2014-10-20, 21:24
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV
Cytat:
Napisane przez hjota
nie są idealnie proste co mnie cieszy bo wyglądają naturalnie
włosy niestety są przylizane, ale jestem bardzo zadowolona !!!! 
|
super  a czym robiłaś?
Cytat:
Napisane przez gagatek461
Farbowałam już wielokrotnie i takich problemów nie było, więc to widocznie jantar. Ewentualnie mgiełka z kwasem mlekowym.
A zastanawiałam się nad encanto jako przyczyną, ponieważ robiłam drugi raz po 3-letniej przerwie. Wcześniej zamawiałam od bidzis, a teraz od Care_of_you. Poprzednio mam wrażenie, że preparat był gęstszy (choć mogę nie pamętać dokładnie) i na zdecydowanie dłuższych włosach zużyłam 30 ml- a teraz 50. Poza tym efekt zupełnie inny- teraz nie było tafli i mega połysku, ale też przylizu. Wcześniej nie musiałam ich podprostowywać na drugi dzień i nie wywijały się na końcach, a po związaniu i rozwiązaniu kitki były ciągle proste- teraz się odgniatają.
|
Mogło być też tak, że skóra została podrażniona jantarem, a później w kontakcie z henną już nie wytrzymała i się zbuntowała. Odstaw jantara na jakiś czas i daj znać, czy coś się poprawiło. Ja muszę odstawić wcierki na 3-4 dni przed farbowaniem, inaczej jest tragedia - może tutaj mamy podobnie
Jeśli chodzi o wywijanie się włosów, to może to być też wina tego, że masz krótsze włosy. Chociaż szczerze powiem, że u mnie też efekt za każdym razem jest inny, nawet jeśli robię dokładnie tym samym produktem (w sensie z tej samej butelki). A jak ogólnie włosy, jakieś pozytywne efekty są czy zero zmian?
|
|
|