Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-13, 10:23   #2017
virginia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2

Dobry
Ja na sek. póki Gwiazda śpi .

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Virginia- domyślam się jak musisz tęsknić za Natalką w pracy, ale dobrze, że masz takie dni jak wczoraj, gdy możecie się sobą nacieszyć. Ile mniej więcej godzin w tygodniu pracujesz? Jak Twoja mama daje sobie radę w opiece nad Natalką?

U nas w sumie nic nowego. Emilka dalej zasmarkana. W piątek byłam z nią u lekarza, na szczęście tak jak podejrzewałam to nic poważnego i prawdopodobnie złapała jakieś świństwo przez ząbkowanie.
Pani doktor zwróciła jednak uwagę na to, o czym kiedyś Wam wspominałam, czyli lekko spłaszczoną główkę. Kazała nam na wszelki wypadek zrobić badania na gospodarkę wapniowo-fosforową. Dodatkowo mamy zrobić kontrolną morfologię. Podobno jest wskazana u dzieci w okolicach pół roku.

Poza tym w weekend odwiedziła nas teściowa i ja naprawdę rozumiem zwracanie się do dzieci zdrobniale, ale miałam wrażenie, że jeśli jeszcze raz powie do Emilki "muciunia- puciunia" to zacznę krzyczeć
W tygodniu (pon.-ptk.) mam dokładnie 19godz. Do tego dochodzą weekendy a tu już bywa różnie,w zależności od planu i zjazdu, czasem idę na 3 godziny, czasem siedzę od 8 do 16 a od czasu do czasu mam wolne .
Mama niestety radzi sobie średnio , min. ostatnio również z tego powodu ten kryzys, jestem spokojniejsza jak jest w domu jeszcze ktoś do pomocy: tata, brat ale niestety nie zawsze tak jest .
Ogólnie mam po kokardkę wiecznego pędu i tego, że robię wszystko z zegarkiem w ręku bo nie tak to powinno wyglądać (zwłaszcza jeśli spędzam czas z Niunią).
Dobrze, że byłaś z Emi u lekarza, zawsze lepiej się upewnić. A możesz napisać jakie to dokładnie badania na gospodarkę wapniowo-fosforową? Krew się pobiera czy jak, bo ja nie w temacie ?

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
1.widzisz jednak można ale strasznie osłabia i tak bardzo chce wazyc min 55 kg

2.dobrze że masz taką lekarkę! lepiej sprawdzić za dużo niż o jedna rzecz za mało!

3.Stasio dalej zasmarkany jak na mój łeb to trochę za długo już trwa jutro na kontrole uwaga uwaga z "tatusiem"

4.Patrzcie jak Stasio wcina chrupcie Załącznik 5813695
1. Chętnie oddałabym Ci parę kg. Dbaj o siebie!
2. Też tak uważam
3. Biedny Staś . Tatusia olej, szkoda nerwów. Trzymajcie się .
4. Czad!

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
1. lada dzień przesiadamy się do spacerówki. musze się tylko zebrać i wyprać skurzoną tapicerkę. Przemo ledwo się mieści w gondoli.

2. i jak to zwykle bywa po basenie, napływ umiejętności nowych - rozgadał się tak bardzo, że wczoraj szkoda było mu czasu nawet na sen na spacerze, gadał i gadał
1. Przemyśl to lepiej jeszcze . My odkąd się przesiedliśmy do spacerówki możemy zapomnieć o spaniu podczas spacerów .
2.

i już mnie nie ma,
miłego dnia
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora