Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nowy wątek- kosmetyki i inne :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-07-18, 08:50   #1
Chii1986
Zakorzenienie

Przekupka: 44 pkt / 100% pozyt.

Puder mineralny Loreal,Pantene,Vichy,Joko ,Avon,Eveline i inne:)

wątek nieaktualny

Mam na wymianę: (trzy wykrzykniki oznaczają, że oddam tylko za coś z listy lub coś naprawdę fajnego, jeśli nie ma wykrzykników to znaczy, że nie bede wybredna i oddam raczej łatwo)

Na szaro rzeczy zarezrwowane/ wymienione.

Pudry, brązery, podkłady itp.

-Sypki puder mineralny Loreal True Match odcień W4 NOWOŚĆ! Puder ma właściwości pudru i podkładu(kryje niedoskonałości), nie zatyka porów bo jest to puder mineralny. użyty 2 razy- tak wiec znikome zużycie, oddam bez pędzelka bo potrzebuje pędzla do pudru i ten sie nada,ale jeśli ktoś ma jakikolwiek pedzel w swojej kolekcji to poradzi sobie z nakładaniem tego pudru. Oddam za coś super!!!

-Podkład Color Trend Avon- jasny beż- po terminie ale nie zmienił swoich właściwości, użyty tylko 4 razy

- Podkład Avon Personal Match Ivory(jasny beż)-został prawie cały,zużycie znikome,najchętniej za inny podkład

-Podkład w musie Wibo - taki jasny odcień ale do średniej karnacji też ok, urzyty z 6 razy

-Puder brązujący Sensiqe- mapka- 3kolory- jasny,średni i ciemniejszy beż- brązuje i rozświetla- nie wiem czy oddam, jedynie za coś fajnego

-Róż Manhattan odcień Wild Rose- nowy,bardzo pojemny niestety dla mnie za ciemny, fotka na życzenie, oddam tylko za coś super

--słynna już Baza wygładzająca Dax Cosmetics- ułatwia nakładanie podkładu, wygładza cere, zostało ok 40-50%, bardzo wydajna.

- Baza rozświetlająca pod podkład Avon- została ok połowa !!!

-- brązer Astor- minimalne zużycie, ślicznie się mieni-chętnie na inny, jaśniejszy brązer (ten Astora nie jest bardzo ciemny ale nie pasuje to mojej karnacji niestety)!!!

- róż Joko zużycie minimalne- kolor ciepły delikatny brąz więc może służyć jako brązer- najlepiej za inny róż

-puder w kompakcie Joko z lusterkiem,jasny odcień,matuje zostało 3/4

-róż privi- ciepły odiceń,zużycie znikome,fotka na życzenie

-rozświetlacz w kulce no name- do twarzy, oczu, śliczny błyszczący pyłek- zostało 3/4

-puder sypki Avon peach z delikatnymi drobinkami-za coś fajnego,została ok połowa, b.wydajny!!!

- puder sypki inglot- duże opakowanie z puszkiem,delikatnie rozświetla

-puder sypki Vipera matujący transparentny, użyty 2 razy- łatwo nie oddam

-puder sypki Vipera odbijający światło, użyty 4 razy- nie wiem czy oddam,tylko za coś super

-puder sypki avon z eleganckim puszkiem z delikatnymi drobinkami-został niemal cały-za coś super!!!

Oczy

-tusz Avon super Full pęłnia rzęs- używany przez miesiąc, starczy jeszcze na ok miesiąc

-tusz Loreal Telescopic- używany, zostało na wypróbowanie ale jeszcze ładnie maluje

-tusz Cantare dwufazowy- baza plus tusz,nie wiem ile zostało, użyłam pare razy
-cień sypki różowy Bell

-cień różowy Miss sporty- cały

-cień sypki Joko stare złoto- w pudełeczku podobnym do sypkich vollare, ślicznie połyskuje i się mieni

- kolorowy brokat w kulce Avon Color trend- kolorowe serduszka i kropeczki w żelu- została połowa

-Cień Colortrend Avon w tubce golden pearljaśniutki perłowy, zostało ok3/4

-Cień w kremie Colortrend odcień sea shell - nadaje śliczny połysk, zostało ok 3/4

-Tusz do rzęs Eveline Provocative Look- mokry,nowy, pare razy użyty

- Odżywka do rzęs wzmacniająca AA- za coś fajnego

-Cienie Oriflame Visions różowo - liliowy- liliowy[/b] z 3 razy użyty, różowy dość mocno zużyty (widać na zdjęciach)- po terminie ale malują jak dawniej

--Tusz do rzęs Avon Colortrend różowy

-Cień Maybelline w kulce- blękitny z drobinkami i szary z drobinkami- zostało ok 80procent każdego

-Cień Lemax- oliwka ze złotymi drobinkami

-Cień Maybelline srebrny w kulce-

-Turkusowy cień Inglot Sprint- użyty 2 razy

-Cień Yves Rocher Lumene odcień melon- zostało 80procent

-Potrójny cień Loreal color Mix- 3 cienie błękitny bez drobinek i dwa z drobinkami- biały i liliowy, zużycie niebieski- ok 10procent, liliowy- 30 procent, biały ok 40procent, opakowanie ciut porysane ale cienie w porządku łatwo nie oddam

-Błyszyk do powiek Wibo- delikatny róż- użyty dwa razy, daje fajny efekt błyszczącej,mokrej powieki

- Niebieski, sypki cień w sloiczku Avon- fajnie się błyszczy, ma drobinki

-odsypki pół łyżeczki sypkich cieni Margaret- liliowy z drobinkami,brzoskwiniowy z drobinkami,miętowy z drobinkami

- dwa sypkie cienie złote Vollare- dla zainteresowanych podam numerki- zużycie znikome

- cień w kulce złoty pyłek Carlo di roma- całe, za coś fajnego

--Cień w kremie z aplikatorem Cantare-brudny róż,zostało 3/4

pomadki, błyszczyki,kredki

-Blueberry Lip Glos Oriflame jagodowy błyszczyk-została 1/3

- Błyszczyk czekoladowy Colortrend- mam dwa Love me Lavender i Passionate pink- łatwo nie oddam

- opalizujący, holograficzny błyszczyk no name, delikatny transparentny róż z dużą ilością drobinek- duże opakowanie

-balsam truskawkowy do ust Avon-zużycie ok 30procent

-błyszyk Smackers Bone Bell Lip Burst arbuzowy zostało 3/4- słodko smakuje i pachnie arbuzami, nie wiem czy chce oddać

- Błyszyk w kulce Avon z drobinkami o smaku i zapachu melona- została 1/3- ślicznie pachnie i smakuje, nie jest już dostępny w katalogu.

-Błyszyk w kulce Yves Rocher z serii Plaisirs Nature (z tej samej, z której oferuję perfum Truskawka)- ślicznie pachnie truskawkami tak jak perfum, zużycie góra 20procent- nie wiem czy chce oddać, tylko za coś super

-Balsam do ust Top Choice jabłkowy! ślicznie pachnie jabłkami, nie wiem czy oddam,tylko za coś fajnego- znikome zużycie.

-Balsam do ust ochronny o zapachu wanilii! Nowy, nie jest dostępny w sprzedaży bo jest to prezent wyprodukowany przez firmę Bell dla klentów aptek czy cośtam- ja mam takie dwa wiec jeden wymienie, ale bede wybredna bo świetnie chroni usta i ślicznie pachnie wanilią.

-Oriflame gloss booster sugar glaze- błyszyk o smaku i zapachu lukru!!! Z 12ml trudno określić ile zostało ale myśle, że napewno połowa albo i 3/4- oddam tylko za coś super

-błyszczyk Vibo Glam Shine kolor różowy z drobinkami, ślicznie się mieni, użyty ze 3 razy

-Pomadka Color Trend Peach Pals została niemal cała, po terminie ale działa jak dawniej

- Pomadka oriflame Visions odcień Brad- delikatny beż z połyskiem, znikome zużycie
- kredka różowa, pastelowa do oczu Oriflame Visions- użyta ze 2 razy, fajna, mięciutka,

- Balsam do ust Nivea o delikatnym wiśniowym kolorze i zapachu po terminie ale działa jak dawniej- został prawie cały -bardzo go lubię ale przy mojej ilości tego typu kosmetyków nigdy go nie zużyję

-Pomadka Avon Color Trend Diamond Dust- delikatna czerwień z drobinkami- użyta parę razy, ubytek prawie niewidoczny

- Pomadka Avon Color Trend Metro- zużyta ponad połowa

- Pomadka Avon Iced Champink- zużyta ponad połowa

-Pomadka Color Trend Sequin- bardzo ją lubie więc za coś fajnego, została połowa

-Balsam do ust mango Avon- znikome zużycie

- Pomadka Rimmel odcień sweet kiss- taki beżowo złoty, została niemal cała, bardzo mi się podoba więc za coś fajnego !!

-Błyszczyk Rubens Cappucino-śliczny zapach,delikatne
drobinki,transparentny,zo stała ok połowa lub więcej
-Błyszczyk Rival de Loop Gloss and Care Berlin, odcień brąz z drobinkami,znikome zużycie

-Błyszczyk Paloma z kolagenem różowy,użyty góra 5 razy,za coś fajnego

-Błyszczyk Pierre Rene,odiceń delikatna czerwień, zostało 3/4 lub więcej

-Błyszczyk Glam Shine, odcień różowy opalizujący,zużycie znikome

- Błyszczyk Avon czekoladowy odcień z aplikatorem

-błyszyk Fabulous Miss Sporty- poziomkowy z drobinkami, została połowa,ślicznie pachnie

-błyszczyk no name z aplikatorem transparentny z drobinkami, śliczny zostało wiecej niż połowa

Pielęgnacja ciała:

-Eveline słynne serum wyszczuplające i antycellulitowe- nowe!-za coś fajnego

-Maszeczka Avon Mountain Pure peel-off zużycie1/8 więc została niemal cała,po terminie ale działa jak dawniej

- Krem do twarzy Clearskin- została ponad połowa, po terminie ale działa jak dawniej

-Magiczny puder do ciała Avon- została ok połowa

-mogę zrobić "odlewkę" (chociaż w tym wypadku to złe słowo) czekoladowego masła do ciała AA było drogie(ok100zł) bo jest z serii luksusowej, pachnie podobnie jak masło Ziaji, ślicznie poprostu i jak nawilża oddam ok.10 -30g lub nieco więcej

- maseczka Under Twenty w żelu odżywcza z kapsułkami, nie trzeba jej zmywać- po terminie, ale działa bez zarzutu- zostało 3/4 z75ml

- balsam Avon Bronze- balsam utrwalający opaleniznę z drobinkami- zostało ok 40procent

- olejek do opalania Dax Cosmetics z drobinkami- za coś fajnego

- serum wygładzające okolice ust Bielenda Sexy Look

-krem 5ml Avene Diroseal- do pięlegnacji cery naczyńkowej

-Balsam brązujący Ziaja Sopot- nowy, nieotwierany

-Effacklar K- pół tubki- tak samo nie wiem czy oddam, za coś wyjątkowego tylko, tak samo mam ok 40procent effaclaru A.I.

-Avon anew korektor zmarszczek (krem wygładzający zmarszczki)- użyty 3-4 razy

-Balsam Sakre i ryż Avon- za coś super

-Eveline Spa brązujący krem do ciała-delikatnie brązuje i rozświetla delikatnymi drobinkami,ślicznie pachnie -została wiecej niż połowa ze słoja 220ml-oddam za co super

-Olejek do masażu Yves Rocher Pure Serenite- zostało 40procent ze 150ml, olejek jest gęsty i galaretkowaty, ślicznie pachnie dlatego nie wiem czy chce go oddać -mi zapach kojarzy się z sezamem ale jest wetiweria, lawenda i gorzka pomarańcza- Zapach ciepły,zmysłowy... cudowny, naprawde tylko za coś fajnego.

-Olejek eteryczny(może być także do kąpieli i masażu) o ślicznym cynamonowym zapachu- nie wiem czy chce oddać. mam też chyba mandarynkowy i różany ale musze poszukać.

Pielęgnacja włosów:

- Odżywka Pantene gęste i mocne- użyta 2 razy-

-Rozjaśniający żel do włosów Avon dla blondynek- użty 2 razy, fajnie,delikatnie rozjaśnia

-Gliss Kurl Spray płynny jedwab- nie wiem czy oddam, jedynie za coś super,użyte ok 10procent z 200ml

-Rozjaśniacz w sprayu Palette- słynny na KWC, trudno go zdobyć- mam całą buteleczke,użyty raz- nie wiem czy oddam ale raczej tak bo aktualnie farbuje włosy

- Odżywka Joanna algi morskie nawilżająco energizująca- zostało więcej niż 3/4 z 200ml, po terminie ale nie zmieniła właściwości

- Shock waves fluid kontrola na maxa- została połowa lub więcej ale nie wiem dokładnie bo mam z wymiany

-Pantene odżywka do włosów blond- nie wiem ile dokładnie zostało, ale raczej wiecej niż połowa, mam z wymianki, najlepiej za inną odżywkę

- Glis Kur odżywka do włosów blond- została chyba ok połowa ale pewna nie jestem bo mam z wymianki- najlepiej za inną odżywkę

-Brylantyna w wosku Joanna- zostało więcej niż 3/4
-Biosilk jedwab do włosów buteleczka 5ml raz użyta

Zapachy

Próbki zapachów w kartonikach, są oryginalne, przywiezione z wymiany z Francji

-Tresor Lancome z 1.5ml zostało na dnie spokojnie starczy na parę zastosowań

-Jardins De Bagatelle Guerlain z 1.5ml zostało na dnie spokojnie starczy na parę zastosowań
-True Glow Avon połyskujący i pachnący spray do ciała 100ml

-Yves Rocher woda toaletowa Truskawka, zużycie ok 20procent ze100ml- silny, truskawkowy śliczny zapach! Oddam niechętnie

-Woda toaletowa Pimke brzoskwiniowa- zostało ok 80procent z 30ml- słodki, brzoskwiniowy zapach- za coś super

-Yves Rocher Ode a la joie (żóty) woda toaletowa, zużycie znikome- oddam niechętnie bo zapach mi się podoba

-Avon Pink Suede- została wiecej niż połowa

- Roletka z wodą toaletową Manhattan- śliczny,słodki kokosowy zapach-10ml zużycie znikome, łatwo nie oddam

-Dezodorant Adidas action 3- 2 razy psiknięty

Inne

- kosmetyczka dove z myjką- śliczna foletowo- granatowa pojemna kosmetyczka do kompletu fioletowa myjka

- dwie szczoteczki Garnier- nie wiem do czego są chyba do masażu twarzy, może ktoś wie (są na fotce)

Aktualne fotki zrobię na życzenie

ciąg dalszy post 2
Ikonki załączonych zdjęć
Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  kklk.jpg
Wyświetleń: 25
Rozmiar:  12,2 KB   Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  za%C5%82acznik_2k.jpg
Wyświetleń: 52
Rozmiar:  22,3 KB   Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  za%C5%82acznik_3ghg.jpg
Wyświetleń: 90
Rozmiar:  25,4 KB   Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  za%C5%82acznik_8.jpg
Wyświetleń: 31
Rozmiar:  19,6 KB   Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  za%C5%82acznik_9.jpg
Wyświetleń: 35
Rozmiar:  16,5 KB  

Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  załacznik_1,,,.jpg
Wyświetleń: 65
Rozmiar:  24,1 KB  
Nie widzisz zdjęć? Kliknij tutaj!

Edytowane przez Chii1986
Czas edycji: 2008-02-06 o 09:31 Powód: Dodanie nowych kosmetyków i zmiana tytułu
Chii1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując