![]() |
#2521 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
Qrwa laski, znowu byl wypadek z udzialem niemieckiego busa i znowu moja matula wyjechala wczoraj do PL. No ale wlasnie dzwonilam do matuli i juz jest na chacie.
![]() |
#2522 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nawijko fajnie, że jesteś i super, że wesele udane, fajne są takie wyskoki do rana od czasu do czasu, prawda? deli dobrze, że z mamą wszystko w porządku. Insolito i mika na kiedy wy macie terminy, bo ja chyba jakoś nie dużo za Wami? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2524 |
Zakorzenienie
|
Ale ezzo, jak to 4ty tydzień to ta ciąża jest jeszcze "chroniona" zapewne.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2525 |
Zadomowienie
|
Za nami pierwsza noc bez UU. Jestem dumna z Piotrusia bo bardzo dobrze sobie poradził
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ezo, gratuluje Ci bardzo serdecznie ![]() Marsi,piękny brzuszek ![]() Nawijak ![]() Ultra, kciuki za Wasze plany ![]()
#2526 |
Zakorzenienie
|
Deli ten sklep na necie to oleole
![]() Chyba dwa miesiące takiej ochrony jest właśnie "na wypadek" jak mama nie wie że jest w ciąży.
#2527 |
Zakorzenienie
|
Marsi witaj
![]() ![]() ![]() Cała wpadaj częściej ![]() Tress ale nikt Ewulce się nie dziwił ![]() ![]() Iffonka mi się Kajtek podoba bardzo, Tz nie chciał ![]() Neti ![]() ![]() Ezzo cudowna wiadomość ![]() Nawijko super że wesele udane i gratulacje dla debiutującego taty ![]() ![]() Insolito super że Piotruś tak ładnie zniósł brak cycy ![]() Dadolin dostał wczoraj na wieczór katarku ![]() ![]() Kupiliśmy wczoraj huśtawkę i dopiero pod koniec dnia się przekonał do niej ![]() No i kompletny szał u nas na traktory, auta, koparki - inne zabawki poszły w odstawkę |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2528 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ja podczytuję ale jakoś nie mam weny na pisanie. Jestem jakaś zdołowana na maksa tym że Igor prawie nie mówi...żeby do tego dopisać słowo "mama" to pewnie był troszkę wyluzowała ale żeby 20-miesięczne dziecko nie mówiło "mama"? Jestem przerażona, jak czytam co mówią wasze dzieci to dołuję sie jeszcze bardziej i ryczę a jeszcze naczytałam się że takie niemówienie połączone z tym że Igor ostatnio codziennie ma takie fazy że przez chwilę kręci się wokół własnej osi to już wszędzie diagnoza autyzm ![]() ![]()
#2529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Rozumiem Twoje obawy. Ja zanim sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy to mialam mocno alkoholowy czas (koniec sesji, wakacje, itp ![]() Nie pozostaje nic innego jak wierzyc, ze bedzie ok, stres juz nic nie da ![]() Ill, a nie chcesz przejsc sie do logopedy? Na pewno bedziesz spokojniejsza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2531 |
Zakorzenienie
|
ill, pietraszko tez nic nie mowi, mama tez slyszalam doslownie 3razy? Po dwoch dniach w zlobku rozgadal sie ale sylabami, wuuuuu buuuuu zuuuu ziuuuuu ale slow nie uzywa (juz wczesniej mialam Ci odpisac ale wiecznie skleroza) pietraszko tez ma faze na krecenie sie w kolko
![]() ![]() Mika no co Ty mam tylko nadzieje, ze wszystko wypali ![]() ![]() Mam nadzieje, ze sie wszystkiego od mojego meza dowiedzialas ![]() Hje o losie! Zabilabym! Meneq co jest, co tztowi znowu? Pietraszko dzisiaj nie chcial isc, wczepil sie we mnie i M lapkami i nie chcial puscic ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2532 |
Zakorzenienie
|
Isolito brawa za odstawianie ja nie umien się za to wziasc po prostu nie chce wszyscy mowia odsaw ale ja nie chce będę karmic dwójke
![]() Marsi miałm pisać super ze wakacje udane a na zdjęciu widze tylko piękny brzuszek zadnego dupska z wczorajszych zachcianek ugotowaam gar zupy cebulowej i dziś rano taka sytuacja pusiło mi się glosnego baczka a moja pleciuga Mama BE !!!!! i tak opowiadał jeszcze z godzine a wsze dzieci gadaja tylko żeby gadac bo Julo ostatnio plecie żeby pleść zmienia tylko osoby i dziś było mama tata jedzie motem ( motorem ) tam i kasssk( kask chodzi ze w kasku na głowie ) w zyciu motorem nie jeździłam nadmieniam ![]()
#2533 | ||
Zakorzenienie
|
hej
![]() witam się z frontu (dowód poniżej ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() super, że wakacje udane i wszystko z maluszkami ok
![]() |
#2534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dla mnie to Mega Akcja i skacze z radości nawet nie wiesz ile to dla nas znaczy i bardzo miły gest Ostatnio na weselu tez miałam miła sytuacje ze król parkietu szalał u mamy na rekach to ludzie się już smiali jak wołał jeszcze i jak już odwiozłam dziadków i JUla podeszła do mnie Pani znajoma Pana młodego ok 35 lat i wychwaliła Julka jaki fajny kontaktowy i ze nic się nie boji i bardzo miły chłopczyk podziękowałam z łzami w oczach bo to tej pory zazwyczaj spotyka mnie 1,5 roku i nie chodzi to cos jest nie tak ???? Jakbym nie wiedziała wiec miałam miła odmianę ![]()
![]() |
#2535 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem taka panikara i zawsze zakładam nestety najgorsze scenariusze. Zazdroszczę spokoju! Igor mówi tylko: da, daj dzidzi (to znaczy dzidzia) papa (robi i mówi) be (na pieluchę brudną, jak gdzieś okruszek znajdzie, jak plama gdzieś jest, jak raczki brudne albo ubranko, jak na trawniku na spacerze są śmieci) pa (to znaczy Pan/Pani bo pokazuje przy tym paluszkiem na osobę) baba - ale ne mam pewności że to na babcię bo mówi w róznych okolicznościch, jak mówię "powiedz mama to też często odpowiada "baba" sisi – jak siedzi na nocniku - kilka razy zdarzyło się „kaka” jak kaszkę na kolację robię ale jakoś dziwnie szeptem Z naśladownictwa: - mu (krowa) - ija ija(straz pożarna, policja) - ssssss (wąż) - pi pi (myszka) - bzi (pszczoła, osa, mucha) - tryty (traktor) - psa też naśladuje ale nie hał hał tylko po swojemu - koko - kurczak - piiii jak bawi się samochodem bo podsłyszał jak ciężarówka cofała i ten czujnik pipczał -zi (krótkie) - jak włączę piekarnik bo tak mu mówiłam że gorące-zi i nie wolno dotykać - ziii (długie)-jak słyszy dźwięk suszarki do włosów, wiertarki itp. - Najbardziej mnie martwi że nie mam "mama" i 'tata". Chyba gdyby mówił "mama i "tata" i nic poza tym to mniej bym się martwiła niż w chwili obecnej. I jeszcze mnie martwi że nie mówi "nie".
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2014-09-03 o 11:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2536 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cudny brzuchol ja się nad nim zastanawiałam, ale krótko, bo TŻ mnie wyśmiał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam taką samą czapkę dla Filipa, kupiliśmy ją na wiosnę i była trochę za duża, zsuwała mu się, może teraz będzie dobra; ale świetna jest, polecam ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2537 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ezzo ogromne gratulacje! ![]() ja miałam rtg na samym początku ciąży. jeszcze o niej nie wiedziałam. ale dentystka powiedziała, że dziecko na tak wczesnym etapie jest chronione. ale bałam się cała ciążę:/ nawijko super, że wesele udane. my jedziemy w sobotę, moja Mama przyjezdza do Hani. trochę sie obawiam bo to daleko i jedziemy już o 14 więc Mama będzie cały dzień prawie plus usypianie na noc. hje to to Tż rzeczywiście miał powód do obrazy ![]() nancy brawa dla Tż! ![]() insolito brawa dla dzielnego Piotrusia ![]() ![]() Ill przeszła bym się do lekarza, tak żeby być spokojniejszą. ale moim zdaniem Igor dużo mówi i nie ma się czym martwić ![]() ![]()
#2538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2539 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() nadrobiłam wszystko korzystając z tego, że TŻ po farbę pojechał (bo oczywiście brakło, standard) teraz lecę ogarniać, paaa
![]() |
#2540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuzka nawet połowy z tego nie mówi. A naśladuje dosłownie 5 dźwięków. Igor dużo mówi. Ale jeśli się martwisz to idź do logopedy. Zuzka też się kręci wokół własnej osi, ale ona tańczy w ten sposób. Ja jej daję czas do 2 latek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2541 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej Laski,
no to klamka zapadła jutro Leo debiutuje w domowym przedszkolu ![]() dziś pojechałam podpisać papiery, Leoś nie chciał wychodzić od razu polecał do dzieci, wiem wiem nie będzie tak cały czas i nawet na to nie liczę Ezzo gratulacje i żadnego stresu no co Ty Cytat:
![]() na mojego S też pomogy plasterki Cytat:
Cytat:
jest dużo dzwiękonąsladowczych- u nas szybko się w słowa zamieniły, gorzej gdyby kompletnie nic nie mówił ej laska- bądź spokojna ![]() Cytat:
![]() z frontu powiadasz....ja tu widzę,że Ty leżysz ![]() ech ja też zawsze ryczę na weselach chrzcinach itp.... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2542 |
Zakorzenienie
|
Mika przesle Ci na fb maila sluzbowego M. mysle ze do niego bedzie najlepiej
![]() ![]() Ill to duzo, u nas na tapecie glownie "tata" wszystko jest "tata", nasladuje wszystko co sie mu tylko powie ale slow malo bardzo. Ale jestem padnieta, w ogole tylko bym spala cholera znowu mam schiza o ciazy :p tylko tak..... Pozytywnie sie nakrecam ![]() Wciagnelam sie na maksa w prawo agaty kurde blade ta ipla i tvn player w telewizorze to zlo totalne ![]() Juz kiedys pytalam o to ale czy ktos z was sie orientuje o klawiaturke do tableta? Aaaaaaa Marsi, zdjecie absolutnie fantastyczne, nadaje sie na jakis konkurs, cos przepieknego ![]() ![]() Jak tam nasze dzieciaczki zlobkowe? Pietraszko radzi sobie podobno super a jest jednym z najmlodszych w grupie ![]() ![]() Ill gratuluje odstawienia! Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
#2543 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Insolito mi z moich własnych wyliczeń tez wychodzi 2 połowa kwietnia, w poniedziałek przejdę się do lekarza, zobaczymy co powie. I gratuluje nocki bez UU, oby każdego kolejnego dnia było łatwiej. A jak było dzisiaj z drzemką? zasnął? Ja planuję odstawić jak wyjdą nam 3, bo wiem, że mu dają te zęby w kość, jeszcze nigdy nie był tak marudny jak jest teraz, zwłaszcza w dzień bo noce to i tak były przekichane ![]() Wczoraj młody jak zawsze po mnie skakał, ale mu tłumaczę, że teraz już nie może skakać mi po brzuchu bo tam jest mała dzidzia, zaglądał mi pod bluzkę, przyglądał się dokładnie, grzebał paluchem w brzuchu i szukał tej dzidzi, co też ta matka wymyśliła ![]() Illusion po Twoim pierwszym poście chciałam Ci pisać, żebyś się przeszła do logopedy skoro się martwisz, ale jak wymieniłaś dzwięki, którymi się Igi posługuje, to wydaje mi się, że tego nie jest aż tak mało. Może napisz maila do jakiegoś logopedy z tej akcji co była jakiś czas temu: ileś tam słów na 2 latka to za mało czy jakoś tak. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2544 |
Zakorzenienie
|
Ezzo, a jak tz zareagowal?
![]() Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
#2545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo widzisz, Pola nie mowi kompletnie NIC... Na wszelkie "powiedz: mama, tata, Pola, krowa, kura, pies, kot, etc, etc......." odpowiada po prostu "a, e, ju, tju, aj" itp. Jedynie kiedy uslyszy albo zobaczy psa to jest "a!" albo "au!", a na kota reaguje takim "slodkim" piszczeniem ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Kiedy jest glodna, mowi "am". I tyle. Tez czekam na "mama" jak na zbawienie, i tez autyzm kolacze mi w glowie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2546 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedzie dobrze, Hania juz duza dziewczynka ![]() Cytat:
![]() Ill, no jak malo mowi? Wg mnie wcale nie tak malo. Ale przejdz sie moze lepiej do logopedy to Cie uspokoi ![]() Aaaaaaa, jeszcze odnosnie wesela - nie pochwalilam sie. TZ zlapal krawat pana mlodego, sialalaaa ![]() Welon tuz kolo mnie lecial (panna mloda celowala we mnie ![]() ![]() Swoja droga - ja zlapalam welon 4 lata temu i mam, co mam ![]() A tak w ogole to dowiedzialam sie wczoraj, ze juz nowe odcinki MjM leca. TZ jeszcze nic nie wie!! Ale bedzie rozczarowany, ze nie ogladalismy wczoraj! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2547 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja chciałam czekać do wieczora i powiedzieć mu jak mały będzie spał, ale nie wytrzymałam i w sumie za raz po przyjściu do domu, usadziłam małego i dużego na kanapie, nie pamiętam co powiedziałam i dałam do ręki test z dwoma kreseczkami. Oboje się śmialiśmy, że musimy na przyszłośc uważać, żebyśmy z drużyna piłkarska nie skończyli, bo po raz kolejny udało się w pierwszym cyklu starań. Oboje jakoś tak na spokojnie podeszliśmy do nadchodzącej zmiany, Tomcio nie był wpadką, ale informacja o ciąży nas zszokowała, byliśmy szczęśliwi, a jednocześnie przerażeni tym nowym nieznanym. A teraz cieszymy się, ale wszystko jest tak na spokojnie ( no poza tym nieszczęsnym rtg) mamy już fajne mieszkanie, sytuację w miarę stabilną, więc kolejne serduszko jest czymś co przyjmiemy z otwartymi ramionami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2548 | ||
Zakorzenienie
|
ale dalam dzis czadu!
![]() pokitrasily mi sie godziny lekcyjne. w ogole nie moge sie ogarnac, chyba za duzo mam na glowie i to przez to. wczoraj np. myslalm ze mam dyzur a to nie ta przerwa byla i przerwe 15 min spedzilam na dyzurze ![]() ![]() a dzis - skonczylam lekcje, wsiadam do auta i nagle taki przeblysk - o ku.wa, 6b! ![]() wpadlam do nich zziajana, oni w szoku bo juz mieli nadzieje ze jednak nie przyjde ![]() ![]() luz, absolutnie nie mialam niczego zlego na mysli ![]() ![]() ![]() ![]() przy pierwszym dziecku tam wlasnie mialam. przy drugim dziecku bede to wszystko miala gleboko w doopce i tyle! ![]() wspomniany Kajetan - jak sie podoba to brac i sie nie zastanawiac ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() mialam w tamtym roku klase - na 11 osob bylo 6 Jakubow ![]() ![]() widzialam liste, mowi duzo! nie panikuj! ![]() insolito - brawa dla Was! Cytat:
![]() Zabol zasnal dopiero, ja nie wiem skad te dzieci maja energie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co fakt to fakt, ale niestety jako dziecko pretensje o to do rodzicow mialam... stad moje pytanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:26.