2014-10-02, 04:31
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Cytat:
Napisane przez frogutka
witam w ten pochmurny dzień 
czytam Was codziennie, ale ciężko mi się ostatnio wbić. Teraz też tylko na moment póki Hanka śpi.
|
witaj 
i wbijaj sie cczesciej i szybciej 
Cytat:
Mam jedno pytanko:
W SCHEMATACH ROZSZERZANIA DIETY WIDZE ZE W 7 MIESIACU JUZ SAMEGO MLEKA SIE NIE PODAJE TYLKO Z KLEIKIEM CZY KASZKA. Czy Wy tez tak robicie
|
nie
kaszke dostaje raz dziennie lyzeczka
mleko pije samo, przez butelke i bez zageszczania
Cytat:
Napisane przez margo80
|
super 
---------- Dopisano o 04:31 ---------- Poprzedni post napisano o 04:00 ----------
Cytat:
Napisane przez Juliette25
Dziewczynki mam pytanie. Czy jak karmie piersia i wprowadzam stale posilki to powinnam dopajac woda/herbatka? Czy sama piers starczy?
|
ja podaje wode do kazdego posilku stalego 
Cytat:
Napisane przez Ela87
U nas zębów ani widu ani słychu 
Łóżeczka nie obniżam jeszcze, jakoś moje dziecię nie chce się podciągać i kombinować  Może chociaż to i lepiej, bo sobie złych nawyków nie wyrobi 
|
u nas podobnie 
zebow nie
Marco spi jeszcze w kolysce , bo mamy taka wieksza od standardowej i bedzie spokojnie sie w niej miescil jeszcze do roku
nie siada, ani sie podciaga, wiec niczego nie zmieniam
jak zacznie, to go przetransportuje do innego lozeczka i do innego pokoju 
Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09
My z mięsem mamy problem a właściwie to ja mam problem   Jak wiecie nie jem mięsa jakieś kilkanaście lat i już sam widok mnie odrzuca, że nie wspomnę o dotykaniu..
Nie wiem jak się przełamię by coś Tosiowi zrobić  Na razie planuję słoiczki a potem może małż będzie je przyrządzał.
Czy mięso trzeba dziecku podawać codziennie?
Wiem, że można dziecko żywić bezmięsnie ale chcę Antkowi w przyszłości dać wybór a teraz najważniejsze by był zdrowy.
|
ja podaje codziennie, wlaczajac w to ryby dwa razy w tygodniu
czasami raz w tygodniu robie dzien przerwy
Cytat:
Napisane przez pola_m
co do niekapków - bardzo polecam safe sippy. Antek miał, i KAlince tez kupimy 
(…)
Co do stron. Korzystałam z tej http://menublw.blogspot.fr/
i z tej (chyba, bo szata graficzna była inna) http://ammniam.pl/
A poza tym dużo sama wymyślałam, przerabiałam to, co sami jedliśmy na zjadliwe dla malucha
|
patrzylam i u nas nie ma tych kubkow
dziekuje bardzo popatrze, pomysle, generalnie szukam inspiracji 
Cytat:
Napisane przez ag9
Dziewczyny - olej/oliwę z oliwek dodajcie do przecieru na koniec, tj. na zimno czy w czasie gotowania?
I pytanie nr 2 - z czym połączyć buraka?
No i jeszcze mi się przypomniało - z tym mięsem/rybą to gotujecie codziennie na bieżąco? Czyli ugotuję osobno powiedzmy indyka i potem go zmielę i dodam do przecieru warzywnego (z domowej mrożonki) i na koniec dodam olej/oliwę ?
|
olej dodaje na koncu
mieso gotuje/paruje, mroze i dodaje do przecierow warzywnych, ostantio mala iloscia wiekszych kawalkow, a na koniec olej i jemy 
burak dobrze komponuje sie z tartym jablkiem,
robilam tez taki barszczyk
dla starszych sa fajne takie muffinki
|
|
|