Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wymienię Sierpień Shiseido, Rouge Bunny Rouge, naturalne, rosyjskie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-30, 20:34   #1
Pani Stettke
Zakorzenienie

Przekupka: 147 pkt / 100% pozyt.

Sierpień Shiseido, Rouge Bunny Rouge, naturalne, rosyjskie

NIEAKTUALNE

Parę słów wstępu:

W pierwszej kolejności proszę uprzejmie, nie proponujcie mi ani kosmetyków dla nastolatek, ani Avonu, Oriflame, Ziai, Nivea etc. Ta półka mnie nie interesuje, jeśli masz w wątku tylko takie kosmetyki, nie proponuj mi wymiany.

Odpisuję w Twoim wątku, odpisz, proszę, w moim.

Wysyłam listem poleconym ekonomicznym lub paczką,w bąbelkowej kopercie, dodatkowo zabezpieczone foliami/ taśmami ochronnymi w razie potrzeby- tego samego oczekuję od Ciebie.

Osoba z mniejszą ilością przekupek wysyła pierwsza.
Na poczcie bywam kilka razy w tygodniu, ale nie codziennie.

Na szaro- wymienione

Nie muszę wymieniać przedmiotów w tym wątku- mam bardzo dużo, za dużo wszystkiego, dlatego będę wybrzydzać.
Kosmetyki w moim wątku pochodzą prawie wyłącznie z Sephory, w której mam złotą kartę, niektóre z Douglasa, część przywożę z zagranicy, natomiast nie ma u mnie rzeczy pochodzących z allegro.

Nie ukrywam kodów i dat ważności kosmetyków-tego samego oczekuję od Ciebie.

Nie szukam kosmetyków do pielęgnacji twarzy- jestem w trakcie kuracji dermatologicznej. Tylko Caudalie z serii Polyphenol chętnie przyjmę.

Wish:
Puder Chanel Les Beiges 10
Caudalie seria Polyphenol- krem, serum, olejek-whatever

PROSZĘ UWAŻNIE CZYTAĆ OPISY-NIE WSZYSTKO JEST NA ZDJĘCIACH i proszę, przeczytajcie uważnie wstęp.

PERFUMY

Amen The Taste of Fragrance Thierry Mugler 95/100ml, edt- limitowana, już nie produkowana edycja Amena, teoretycznie męski zapach, w praktyce uniseks, z wyciągniętą na pierwszy plan nutą kawy

PIELĘGNACJA

-nowe luksusowe serum peptydowe NutraLuxe Bio-Peptide Complex 30ml, nowe, luksusowe serum-baza, z witaminą C (na drugim miejscu w składzie), takie http://kybeauty.com/product_info.php/products_id/1559, tylko skład mojego jest trochę bogatszy w stosunku do tego na stronie-leci do becca

-nowe luksusowe serum peptydowe na dzień z SPF 15 Nutraluxe Day Protection, podobne do tego powyżej, czyli : żelowa konsystencja, pompka, witamina C na drugim miejscu w składzie, peptydy na trzecim, retinol na piątym! leci do Orsztyna

Oba serum są niedostępne w Polsce, koszt za granicą to około 40 EURO. Oba mają rewelacyjne składy z aktywnymi składnikami na wysokich pozycjach, ale mają też silikony. Oba są ważne do 15 stycznia 2015r.

-dr Irena Eris Pro-nawilżająco-brązujący balsam do ciała z serii body art, ważny do kwietnia 2015,nowy w folii- Cala

-Bielenda Body Perfector CC Cream- krem CC do ciała, raz użyty, świetne opinie na KWC-leci do andziuchna

PIELĘGNACJA NATURALNA

-Organix Anti Aging Complex Wrinkle Correction Day Cream 50ml , ważny do kwietnia 2015r, ubytek max 5%

-Declare, Skinatura, Hydroplus Moisturizing Creme, 50ml, ubytek max 5%, krem nawilżający na dzień z naturalnych składników z wyciągiem z aloesu (który niestety mi nie służy), dobre opinie na KWC

-Physiogel krem nawilżający 75ml, do stycznia 2015, pozostała więcej niż połowa

-Biochemia Urody olej z kocanki, 50ml, ubytek 1/4, ważny do grudnia 2014r

KOLORÓWKA:

-Smashbox Full Exposure Mascara, 9.56ml, nowa w kartoniku, kod BB3-touchmeiamfamous rezerwacja

-Toleriane Teint La Roche Posay kryjący podkład 01 Ivory, raz testowany, ważny do 12/2016r, kartonik trochę sfatygowany-Cala

-Make Up For Ever High Definition Pressed Powder, kupiony w zeszłym roku w Sephorze, kodu nie widzę, ubytek max 15%-touchmeiamfamous rezerwacja

-Rouge Bunny Rouge, płynny rozświetlacz Seas of Illumination Sea of Showers 30 ml, ubytek około 15%, kod D200,tylko za wish- leci do Mirianki

-Shiseido Pudre Bronzante bronzer nr 1 Clair, idealny dla bladolicych, ubytek max 1%,ważny 24 m-ce od otwarcia, otwarty w czerwcu 2014r, kod HAKH,tylko za wish,

leci do Mirianki

-Estee Lauder Pure Color Eyeshadow Emerald Star Metallic 61, pojedyczny cień do powiek,kod A 99, piękna zieleń, zużycie znikome,pozostało ok.95%
, leci do Mirianki

-Bourjois Healthy Mix 52 Vanille, ubytek max 10%, kod 7102, leci do andziuchna

-Bourjois Volume Glamour Max Holidays, czarny tusz, nowy w folii-kitschia

-NYX Jumbo Eye Pencil 604 Milk, ubytek symboliczny-kitschia

-Nyx Jumbo Eye Pencil 613 Lime, ubytek symboliczny -Cala

Oba Nyxy mają pęknięte nakrętki, ale to tylko problem wizualny, trzymają się dobrze, można nosić w torebce

-Smashbox Photo Finish Lid Primer -baza pod cienie 2.5ml, ważna 6m-cy od otwarcia. Otworzyłam 4 maja 2014r (pamiętam, bo kupowałam ją na wyjeździe za granicą). Ubytek symboliczny, świetne opinie na KWC.

-Rouge Artist Intense Make Up For Ever kolor Moulin Rouge, matowa czerwona pomadka, najtrwalsza na świecie, po terminie, niewielki ubytek, właściwości zachowane, kod QHO1A-nie ma

-Bare Minerals Matte 6g Fair C10- ubytek około 1/3, kod JD10a, cena nowego to 129zł--leci do becca

LAKIERY (od lewej, wszystkie pełnowymiarowe,nowe lub tylko testowane, jeśli jest inaczej, zaznaczam w opisie):
-Opi Malaga Wine -farmaceutka77
-Golden Rose Rich Color 64 Eneajla
-Golden Rose Rich Color 66
-Golden Rose Rich Color 56
-Golden Rose Rich Color 106
-Catrice Berry Potter&Plumbledore
-Anny 367 Most Wanted-farmaceutka77
-Coral 169 (limonka)
-Essie Navigate Her (ubytek ok. 5%)

WŁOSY:

-Saryna Key Mix Shea Keratin Treatment 60%-40%, słoik 350ml, ubytek około 30ml, odżywka i krem do układania włosów w jednym. Do włosów kręconych, podkreśla skręt, nadaje blasku. Cena w Sephorze 109zł.

-Pervoe Reshenie Planeta Organica szampon do włosów na bazie olejku z rokitnika arktycznego, 360ml, pozostało 2/3 opakowania, ważny do lutego 2016-leci do Eneajla

-Pervoe Reshenie Planeta Organica, odżywka do włosów na bazie olejku z rokitnika arktycznego, 360ml, ubytek max 5%, ważna do września 2015
-leci do Eneajla

-Kallos Latte, kultowy szampon z proteinami mleka, 1000ml, nowy -touchmeiamfamous

Inne:

Kringle Candle Pineapple Coconut Big Apothecary Jar- duża, nowa świeca Kringle- leci do Cala

Zapraszam!
Ikonki załączonych zdjęć
Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  DSC02265.jpg
Wyświetleń: 13
Rozmiar:  78,6 KB   Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  DSC02263.jpg
Wyświetleń: 17
Rozmiar:  92,2 KB   Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  DSC02267.jpg
Wyświetleń: 22
Rozmiar:  103,1 KB   Kliknij zdjęcie aby powiększyć