Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-19, 07:53   #91
19Inka90
Wtajemniczenie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Basia Gratulacje córeczki czyli będzie Gabrysia ?? widzę ze maleństwo takie samo jak moja
Co do tego serduszka to wydaje mi się ze któraś z dziewczyn juz pisała o tym samym i ze to rzeczywiście nie groźne wiec nie martw się tylko ciesz udaną wizytą

Tak ogólnie to dzień dobry
Muszę się zaraz zbierać na jakieś zakupy na obiad ...

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 08:08   #92
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
piszecie o szarym mydle że łój zwierzęcy...no i co z tego?to źle?

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
parafina to głównie pochodna ropy naftowej

moje dziecko nie miało ciemieniuchy, siostry dwie córki też nie. Wg mnie specjalny preparat można kupić jak już jest problem, na zapas nie ma sensu.

Ja na poczatku stosowałam Oilatum, mała miała trądzik niemowlęcy, ale to nie pomagało. Trądzik to po prostu wywalenie hormonów matki organizmu dziecka i musi minąć. Moja mała miała też wrażliwą skórę, jak zmieniłam proszek to wychodziły liszaje - zawsze wszystko na sórze wychodziło. Oilatym i inne emolienty nie pomagały. najlepsza była maść witaminowa robiona na zamówienie w aptece. Po tym schodziło szybko i było tańsze niż Oilatum.
Teraz nie zamierzam tego kupować. Można zamówić naturalne mydła na LewendowejFarmie czy tam gdzieś indziej, a smarować wg mnie należy jak jest taka potrzeba, po co nakładać na dziecko od razu tony kosmetyków
Ja teraz dla siebie i małej używam oleju kokosowego, a dla malutkiej kupię masło shea

A Szare Mydło jest robione z łoju zwierzęcego.

ale mam dziś słodyczowy dzień nie mogę sobie dać rady

szare mydło
ponoć dobre na wszystko od wiek wieków Koleżanki z pracy i ich córki szarym mydłem myły krocze po porodzie, bo naturalne, bez konserwantów, hypoalergiczne, bezzapachowe i bardzo sobie wszystkie chwaliły.

ostatnio jest wielkie bum na emolienty i słynne Oliatum, a z tego co rozmawiałam z różnymi mamami to kupują Oliatum bo przecież to jest najlepsze i zapobiegawczo i mamy mycie z nawilżaniem razem a później nie trzeba niczym smarować...

co do parafiny to się przeraziłam, jak można tym dziecko smarować to to dopiero zatyka pory a nie oliwka

a i tak każda zrobi jak uważa ja nie zamierzam kupować nic specjalnego dopóki nie będzie potrzebne, pewnie postawię na Hippa lub Babydreama, do tego linomag na pupkę i krem na każdą pogodę

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

aaa i kupiłam dresik w lidlu po wizycie szara bluza i różowe gatki i rajstopki niebieskie z kokardką
Stary 2014-08-19, 08:19   #93
Suqub
Zakorzenienie

Witam
Mnie mąż wczoraj zabrał na kolację i już na samym początku dostałam zakaz zrzędzenia o pieniądzach
Od rana coś mnie głowa boli chyba pogoda źle na mnie wpływa.
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i potwierdzonych płci
Co do kosmetyków zobaczę co mi będzie potrzebne. Nie nastawiam się na konkretne marki bo wiem, że z tym różnie bywa. Jakby nie było każda z nas ma inne upodobania i będzie na czymś innym się skupiać. No i każde kosmetyki znajdą swoich zwolenników i przeciwników.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 08:27   #94
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Basia Gratulacje córeczki czyli będzie Gabrysia ?? widzę ze maleństwo takie samo jak moja
Co do tego serduszka to wydaje mi się ze któraś z dziewczyn juz pisała o tym samym i ze to rzeczywiście nie groźne wiec nie martw się tylko ciesz udaną wizytą

Tak ogólnie to dzień dobry
Muszę się zaraz zbierać na jakieś zakupy na obiad ...
maleńka jest ale ja też maleńka byłam tak Gabrysia choć nie wszystkim się podoba ale mam do w

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

a i co najdziwniejsze okazało się, że gdzieś chyba mi tydzień umknął wczoraj na usg patrzę a tam 20tc+5d
Stary 2014-08-19, 08:30   #95
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
dzień dobry ale się rozpisałyście o kosmetykach muszę zrobić listę

po wczorajszym genetycznym mamy potwierdzoną dziewczynkę generalnie mała ma wymiary ok, waży sobie prawie 370 g (malutka ale w normie) wszystko ładnie rośnie, badanie trwało chyba ponad pół godziny, tysiąc zdjęć, oglądania dziecka z każdej strony, a że się wierciła niemiłosiernie to mieliśmy problem żeby ją złapać do i pomierzyć co trzeba. Przyczepiła się tylko do serduszka bo ma jakieś zwapnienie nitkowate w lewej komorze, więc to serducho sprawdzała i sprawdzała z każdej możliwej strony, przepływy są ok i wszystko drożne więc mamy się nie martwić tak się zdarza, może to powodować jakieś szmery na sercu po urodzeniu, ona nie widzi zagrożenia i potrzeby robienia echo serca ale jak będziemy chcieli to za 2 miesiące możemy zarejestrować się w szpitalu i zrobią na nfz. trochę się zmartwiłam bo do tej pory było idealnie...
gratuluję córeczki
Nie martw się na zapas skoro lekarz powiedział, że nie ma się czym martwić to tak na pewno jest. No i możecie rozbić echo dla swojego spokoju

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 08:30   #96
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
maleńka jest ale ja też maleńka byłam tak Gabrysia choć nie wszystkim się podoba ale mam do w

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

a i co najdziwniejsze okazało się, że gdzieś chyba mi tydzień umknął wczoraj na usg patrzę a tam 20tc+5d
U mnie wlasnie wszyscy sie dziwia bo kazdy myslal ze Emilka bedzie miala ponad 4kg bo My tacy wysocy,aczkolwiek nikt nie patrzy ze Ja przy porodzie mialam 2800g i 54 cm wiec do olbrzymow nie nalezalam

Emilka
Stary 2014-08-19, 08:50   #97
niteczka83
Zadomowienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
jak dla mnie to trochę mija się z celem bo oillan i oilatum to pod emolienty bardziej podchodzą a jak dziecko nie ma problemów ze skórką to chyba kosmetyki np. Hipp będą odpowiednie.
Ollliwka - dla mnie też , ja przy synku nie miałam Oilatum w domu, mąż skoczył do apteki jak już wiedzieliśmy, że potrzebujemy Teraz myślałam o tym czy kupić czy nie i stwierdziłam, że nie będę kupowała bo może Mała nie będzie potrzebowała. Ja wychodzę z założenia, że im mniej chemii na dziecku (bez względu jakie to będą super dobre kosmetyki) tym lepiej.

Cytat:
Basiabasia- gratuluję wizyty Imię piękne (nasza będzie tak miała prawdopodobnie na drugie ). I wogóle nie przejmuj się - u nas już kilku osobom to co wybraliśmy się nie podoba. Jednej cioci jak powiedziała "nie, takie brzydkie, takich starych się teraz nie daje" odpowiedziałam, że zupełnie mnie to nie obchodzi iż jej się nie podoba, ważne że mi się podoba, mężowi i miejmy nadzieje spodoba się Małej. A poza tym moja babcia nie znosiła mojego imienia, dosłownie klęła na nie a mi się podoba i cieszę się, że takie rodzice wybrali.
Co do tygodni - ja wczoraj na wizycie 3 razy musiałam przeliczyć bo też mi tydzień umknął i byłam wielce zaskoczona iż to był 24t5d.
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-19, 08:58   #98
promolcia
Zadomowienie

dzień dobry,

weszłyście na mój ukochany temat - jestem maniaczką kosmetyków naturalnych i chętnie pomogę w rozszyfrowywaniu składów
z góry ostrzegam, że jestem mega restrykcyjna - jeden składnik mi nie podpasuje i kosmetyk nigdy nie dołączy do moich zbiorów; świat moich kosmetyków istnieje prawie wyłącznie w internecie, Grześ będzie moim pierwszym dzieciątkiem więc doświadczenia nie mam, ale zaufam swojej wiedzy i będę wybierać te o krótkich składach

gratuluję udanych wizyt i potwierdzenia płci Basia nie martw się o serduszko - na pewno będzie dobrze, ma jeszcze dużo czasu, żeby wszystko się unormowało

dziękuję za kciuki bo wizytę u promotorki uważam za udaną, mam mocne postanowienie, że dziś poczynię wszystkie poprawki a jutro wydrukuję, zaniosę do dziekanatu i będę się cieszyć wolnością ... oby !
promolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 09:00   #99
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Hej dziewczynki witam sie w 24 tyg gratuluje wszystkich wizyt widzę ze forum znow sie robi bardziej dziewczece

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 09:09   #100
alekaz1
Zakorzenienie

Powodzenia na wizytach dziewczyny.
Stary 2014-08-19, 09:49   #101
TheN4ti
Rozeznanie

Cześć dziewczęta My mamy dziś spotkanie z doula, mam nadzieję, że nam podpisuje. Trzymajcie kciuki Kto ma dziś wizytę? Trzymam kciuki

Stary 2014-08-19, 10:10   #102
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość

a wg Ciebie nie powinny?
jak dla mnie to trochę mija się z celem bo oillan i oilatum to pod emolienty bardziej podchodzą a jak dziecko nie ma problemów ze skórką to chyba kosmetyki np. Hipp będą odpowiednie.
Wg mnie nie

te kosmetyki podpadają już pod lecznicze, skórę dziecka bardzo łatwo przyzwyczaić do tego, a co za tym idzie, potem jest problem jak chce się wprowadzić inny kosmetyk, ewentualnie pozbycia się całkowitego, bo często dochodzi do azs bo skóra nagle odczuwa duży brak tego środka.
i niestety to się potwierdziło u kilku moich koleżanek.

Cytat:
Napisane przez jusssi Pokaż wiadomość
Z tego co wyczytałam podsłuchałam itd. powiem Wam jedno: są dwie szkoły. Chyba jak zawsze zdania są podzielone.

1) Tak dla emolientów. Głównie przez pierwszy okres życia niemowlaka, ponieważ po porodzie potrzebuje dobrego nawilżenia. Emolienty zapobiegają utracie wilgoci skóry, przez co ułatwiają dziecku to początkowe "łuszczenie się" i łagodzą swędzenie. Choć oczywiście zdarzają się niemowlaki i cudną, nawilżoną skórą

2) Nie dla emolientów. Skóra dziecka, w większości przypadków, sama radzi sobie z utratą wilgoci. A suchość skóry po porodzie jest naturalna, po jakimś czasie wszystko wraca do normy.

Ciekawe co w szkole rodzeniana ten temat powiedzą.
dokładnie!
mam takie zdanie jak w punkcie drugim opisałaś.

Oczywiście każda mama decyduje za siebie, ale to są silne środki, i naprawdę skórę można bardzo szybko przyzwyczaić.
A w razie problemów skórnych faktycznych, to ciężko potem znaleźć środek który pomoże na jego pozbycie się.

Basia gratulacje córci

Promolcia ja też nie jestem mega maniaczką, ale jak sięgam po coś nowego, to zawsze sprawdzam skład zanim kupię

dzień dobry!

Kawki ?

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 10:31   #103
19Inka90
Wtajemniczenie

Dziewczyny szukam jakiejs fajnej niedrogiej komody ... I juz wariuje nic mi sie nie podoba a jak podoba to jest za drogie
No po prostu jakies wariactwo... nigdy nie bylam w Ikeii,tam naprawde jesttaki wybor ??

Emilka
Stary 2014-08-19, 10:48   #104
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny szukam jakiejs fajnej niedrogiej komody ... I juz wariuje nic mi sie nie podoba a jak podoba to jest za drogie
No po prostu jakies wariactwo... nigdy nie bylam w Ikeii,tam naprawde jesttaki wybor ??
Ja kupuję taką http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80178607/
Na stronie masz wszystkie produkty, które są w sklepie więc możesz bez wychodzenia z domu sprawdzić czy jest sens się do Ikei fatygować jeśli masz daleko. Ja kocham ten sklep.

Cytat:
bimbunia jakie pw? nic nie dostałam.
Napisałam do Ciebie a propos jogi ale może się nie wysłało bo faktycznie miałam problem z wifi ostatnio, zaraz napisze jeszcze raz

Cytat:
Napisane przez Linea86 Pokaż wiadomość
Najgorsze jest to, że takim gadaniem (czarnowidztwem) odbiera się tylko radość przygotowań...
Tak, dobrze gadacie, według niektórych ja przez całą ciąże zamiast się cieszyć mam myśleć że dziecko umrze - świetny pomysł. Albo jak mówi Maczuma i ja umrę i dziecko. To może zerwę kontakt z babciami bo niedługo przecież umrą. Też się buntuje przeciwko takiemu myśleniu i też mnie troszkę irytuje jak słyszę komentarze żeby nic nie przygotowywać, a przecież jeśli coś się stanie no to poczekam na kolejne dziecko albo sprzedam graty czy porozdaje biedniejszym, ktoś skorzysta a przy stracie dziecko to że ja strace trochę pieniędzy mnie nie będzie boleć. Na szczęście moja mama mnie w takim podejściu wspiera i sama się wkurza jak jej tak mądrale doradzają.
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 10:51   #105
Paulinkus
Zadomowienie

Wizyta udana wypisal mi skierowanie na obciazenie glukoza i inne badania ale mam je zrobic dobiero miedzy 8.09. a 12.09. nastepna wizyte mam dopiero 15.09. troche dlugo ale coz. Nie robil mi usg ale narzekam ostatnio na bole podbrzusza wiec zrobil mi badanie ginekologiczne. Ogolnie jestem zadowolona. Od nastepnego wtorku ide na urlop a potem chce wziasc zwolnienie do konca wrzesnia. Mam nadzieje ze mi wypisze

Gratuluje wszystkim udanych wizyt i dziekuje za kciuki

Stary 2014-08-19, 10:53   #106
TheN4ti
Rozeznanie

A czy te komody z Ikea są stabilne czy trzeba je przywiercać do ściany? Fakt jak znajdę coś co mi się podoba to cena mnie zabija :-|

Stary 2014-08-19, 10:57   #107
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość
A czy te komody z Ikea są stabilne czy trzeba je przywiercać do ściany? Fakt jak znajdę coś co mi się podoba to cena mnie zabija :-|

My mamy komody z tej kolekcji już pare lat i są super, ciężkie są więc i stabilne przykręcać zdecydowanie nie ma potrzeby.
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 10:58   #108
Justyssia87
Rozeznanie

dzien dobry
ja wlansiw wstałam tzn wstalam o 6:30 i jechalam na glukoze.. i nic nie zalatwilam bo zapomnialam skierowania. Rozsiadlam sie pani rozpuscila glukoze i dupa..i do domu, wiec spalam od 8 do 12 teraz , i jutro znow ejchac ale zła jestem !! taki kawał pylać zaś.

ja takie zestawienie ze sroki sobie jakis czas temu zrobiłam i juz cos pokupywalam, głownie bubchen albo baby dream.

ja nie zamierzam kupowac oilatum, dziwne to dla mnie, mi to kiedys polecała dermatolog, ale jak syn miał jakas wysypke od jedzenia bo to takie bardziej lecznicze, to chyba taka moda na oialtum teraz
moj syn jak sie urodzil to mylam go nivea baby 3w1 i oczywiscie NIE KAPIEMY DZIECKA CODZIENNIE a dopiero po 3latach przeczytalam że to po 1mcu zycia hahaha ale nic mu nie było wiec..

ide sie wziasc za obiad i chyba kolejna drzemka
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 11:04   #109
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
piszecie o szarym mydle że łój zwierzęcy...no i co z tego?to źle?
czy to źle czy nie to sama musisz pomyśleć czy chcesz sie nacierać łojem zwierzęcym, zwłasza, że zwierzęta teraz wszystkie są faszerowane antybiotykiami itp. nie wiadomo też na co chorowały.
Ja mam blokadę psychiczną przed takimi rzeczami

ale czytałam wiele opinii, że dziewczyny po porodzie podmywały się szarym mydłem i pomagało

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ollliwka - dla mnie też , ja przy synku nie miałam Oilatum w domu, mąż skoczył do apteki jak już wiedzieliśmy, że potrzebujemy Teraz myślałam o tym czy kupić czy nie i stwierdziłam, że nie będę kupowała bo może Mała nie będzie potrzebowała. Ja wychodzę z założenia, że im mniej chemii na dziecku (bez względu jakie to będą super dobre kosmetyki) tym lepiej.
zgadzam się zwłaszcza, że potem jak wysypie to nie wiadomo czy to mama coś zjadła, czy to trądzik niemowlęcy, czy proszek, płyn, krem, oliwka itp. Im mniej rzeczy tym łatwiej znaleźć winowajcę.

Cytat:
Napisane przez promolcia Pokaż wiadomość
dzień dobry,

weszłyście na mój ukochany temat - jestem maniaczką kosmetyków naturalnych i chętnie pomogę w rozszyfrowywaniu składów
z góry ostrzegam, że jestem mega restrykcyjna - jeden składnik mi nie podpasuje i kosmetyk nigdy nie dołączy do moich zbiorów
; świat moich kosmetyków istnieje prawie wyłącznie w internecie, Grześ będzie moim pierwszym dzieciątkiem więc doświadczenia nie mam, ale zaufam swojej wiedzy i będę wybierać te o krótkich składach
w takim razię prosze tu pięknie pisać, bo ja aż tak się na składach nie znam, a lubię wiedzieć co dobre!
Stary 2014-08-19, 11:06   #110
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Inka ja nie mam komody nie mam łóżeczka wózka też nie mam. Mam tylko cholernie zły dzień dziś
Dziewczyny nie wiecie jak to jest w przypadku samozatrudnienia i pójścia na zwolnienie? Zus mi płaci od pierwszego dnia? Mam tak wszystkiego dość, że wzięłabym zwolnienie i przespała z tydzień czasu ;(
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 11:10   #111
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
tak jak Ci podesłała Bimbunia, malm z ikei. warto kupić, nie drogie a dość porządne.
Mam kilka, teraz kupowałam dla dziewczynek dwie kolejne, jesteśmy zadowoleni, na ciuszki, gadżety dla dzieci, zabawki, kocyki czy dla siebie na bieliznę, ubrania tego typu jest bardzo dobra.
Na coś mega ciężkiego typu talerze, do kuchni już bym się bała.

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
Wizyta udana wypisal mi skierowanie na obciazenie glukoza i inne badania ale mam je zrobic dobiero miedzy 8.09. a 12.09. nastepna wizyte mam dopiero 15.09. troche dlugo ale coz. Nie robil mi usg ale narzekam ostatnio na bole podbrzusza wiec zrobil mi badanie ginekologiczne. Ogolnie jestem zadowolona. Od nastepnego wtorku ide na urlop a potem chce wziasc zwolnienie do konca wrzesnia. Mam nadzieje ze mi wypisze

Gratuluje wszystkim udanych wizyt i dziekuje za kciuki

super!

O matko! :O
Nie kąpać dziecko miesiąc???
Przecież odparzenia gwarantowane!
Dziecko ulewa, leży praktycznie bez ruchu, często robi kupki, przecież to trzeba umyć, żeby nie odparzało.

Normalnie w szoku jestem.
Justysia a gdzie to przeczytałaś bo aż mnie to zaintrygowało.

Stary 2014-08-19, 11:15   #112
Basjenia
Zadomowienie

czołem kobietki!
jest potreningowa moc a w planie jeszcze basen...no zobaczymy!
narazie zapycham się mega pancakes'ami....boz ale łasuch się ze mnie zrobił!!
byłam w szmateksie i kupiłam koszule HMu za 7zł taką ciążowa. cieniutka jak nie wiem ale prędzej pod spód coś założę i jakoś będę wyglądać może...bo powoli to tylko sportowe ciuchy na mnie wchodzą

u mnie słonko a u was?
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 11:23   #113
Karo89
Zakorzenienie

Basjenia u nas leje, a rano było słoneczko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-19, 11:24   #114
basiabasia989
Rozeznanie

Justysia ja zrozumiałam, że wyczytałaś jak dziecko miesiąc skończy to już nie kąpać codziennie?
dla mnie oczywistą oczywistością jest, że dziecko się kąpie codziennie.
A znam i takie przypadki, że dopóki dziecku nie odpadł pępuszek to dziecko było nie kąpane, bo tego zamoczyć nie można. Nie wiem ile czasu takiemu potrzeba żeby odpadło
Stary 2014-08-19, 11:26   #115
alekaz1
Zakorzenienie

hej. a ja zla tz zadzwonil zeby mu zrobic kanpaki bo jedzie do Monohiam. eh nie lubie jak ma wyjazdy tak z minuty na minute.
Stary 2014-08-19, 11:41   #116
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Justysia ja zrozumiałam, że wyczytałaś jak dziecko miesiąc skończy to już nie kąpać codziennie?
dla mnie oczywistą oczywistością jest, że dziecko się kąpie codziennie.
A znam i takie przypadki, że dopóki dziecku nie odpadł pępuszek to dziecko było nie kąpane, bo tego zamoczyć nie można. Nie wiem ile czasu takiemu potrzeba żeby odpadło
ja znam takie, które myły dziecko mokrymi chusteczkami

nie pamiętam, ale coś koło 2-3 tygodni ?!

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
hej. a ja zla tz zadzwonil zeby mu zrobic kanpaki bo jedzie do Monohiam. eh nie lubie jak ma wyjazdy tak z minuty na minute.
oj :/ też tego nie lubię :/ nic zaplanować nie można

Stary 2014-08-19, 11:45   #117
Justyssia87
Rozeznanie

dziewczyny co wy gadacie?hehehe nie pisalam zeby nie kąpac miesiac!
tylko ze zel przeznaczony dla dzieci powyzej miesiaca

a dziecka nie kąpie sie codziennie to inna sprawa, co drugi dzień, kazdy położna tak mowi a w sumie to oczywisste dla mnie, dziecko ma swoja warstwe lipidowa i nie powinno jej sie zmywac, bo ona chroni przez wysuszeniem. w dzien co sie dziecka nie kapie to sie husteczka czysci miejsca spocone. Mi tak kazda polozna mowila i w necie wszedzie tak czytałam i tak robilam, znajomi w sumie wszyscy tez poza moja siostra..i siostzrenica miala chora skorke i wlansie oilatum wtedy dostala bo jej przesuszyła
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-19, 11:48   #118
19Inka90
Wtajemniczenie

Bimbunia,Karo tekomody rzeczywiscie wygladaja na swietne tylko jakos zaden wariant kolorystyczny nie pasuje mi do lozeczka :/ ktora sie tu zna na wystroju i chcialoby sie jej dopasowac cos do mojego lozeczka ?? Bo mi juz mozg wysiada...

Madziaqqq Kochana a co sie dzieje ze taki zly dzien masz ??

U mnie sie na burze zbiera

Emilka
Stary 2014-08-19, 11:56   #119
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość

a dziecka nie kąpie sie codziennie to inna sprawa, co drugi dzień, kazdy położna tak mowi a w sumie to oczywisste dla mnie, dziecko ma swoja warstwe lipidowa i nie powinno jej sie zmywac, bo ona chroni przez wysuszeniem. w dzien co sie dziecka nie kapie to sie husteczka czysci miejsca spocone. Mi tak kazda polozna mowila i w necie wszedzie tak czytałam i tak robilam, znajomi w sumie wszyscy tez poza moja siostra..i siostzrenica miala chora skorke i wlansie oilatum wtedy dostala bo jej przesuszyła
wyglada na to, że czytać nie umiemy

dobrze, że mnie uświadamiacie bo ja myślałam (bo mama tak robiła i inni), że dziecko codziennie wieczorem się kąpie i to taki rytuał codzienny

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Inka ty masz chyba ciemne to łóżeczko z jakąś białą żyrafką czy czymś takim? ta ciemna komoda z Ikei mogła by być ale wydaje mi się za ciemna... a zobacz sobie coś takiego? http://www.sklep.meble.pl/p153355,ge...-3-kolory.html chyba że chcesz same szufladki...ja już nie raz zamawiałam coś z tego sklepu i nie narzekałam nigdy na jakość a można znaleźć coś w dobrej cenie
Stary 2014-08-19, 11:57   #120
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
hahaha no to się dogadałyśmy

Inka ja mogę wieczorkiem do tego przysiąść Ty jak dobrze kojarzę masz łóżeczko dwukolorowe, jasny i ciemny brąz? czy coś pomieszałam ?!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości