2014-08-19, 18:03
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zaproszenie bez osoby towarzyszącej
Cytat:
Napisane przez Cecylia95
Witam. Mam pewien dylemat. Mam 19 lat i od 2 lat chodzę z moim obecnie 21 letnim chłopakiem. Ostatnio dostałam zaproszenie na ślub od mojego bliskiego kuzyna. Okazało się, że zaprosił mnie samą i do tego nie dostałam osobnego zaproszenia ale razem z rodzicami. Mój kuzyn od dawna zna mojego chłopaka, a mimo to zaprosił mnie bez niego. Para młoda nie ma kłopotów finansowych, wiec nie chodzi o to ze ich nie stać. I teraz zastanawiam się czy iść i co w ogóle sądzić o takim zachowaniu. PS: Na inne wesele dalszej rodziny dwa lata temu dostałam zaproszenie z osobą towarzyszącą mimo ze państwo młodzi nie znali mojego chłopaka.
|
Nie wyobrażam sobie jak można pełnoletnią osobę zaprosić na jednym zaproszeniu z rodzicami... Na Twoim miejscu nie szłabym na to wesele.
A i powiem Ci, że moja rodzina dostała kiedyś na zaproszeniu napisane: "Państwa X wraz z córkami i osobami towarzyszącymi". Ja byłam już zaręczona... Moi rodzice pokazali jak bardzo ich to uraziło, że córki dorosłe nie dostały własnych zaproszeń, że nie poszli na to wesele.
|
|
|