
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#107 |
Raczkowanie
|
My mamy komody z tej kolekcji już pare lat i są super, ciężkie są więc i stabilne przykręcać zdecydowanie nie ma potrzeby.
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() ja wlansiw wstałam ![]() ja takie zestawienie ze sroki sobie jakis czas temu zrobiłam i juz cos pokupywalam, głownie bubchen albo baby dream. ja nie zamierzam kupowac oilatum, dziwne to dla mnie, mi to kiedys polecała dermatolog, ale jak syn miał jakas wysypke od jedzenia bo to takie bardziej lecznicze, to chyba taka moda na oialtum teraz ![]() moj syn jak sie urodzil to mylam go nivea baby 3w1 i oczywiscie NIE KAPIEMY DZIECKA CODZIENNIE a dopiero po 3latach przeczytalam że to po 1mcu zycia hahaha ![]() ![]() ide sie wziasc za obiad i chyba kolejna drzemka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | ||
Wtajemniczenie
|
czy to źle czy nie to sama musisz pomyśleć czy chcesz sie nacierać łojem zwierzęcym, zwłasza, że zwierzęta teraz wszystkie są faszerowane antybiotykiami itp. nie wiadomo też na co chorowały.
Ja mam blokadę psychiczną przed takimi rzeczami ![]() ale czytałam wiele opinii, że dziewczyny po porodzie podmywały się szarym mydłem i pomagało ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny nie wiecie jak to jest w przypadku samozatrudnienia i pójścia na zwolnienie? Zus mi płaci od pierwszego dnia? Mam tak wszystkiego dość, że wzięłabym zwolnienie i przespała z tydzień czasu ;( |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam kilka, teraz kupowałam dla dziewczynek dwie kolejne, jesteśmy zadowoleni, na ciuszki, gadżety dla dzieci, zabawki, kocyki czy dla siebie na bieliznę, ubrania tego typu jest bardzo dobra. Na coś mega ciężkiego typu talerze, do kuchni już bym się bała. Cytat:
![]() O matko! :O Nie kąpać dziecko miesiąc??? ![]() Przecież odparzenia gwarantowane! Dziecko ulewa, leży praktycznie bez ruchu, często robi kupki, przecież to trzeba umyć, żeby nie odparzało. Normalnie w szoku jestem. ![]() Justysia a gdzie to przeczytałaś bo aż mnie to zaintrygowało.
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
czołem kobietki!
jest potreningowa moc a w planie jeszcze basen...no zobaczymy! narazie zapycham się mega pancakes'ami....boz ale łasuch się ze mnie zrobił!! byłam w szmateksie i kupiłam koszule HMu za 7zł taką ciążowa. cieniutka jak nie wiem ale prędzej pod spód coś założę i jakoś będę wyglądać może...bo powoli to tylko sportowe ciuchy na mnie wchodzą u mnie słonko a u was? |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Basjenia u nas leje, a rano było słoneczko
![]()
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
Justysia ja zrozumiałam, że wyczytałaś jak dziecko miesiąc skończy to już nie kąpać codziennie?
dla mnie oczywistą oczywistością jest, że dziecko się kąpie codziennie. A znam i takie przypadki, że dopóki dziecku nie odpadł pępuszek to dziecko było nie kąpane, bo tego zamoczyć nie można. Nie wiem ile czasu takiemu potrzeba żeby odpadło ![]()
#115 |
Zakorzenienie
|
hej. a ja zla tz zadzwonil zeby mu zrobic kanpaki bo jedzie do Monohiam. eh nie lubie jak ma wyjazdy tak z minuty na minute.
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie pamiętam, ale coś koło 2-3 tygodni ?! ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- oj :/ też tego nie lubię :/ nic zaplanować nie można
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
dziewczyny co wy gadacie?hehehe nie pisalam zeby nie kąpac miesiac!
tylko ze zel przeznaczony dla dzieci powyzej miesiaca ![]() a dziecka nie kąpie sie codziennie to inna sprawa, co drugi dzień, kazdy położna tak mowi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Wtajemniczenie
|
Bimbunia,Karo tekomody rzeczywiscie wygladaja na swietne tylko jakos zaden wariant kolorystyczny nie pasuje mi do lozeczka :/ ktora sie tu zna na wystroju i chcialoby sie jej dopasowac cos do mojego lozeczka ?? Bo mi juz mozg wysiada...
![]() Madziaqqq Kochana a co sie dzieje ze taki zly dzien masz ?? U mnie sie na burze zbiera ![]()
#119 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dobrze, że mnie uświadamiacie bo ja myślałam (bo mama tak robiła i inni), że dziecko codziennie wieczorem się kąpie i to taki rytuał codzienny ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Inka ty masz chyba ciemne to łóżeczko z jakąś białą żyrafką czy czymś takim? ta ciemna komoda z Ikei mogła by być ale wydaje mi się za ciemna... a zobacz sobie coś takiego? http://www.sklep.meble.pl/p153355,ge...-3-kolory.html chyba że chcesz same szufladki...ja już nie raz zamawiałam coś z tego sklepu i nie narzekałam nigdy na jakość ![]()
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Inka ja mogę wieczorkiem do tego przysiąść ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.