|
|
#1711 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Cytat:
Analizując operację "zęby" dochodzę do wniosku, że przed zębem jest katar -> Limonka i Margo. Więc pozostaje mi czekać na katar Cytat:
Smaritta- z fotelikiem nie pomogę, my pewnie w 9-13 do roku będziemy jeździć. Widzę że temat niekapków się pojawił- muszę i ja zacząć się orientować. Buziaki dla wszystkich!
Emilka 3.04.2014 Edytowane przez TynkaG Czas edycji: 2014-09-30 o 08:44 |
||
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Beautiful - trzymam kciuki za Twoje zdrowie!
ktoś ostatnio pytał o obniżanie łóżeczka. my mamy w planie zrobić to dziś, bo Przemo zaczął łapać za górną krawędź i kombinuje z podciąganiem. dziś jest jedyny dzień w tym tygodniu, kiedy mam małża w domu, więc go gonię do takich różnych prac
|
|
|
|
#1713 |
|
Raczkowanie
|
BeatufulLie
Pochwał sie jakie było to pierwsze słowo Stasia Mara86 i ja sie zastanawiałam gdzie sie podziałas, mam nadzieje ze zabawy polecone przez Limonkę spodobają sie Oskiemu ![]() Resztę nadrobie pózniej, bo moj pełzacz zaczyna sie domagać towarzystwa Miłego dnia. A przy okazji: gdzie jest Ela? Tez jej dawno tutaj nie widziałam... |
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki mam pytanie. Czy jak karmie piersia i wprowadzam stale posilki to powinnam dopajac woda/herbatka? Czy sama piers starczy?
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1715 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Piszę z Oliwierem na kolanach, więc krótko ![]() My wczoraj obniżyliśmy łóżeczko na środkowy poziom. Nawet nie jest tak źle z wyjmowaniem stamtąd Młodego, myślałam, że będzie gorzej. Za to Oli może sobie tam teraz harcować do woli, a ja się nie stresuję, że się podciągnie i wypadnie. Cytat:
Pozdrowionka
|
|
|
|
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez juz obnizylismy do polowy lozeczko Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nadrobię Was nie ma szans
BeautifulLie ogromnie się cieszę, ze wróciłaś Jeśli chodzi o niekapki. Mam dwa te http://www.aptekagemini.pl/nuk-kubek...aca-210ml.html Ale strasznie się zapowietrzają Zostawiłam, bo mam do nich twardy ustnik, więc może kiedyś spróbuję, bo jak narazie nie chce Ola z niego pić.Mam ten http://www.aptekagemini.pl/avent-kub...-6m-200ml.html Chętnie Ola z niego piła, ale pewnego dnia odmówiła picia z niego i koniec, więc odstawiłam, wczoraj podałam w nim mleko, ale szału nie było. Kupiłam trzeci i powiedziałam sobie, ze ostatni taki http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...ustnikiem.html Cena powalająca, ale Ola pije z niego wodę chętnie i nie jest to niekapek, bo ma zwykłą dziurkę z którego leci woda jak się przechyli, ale Ola lubi się nim bawić i pić wodę z niego Poza tym ostatnio podałam świeży sok z jabłek ze szklanki Postanowiłam podawać mleko w butli normalnej, od czasu do czasu proponować w avencie (bo nie jest trudno umyć ustnik), wodę piję z tego najtańszego sama, jak mam sok świeży to podaję ze szklanki normalnej (zastanawiam się nad doidy cup) no i jak piję wodę ja to sobie przelewam do szklanki i Ola też koniecznie musi z niej się napić, także kawy przy niej pić nie mogę bo od razu łapy wyciąga i płacze, że też chce. ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Przeczytałam to co napisałam mam nadzieje, że zrozumiecie ten bojkot ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- dla Przemka za ząbki U nas zębów ani widu ani słychu ![]() Łóżeczka nie obniżam jeszcze, jakoś moje dziecię nie chce się podciągać i kombinować Może chociaż to i lepiej, bo sobie złych nawyków nie wyrobi ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Emilka też ma ząbka ![]()
|
#1718 |
|
Rozeznanie
|
BeautifulLie strasznie mi przykro z powodu twojej sytuacji. Ale na pewno niedługo się wszystko ułoży i wtedy nabierzesz i sił i masy, w końcu jesteś mamusią a my mamusie musimy być silne
![]() Mariola dzięki za odpowiedź o jajku. A powiedz jeszcze proszę czy w ten dzień co podajesz jajo to dostaje Marco tez mięsko? Czy to już za dużo białka? Kurcze Emil dostał dziś znowu katar :/
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
No i mamy następny zabek... Mloda swieci dwoma jedynkami...
Wieczorem podpisuje na posty bo teraz jestem na tel... Od jakiegoś czasu miga mi ekran na wizażu i nie moge czytac was
|
#1720 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
wpadam z dwoma pytaniami:Ile razy w tygodniu podajecie mięsko? Codziennie? Do dziewczyn które kupiły puzzle na podłogę: wietrzylyscie je jakoś specjalnie? Lub mylyscie? BeautifulLie ale masz wagę dziewczyno! Masz siłę zajmować się synkiem? Współczuje problemów, oby szybko zdiagnozowali co Ci dolega : przytul: Virginia Ty to masz nerwów z tym swoim Niejadkiem ale trzymam kciuki za poprawę.My mamy niekapek z canpolu. Kuba go gryzie zamiast pić więc chyba nie polecam ![]() Wysłane za pomocą aplikacji mobilnej
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz mamy zalecony lunch i obiadek, ktore w zasadzie na razie sa podobne, wiec dostaje dwa razy w tygodniu i jajko i mieso. Zdrowka dla Emila
|
|
#1722 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() nocka u mnie nawet ok-chociaż nad ranem z Tośkiem zasnęliśmy i spaliśmy do 12 więc pewnie dziś wieczorem znowu nie będę mogła usnąćAlwa przyłączam się do pytania o mięso My z mięsem mamy problem a właściwie to ja mam problem Nie wiem jak się przełamię by coś Tosiowi zrobić Czy mięso trzeba dziecku podawać codziennie? Wiem, że można dziecko żywić bezmięsnie ale chcę Antkowi w przyszłości dać wybór a teraz najważniejsze by był zdrowy.
|
|
#1723 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
mleko-butla, woda-niekapek, sok-szklanka ![]() Też zastanawiam się nad doidy cup ![]() A mleko w kubku wprowadzę jak będzie stabilnie siedział i umiał się sprawnie niekapkiem/kapkiem posługiwać bo teraz to pewnie by się bawił zamiast jeść ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1724 | |||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
Gratuluję kolejnych ząbków!! Cytat:
"jestem oazą spokoju, p...onym kwiatem lotosu..."![]() co do niekapków - bardzo polecam safe sippy. Antek miał, i KAlince tez kupimy Cytat:
Natalka faktycznie malutka, ale z drugiej strony cały czas troszkę przybiera, więc tragedii chyba nie ma? Cytat:
Co do stron. Korzystałam z tej http://menublw.blogspot.fr/ i z tej (chyba, bo szata graficzna była inna) http://ammniam.pl/ A poza tym dużo sama wymyślałam, przerabiałam to, co sami jedliśmy na zjadliwe dla malucha jeju... to straszne, co piszesz. trzymam kciuki, żeby było lepiej |
|||
|
|
|
#1725 |
|
Zadomowienie
|
Beautiful - rany... 39 kg ??? Kochana to pewnie stres, ale musisz się prędko wziąć za swoje zdrowie
Odnośnie picia to ja po posiłku (niemlecznym) daję trochę wody. Wodę nadal pije z butelki, niekapka nie mamy a jakoś zapomniałam że posiadam doidy cup W wakacje Gabryś nie umiał się nim posługiwać jeszcze, ale może zaczniemy próbować teraz. Soków nie daję wcale, do picia tylko wodę, a owoce dodaję do kaszki na śniadanie. Tak czytam was i doszłam do wniosku że moje dziecko mało samodzielne jest ![]() Dzisiejsze menu niestety nie przypadło Guciowi - brokuł z ziemniakiem okazał się być niejadalny no i w pośpiechu musiałam butlę robić. Odnośnie mięsa to ja nie daję codziennie, ale my dopiero zaczęliśmy mięso jeść. Potem też nie chcialabym dawać codziennie, bo uważam je za niezdrowe ![]() Niezapomnijka - ja mimo że nie wege, ale też mnie mięso surowe obrzydza strasznie i mam problem z jego dotykaniem więc rozumiem Niech TZ myje i porcjuje, a potem wrzucisz tylko do garnka i już.
|
#1726 |
|
Rozeznanie
|
Mariola dzięki za odpowiedzi.
A więc ja daje Emilowi 2x w tygodniu królika, 2x indyka, 2x rybę i raz bez mięsa. Uważam, że mięso w diecie dziecka jest bardzo ważne a potem sam zadecyduje czy będzie jadł czy nie. Ja też raczej za mięsem nie przepadam, jem w sumie drób i ryby.
|
#1727 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Dzięki za odpowiedzi w sprawie niekapków. Na razie zdecydowałam się na NUKa. Zobaczymy jak nam będzie służył. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Polu, Tobie również! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Strach pomyśleć jak by się zachowywała po takiej dawce kofeiny ![]() Pola- ostatni Twój wpis na blogu (ten o tym, że od rodzicielstwa nie ma l4 i wolnego na żądanie) świetny! Przeczytajcie dziewczyny, jeśli będziecie miały chwilę.
|
|
#1728 |
|
Zadomowienie
|
Zachęcona rekomendacją Limonki byłam u Poli na blogu - kobieto ja cię uwielbiam
![]() Też mam często takie chwile, gdy dociera do mnie że "to już na zawsze" i nie ma że łeb napieprza cię tak że chcesz walić głową o ścianę, albo smarkasz tak że nie masz siły oddychać. Pomyśleć że w ciąży myślałam sobie że będę się nudzić na macierzyńskim
|
#1729 |
|
Raczkowanie
|
Ja też poczytałam i jestem oczarowana. Świetnie się to czyta i jakaś odprężona jestem i dzięki zdjęciom i dzięki słowom
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym nie szczepiła , a ile natalka miała jak wychodziła ze szpitala? czy podwoiła mase urodzeniowa
|
|
#1731 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dzisiaj je powtórzył Cytat:
cokolwiek napisałaś można się doczytać |
|||
|
|
|
#1732 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdrówka dla Emilka!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. przemywałam wodą z płynem do mycia butelek a teraz przemywam tym cudem: http://allegro.pl/tommee-tippee-chus...641329669.html 3. Dziękuję |
|||
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki zeby badania wyszły dobrze
|
#1734 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
My używamy kubka niekapka z TT ale Staś traktuje go jako gryzaka
|
||||
|
|
|
#1735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
2 tylko przetarłam wilgotna szmatka
|
|
#1736 |
|
Moderator
|
Zapomniałam - puzzli niczym nie myłam i nie wietrzyłam
|
|
|
|
#1737 |
|
Zadomowienie
|
Ja puzzli też nie myłam, mam te czeskie Mały Geniusz i nic a nic nie śmierdziały
![]() Dziewczyny - olej/oliwę z oliwek dodajcie do przecieru na koniec, tj. na zimno czy w czasie gotowania? I pytanie nr 2 - z czym połączyć buraka? No i jeszcze mi się przypomniało - z tym mięsem/rybą to gotujecie codziennie na bieżąco? Czyli ugotuję osobno powiedzmy indyka i potem go zmielę i dodam do przecieru warzywnego (z domowej mrożonki) i na koniec dodam olej/oliwę ?
05.03.2014. - Gabryś Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2014-09-30 o 23:09 |
|
|
|
#1738 | |
|
Raczkowanie
|
To ja też na temat diety
Po jakim czasie od wprowadzenia owoców i warzyw zaczęłyście podawać: mięsko, rybkę, jajko. A po jakim czasie olej/ oliwę czy inny nienasycony tłuszcz?---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
albo jabłko- bo jak się barszcz gotuje to się jabłko daje, ale jak się to u dzieci sprawdzi to nie wiem
|
|
#1739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja gotuję mięso, blenderuje i mrożę w kostkach. Cytat:
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
hej Mamuśki
Ja znowu na sekundę, karmienie Natalki wypełnia mi skutecznie cały czas a do tego doszły mi te kursy (co dzień) i nie wyrabiam na zakrętach. Może w weekend Was nadrobię (jak będę miała wolny) .Ag pytałaś czemu nutramigen - było podejrzenie alergii ale wczoraj odebrałam wyniki z lab. i są podobno dobre, nawet euzynofilie, które zawsze wcześniej były podwyższone, stąd również te przypuszczenia, więc teraz sama nie wiem już co jest przyczyną .Ze szczepieniem się chwilę wstrzymam, idę dziś do jeszcze innej polecanej przez mamuśki z mojego miasta pani doktor prywatnie - zobaczę co ona powie na to wszystko i czy też będzie uważała, że nie ma przeciwskazań do szczepienia. Pola- faktycznie Natulka jakimś cudem przybiera, mało to mało, ale w sumie mniej więcej cały czas tyle samo - ok.100 na tydzień. Ktoś jeszcze pytał czy podwoiła swoją wagę urodzeniową - tak, bo ważyła 3000. I, jak już kiedyś Wam pisałam - jej tata podobno całkowicie odrzucił mleko w wieku 3m i jakoś przetrwał, co więcej w przeciwieństwie do mnie nigdy nie miał nic złamanego. Czytałam i słyszałam, że niektóre dzieci tak robią a zresztą co do samego mleka opinie też są podzielone, w Azji podobno prawie wgl nie piją a są zdrowi a w Europie i Ameryce gdzie jest nacisk na mleko jest najwięcej chorób (czytałam jakiś artykuł na necie ale teraz nie mogę znaleźć). Ale wiadomo, że czymś wapń, białko itp uzupełnić trzeba i tego muszę się właśnie dowiedzieć na wypadek gdyby Natalka dalej odmawiała mleka. jeszcze jedno - u Natalki zawsze wychodzi zawsze trochę obniżone MCH 26,5 (norma 27 - 35), podwyższone limfocyty 72,2 (normy 45-65), neutrocyty 17,8 (normy 30-50), pytałam laborantki skąd te odstępstwa, mówiła, że często po jakiejś infekcji wirusowej . Może któraś z Was się orientuje i pomoże mi zinterpretować? Reszta wyników ok.i muszę już zmykać niestety - N śpiąca, miała ją babcia ululać ale ta cwaniara jak wie, że ja jestem w pobliżu to chce do mnie .
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.

jestem załamana dziewczyny 

Zostawiłam, bo mam do nich twardy ustnik, więc może kiedyś spróbuję, bo jak narazie nie chce Ola z niego pić.
mam nadzieje, że zrozumiecie ten bojkot 

więc pewnie dziś wieczorem znowu nie będę mogła usnąć
żonka swojego męża
Ostatni o jemy posilki na dwa sposoby, za rada dietetyczki, a wiec Marco dostaje do raczki owoce, chlebek itp., a ja go w miedzyczasie lyzeczkuje 
.