2014-08-23, 10:12
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mały problem z rodzicami... Potrzebuje porady kogoś kto ma już dzieci
Cytat:
Napisane przez roseblue
Mam młodszą siostrę i kocham ją nad życie, ale za to moja bliska koleżanka (22 lata) nie lubi dzieci a jej młodsza, ośmioletnia siostra jest jej po prostu obojętna. Sama pamiętam, że często odwoływała spotkania gdy byłyśmy młodsze, bo rodzice kazali jej się zająć Amelką. To normalne, że większość nastolatek woli się spotkać ze znajomymi/ chłopakiem niż opiekować się pod przymusem młodszą siostrą. Tak rodzice miłości między rodzeństwem nie zbudują.
|
Może nie zbudują miłości, ale chociaż poczucie obowiązku. Bo czy tylko o to chodzi co nastolatka woli? Nie zawsze mamy w życiu to, co wolimy.
Smutne, że jest jej obojętna.
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------
Cytat:
Napisane przez roseblue
No okej, doczytałam że chodzi o czas pracy rodziców w ogrodzie, myślałam że autorka robi za niańkę w wolnych chwilach  .
|
Może i robi też w innych chwilach, ale tego nie wiemy. Autorka nigdzie nie napisała ile to dokładnie trwa i jak pisałam wyżej, może to wcale nie jest 8-10 godzin jak niektórzy zakładają, tylko np. 2 i dziewczynie się wydaje, że to dużo, a to wcale nie taka tragedia.
|
|
|