Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nieduża funkcjonalna kuchnia za rozsądne pieniądze?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-18, 15:38   #18
aezn913
Raczkowanie

Dot.: Nieduża funkcjonalna kuchnia za rozsądne pieniądze?

Cytat:
Napisane przez luiza_laura Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie podpowiedzi.

Kaloryfera na pewno w tym momencie nie usuniemy, nie chcemy ryzykować przed pierwszą zimą, żeby się później nie okazało, że jest problem z dogrzaniem mieszkania. Z tego też względu TŻ nie jest za tym, aby go zabudować szafkami.
Na ten moment zdecydowaliśmy się jednak na meble z Ikei na całej lewej ścianie, plus lodówka, szafka i kawałek blatu ze stołkami na prawej ścianie. Ale do etapu urządzania kuchni jeszcze ze 2 miesiące, więc może nam się zmienić koncepcja
W wolnej chwili wybiorę się na rozmowę z firmą robiącą meble na wymiar, aby się dowiedzieć ile taka przyjemność może kosztować, wtedy byśmy się zdecydowali na blat pod oknem z zostawieniem kawałka wolnej przestrzeni na kaloryfer (60 cm), a reszta szafek.

Zamierzamy mieszkać w tym mieszkaniu ok 5-6 lat, więc uważam, że nie ma co szaleć i ok. 8 tys. za same meble bez sprzętów to dla mnie górna granica, choć wolałabym wydać mniej
Mam podobną sytuację z oknem i grzejnikiem
Zdecydowaliśmy się na podobne rozwiązanie z kratką jak TU jest to kratka wentylacyjna aluminiowa "pod lodówkę" dostępna w różnych kolorach. Szkoda nam było zostawiać nie zagospodarowane miejsce pod oknem, a tak zyskało się dodatkowy metr blatu i szafek I kuchnia jest jakaś w miarę przestrzenna wizualnie.

Jeśli chodzi o meble, to mam 3 lata meble BRW i nic się z nimi nie dzieje - a gotuje się codziennie. Jest opcja na wymiar jednak cena wzrasta mega, więc szukając najtańszej opcji kupiliśmy gotowy "zestaw" za ok. 1500zł + kilka dodatkowych szafek do kompletu. Jeden blat na całości szafek z kronopol i kuchnia wygląda jak na zamówienie za 3 tys. zł

aezn913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując