2014-09-03, 14:43
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
Cytat:
Napisane przez ILLUSION
Hej
Ja podczytuję ale jakoś nie mam weny na pisanie. Jestem jakaś zdołowana na maksa tym że Igor prawie nie mówi...żeby do tego dopisać słowo "mama" to pewnie był troszkę wyluzowała ale żeby 20-miesięczne dziecko nie mówiło "mama"? Jestem przerażona, jak czytam co mówią wasze dzieci to dołuję sie jeszcze bardziej i ryczę a jeszcze naczytałam się że takie niemówienie połączone z tym że Igor ostatnio codziennie ma takie fazy że przez chwilę kręci się wokół własnej osi to już wszędzie diagnoza autyzm  Źle mi strasznie i mam doła takiego że masakra 
|
Kochana, ale Igor uzywa jakichkolwiek slow prawda? Chodzi mi o te podstawowe, np. baba, dada, nie, itd?
Bo widzisz, Pola nie mowi kompletnie NIC... Na wszelkie "powiedz: mama, tata, Pola, krowa, kura, pies, kot, etc, etc......." odpowiada po prostu "a, e, ju, tju, aj" itp. Jedynie kiedy uslyszy albo zobaczy psa to jest "a!" albo "au!", a na kota reaguje takim "slodkim" piszczeniem
---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------
Kiedy jest glodna, mowi "am". I tyle. Tez czekam na "mama" jak na zbawienie, i tez autyzm kolacze mi w glowie...
|
|
|