Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-23, 08:50   #4759
Maguda_
Kawaii strona mocy

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8

Cytat:
Napisane przez Asji Pokaż wiadomość
Maguda_, szukasz pracy w urzędach? Bo jestem prawie pewna, że w rekrutacji na stanowiska urzędnicze do stażu pracy zalicza się tylko umowy o pracę potwierdzone świadectwem pracy. Umowy cywilnoprawne nie są traktowane jako praca.
Tak, do stażu pracy liczą się umowy o pracę Jest natomiast także rozróżnienie jeszcze na doświadczenie zawodowe i wtedy dotyczy to również umów cywilnoprawnych W ogóle jak przeglądam ogłoszenia, coraz mniej widzę wymagań związanych ze stażem pracy, a więcej z doświadczeniem - i dobrze, że nie zamykają szansy osobom na zleceniach

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Nieprawda, nie zawsze liczy się staż pracy. Czasami wymagają zwykłego doświadczenia i wtedy jak najbardziej wystarczą umowy cywilnoprawne.

EDIT: http://bip.kprm.gov.pl/kpr/bip-kance...ca-w-KPRM.html tutaj jest to ładnie i jednoznacznie opisane.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Alillah Pokaż wiadomość
Ja się bardzo cieszę z tych 4k brutto, bo jak już mówiłam, mam zerowe doświadczenie w korpo. Poza tym to może norma dla lepszych korpo, ale w gorszych to niektórzy Doświadczeni pracownicy tyle zarabiają. Nawet w tej firmie, w której będę pracować nie chcieli mi tyle dać i proponowali negocjacje zarobków. Tylko że ja się nie zgodziłam i potem tydzień po ostatnim etapie rekrutacji siedziałam przy telefonie i się modliłam, ale pewnie nie znaleźli nikogo tańszego i zaproponowali mi pracę w końcu za tyle ile chciałam.
Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora