|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#391 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 57
|
Dot.: Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV
naczyta³am siê na tych forach, i kupi³am dzisiaj 80ml od u¿ytkownika bidzis2702 na allegro^^
mam w³osy pocieniowane d³u¿sz± grzywkê, w najd³u¿szym miejscu lekkoza ³opatki aaa najlepiej dodam zdjecie ! wystarczy mi na w³osy ? bêdê robiæ 5cm od skóry g³owy, w³osy mam do¶æ cienkie |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 012
|
Ale co kupilas?
![]() Moim zdaniem Encanto powinno wystarczyc. |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 380
|
Cze¶c dziewczyny, powodzicie mi pliss czy w tym sk³adzie szamponu sa jakies sk³adniki "niedobre" dla w³osów po keratynie?
Sk³ad (INCI): Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Panthenol, Sodium Chloride, Glyceryl Oleate, Hippophae Rhamnoidesamidopropyl Betaine(HR), Pineamidopropyl Betaine(PS), Hippophae Rhamnoides Fruit Oil*(olej z rokitnika a³tajskiego), Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil*(olej z kie³ków pszenicy), Pinus Sibirica Seed Oil(WH) (olej cedrowy), Argania Spinosa Kemel Oil*(olej arganowy), Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Pulmonaria Officinalis Extract (ekstrakt miodunki plamistej), Hydrolyzed Wheat Protein, Cetraria Nivalis Extract(WH) (ekstrakt caldoni ¶nie¿nej), Pinus Pumila Needle Extract(WH) (ekstrakt z drewna cedrowego), Styrene/Acrylates Copolymer, Coco-Glucoside, Biotin, Folic Acid, Cyanocobalamin, Niacinamide, Pantothenic Acid, Pyridoxine, Riboflavin, Thiamine, Yeast Polypeptides, Mel*(miód), Sodium PCA, Sodium Lactate, Arginine, Asparctic Acid, PCA, Glycine, Alanine, Serine, Valine, Proline, Theronine, Isoleucine, Histidine, Phenylalanine, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Sodium Benzoate, Potasium Sorbate, Parfum, Benzoic Acid, CI 15985, CI 19140, Benzyl Salicylate, Limonene, Linalool |
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 705
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 487
|
Ja mam w³osy do zapiêcia stanika i d³ug± do¶æ grzywke i kupie 100ml Encanto wole mieæ w³osy dobrze pokryte.
#397 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 150
|
Hey
![]()
![]() |
#398 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 631
|
Cytat:
![]()
![]() |
#399 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 9
|
Cytat:
Pasmo przeci±ga³ali¶my oko³o 5 razy max 8. Do czasu "wyg³adzenia" tego sianka co mia³am po suszeniu. Szczerze mówi±c nie pamiêtam czy siê dymi³o czy nie. Keratyna nie mia³a grudek, od¿ywka te¿ nie, a zapach by³ taki s³odkawo-chemiczny nie wiem czy koniecznie brzoskwinia ale s³odki. Wlosy nawil¿am dzieñ w dzieñ, olej na noc z alterry bo kokosowy którego u¿ywa³am przed keratyn± teraz nie spisuje siê za dobrze. Kilka razy na³o¿y³am Sese na noc. Maske alterra z granatem, garnier z avokado, macadamia oil, bananowa z the body shop i szczerze mówi±c.. w³osy s± miêkkie póki nie wyschn±³ wtedy robi siê puch i siano. Pare dni przed wyjsciem zrobi³am zdjêcie "kucyka" zaraz po umyciu i samoistnym wyschniêciu. (jako¶æ kiepska ale ciê¿ko robiæ zdjêcie w³osów samemu) Dodam ¿e przed myciem 30 minut mia³am maskê i po prysznicu te¿ na³o¿y³am, a¿ boje sie my¶leæ jak wygl±daj± bez tego. Dzisiaj w³osy nie s± ju¿ a¿ tak twarte i szorstkie jak by³y, nie czuæ tej porowato¶ci pod palcami, ale nie mogê siê pozbyæ puchu i pokarbowania na grzywce, dlatego dzisiaj pozby³am siê kolejnych 15cm w³osów, ale nadal nie jest to dobry stan. Aby wszystko co spalone obci±æ musia³abym ur¿n±æ jeszcze z minimum 10cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
O masakra, jak do tego mog³o doj¶æ
![]() ![]() ![]() Teraz zaczynam siê baæ. ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Od którego allegrowicza najlepiej zamówiæ odlewkê? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,chce a raczej jestem zmuszona :p na kp. Wlosy,regularnie prostoeane w maju sciete z dlugosci pasa do ramion nafal wygladaja jak gniazdo dla ptakow
![]()
#402 |
Zakorzenienie
|
No ja te¿ w³a¶nie mam zamiar zamówiæ Encanto, ale siê trochê cykam...
#403 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 9
|
Ja bra³am odlewkê od micbog79 - ogólnie nie polecam, z wiadomych przyczyn, ale te¿ nie wiem czy to co siê sta³o jest win± podróby/rozcieñczenia czy po prostu moje w³osy+encanto+prostownica 230stopni to nie za dobre po³±czenie. I tego siê ju¿ raczej nie dowiem. By³am przygotowana ¿e keratyna nie zrobi nic, bo w³osy mia³am w stanie bardzo dobrym, poza koñcówkami ale takiego efektu nie przewidzia³am i bardzo ¿a³uje u¿ycia. Jednak jak czytam to jestem tutaj ewenementem, dziewczyny s± zadowolone tak¿e mo¿e spróbujcie najpierw na jakim¶ wiêkszym pasemku a dopiero potem ca³e w³osy, skoro siê troche obawiacie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 50 575
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 25
|
Cze¶æ dziewczyny!
Zastanawiam siê w³a¶nie nad encanto, du¿o ju¿ przeczyta³am, ale nie mogê doj¶æ do tego ile keratyny powinnam zamówiæ na moje w³osy (wiadomo, chcia³abym zap³aciæ jak najmniej, ale nie kosztem efektów ![]() ![]() Mam w³osy mniej wiêcej do zapiêcia stanika, ani cienkie, ani grube - po prostu mam na g³owie i takie i takie. Obwód kucyka to 8,5cm. Wygl±da to jakbym mia³a ombre, ale to nie tak- jakie¶ 3 lata temu przesta³am farbowaæ w³osy i z naturalnego ciemnego blondu, przechodz± w nieco ja¶niejszy. Ten ja¶niejszy w³a¶nie jest suchym puchem ![]() ![]() ![]()
#406 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
to zale¿y jaki preparat chcesz zamówiæ, róznie jest z wydajno¶ci±, ale je¶li nigdy nie robi³a¶ jeszcze zabiegu, to na tak± d³ugo¶æ wziê³abym 100 ml. ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
Je¶li mia³a¶ wcze¶niej wlosy rozja¶niane to mog³o je zabiæ te 230 st. Taka temperatura jest zalecana tylko do zdrowych grubych w³osów.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Chcia³am w³a¶nie encanto, bo przeczyta³am tutaj, ¿e daje najbardziej spektakularne efekty ![]()
![]() |
#408 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 171
|
pojawi³ siê komu¶ ³upie¿ po encanto? niby skórê stara³am siê omijaæ, ale teraz swêdzi niemi³osiernie (jakie¶ 3 tygodnie po zabiegu zaczê³a), pojawi³y siê jakie¶ pojedyncze krostki, ³upie¿ jak piasek i przeogromne wypadanie w³osów? mia³ kto¶ podobnie? jak siê tego pozbyæ, bo nic nie pomaga?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 354
|
Cytat:
Po 3 tygodniach przyczyny doszukiwa³abym siê gdzie indziej ![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#410 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No masz racje najpierw zrobie test na jedym du¿ym pa¶mie przy twarzy, aby w miare dobrze by³o by mi to zmyæ. Instrukcje do odlewek dostajecie? Jezu jak ja nie lubiê sama czego¶ robiæ : x wola³abym i¶æ do fryzjera i siedzieæ na dupie i niczym siê nie martwiæ.Ale niestety moja fryzjerka robi tylko alfaparf i kative...
![]() |
#412 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam w³osy cienkie, rozja¶niane, zniszczone (im gorszy stan tym powinna byc nizsza temperatura) i kativê (bez formaldehydu) robi³am na 215 st., zrobi³o sie bardzo ³adnie. Inoar (z formaldehydem tak jak encanto tylko mniej) robi³am tez na 215 st., ale chyba moglo byc mniej. Wydaje mi siê, ¿e troszkê mo¿e nie spali³am, ale przesuszy³am koñcówki i niektóre pasma. Mog³o to byc te¿ wynikiem, ¿e za ma³o da³am produktu, mia³am 70 ml w³osy 5 cm poni¿ej zapiêcia stanika i balam siê, ¿e nie starczy. Wydawa³o mi siê, ¿e mimo wszystko w³osy dobrze pokry³am, ale na drugi raz wezmê 100 ml i oblejê preparatem w³osy a¿ bedzie kapaæ ![]() W ka¿dym razie 10 cm w³osów obciê³am ![]() ![]() podsumowuj±c - jak masz zniszczone, rozja¶niane w³osy i na dodatek cienkie to nie ryzykowa³abym wysokiej temp. wybralabym 210 lub 215 i z 6 / 7 razy pociagn±æ bardzo ma³e pasemka Natomiast jak masz naturalne, grube i bardzo krêcone to mo¿esz ryzykowaæ 230st. Miluchova jest specjalistk± od encanto to mo¿e Ci podpowie, robi zabiegi nie tylko sobie, wiêc ma przekrój i do¶wiadczenie z ró¿nymi rodzajami w³osów ![]() Acha, odno¶nie ilo¶ci preparatu, to jak chcesz encanto to spokojnie starczy, mo¿e nawet Ci zostanie, to bêdziesz mog³a pó¼niej poprawiæ grzywkê (je¶li masz) lub koncowki lub jakies pasma, które sie szybciej zaczn± wyp³ukiwaæ. Edytowane przez kasza80 Czas edycji: 2014-10-20 o 11:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#415 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Olej ma za zadanie trzymaæ nawil¿enie, ale tutaj ewidentnie nie ma czego trzymaæ, wiêc co¶ pod olej nawil¿aj±cego musisz w³o¿yæ.. to powinno spowodowaæ, ¿e jako¶ doprowadzisz te w³osy do ³adu. Na szybko mo¿esz spróbowaæ z siemieniem lnianym (kupisz za pare z³) - ³y¿ka niemielonego siemienia, szklanka wody i gotujesz, jak pojawi siê piana to mieszasz jeszcze z 10 minut, potem przecedzasz przez sitko (glutek z siemienia na w³osy, czekasz a¿ podeschnie, na to olej - w³osy bêd± po tym bardzo sztywne a¿ do umycia). Przy takich w³osach te¿ zamiast zmyæ olej szamponem emulgowa³abym od¿ywk± (nie wiem czy tak robisz, wiêc napiszê: moczysz dok³adnie w³osy, na miejsca, gdzie mia³a¶ olej k³adziesz dowoln± od¿ywkê i myjesz d³ugo¶æ t± od¿ywk±, mo¿esz zostawiæ j± na kilka minut; pó¼niej nie sp³ukuj±c od¿ywki myjesz g³owê szamponem, sp³ukujesz ca³o¶æ, nak³adasz koñcow± maskê/od¿ywkê). Je¶li siê zdecydujesz wypróbowaæ takie dzia³anie, to daj znaæ jak zareagowa³y w³osy. Kokosowy olej odstaw, z bananami te¿ bym uwa¿a³a, olej z alterry - nie wiem jak± masz wersje, by³a jaka¶ z olejem rycynowym - on tutaj te¿ nie jest wskazany. Rozwa¿y³abym te¿ wykonanie czego¶ na koñcówki, je¶li oczywi¶cie masz pieni±dze. Mo¿e kp, ale tym razem innej firmy (cocochoco przyk³adowo)? Do tego niska temperatura 200-210* i przeci±ganie po 3 razy po pa¶mie w³osów. Ja bym próbowa³a, bo skoro w³osy s± i tak do obciêcia, to co stoi na przeszkodzie. Oczywi¶cie tylko na te ostatnie centymetry. Je¶li decydowa³aby¶ siê na powtórzenie encanto, to zrobi³abym zabieg bez od¿ywki, sama keratyna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A zastanawia³am siê nad encanto jako przyczyn±, poniewa¿ robi³am drugi raz po 3-letniej przerwie. Wcze¶niej zamawia³am od bidzis, a teraz od Care_of_you. Poprzednio mam wra¿enie, ¿e preparat by³ gêstszy (choæ mogê nie pamêtaæ dok³adnie) i na zdecydowanie d³u¿szych w³osach zu¿y³am 30 ml- a teraz 50. Poza tym efekt zupe³nie inny- teraz nie by³o tafli i mega po³ysku, ale te¿ przylizu. Wcze¶niej nie musia³am ich podprostowywaæ na drugi dzieñ i nie wywija³y siê na koñcach, a po zwi±zaniu i rozwi±zaniu kitki by³y ci±gle proste- teraz siê odgniataj±. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Raczkowanie
|
pierwsze zdjêcie po wprsowaniu keratyny,
drugie ju¿ po od¿ywce, trzecie ju¿ po jednym myciu szamponem babydream i od¿ywk± z isany nie s± idealnie proste co mnie cieszy bo wygl±daj± naturalnie w³osy niestety s± przylizane, ale jestem bardzo zadowolona !!!! ![]() 80ml na moje w³osy wystarczy³o tak ¿e p³ywa³y w od¿ywce i keratynie szamponu zosta³o mi 40ml encanto Edytowane przez hjota Czas edycji: 2014-10-20 o 21:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#418 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Je¶li chodzi o wywijanie siê w³osów, to mo¿e to byæ te¿ wina tego, ¿e masz krótsze w³osy. Chocia¿ szczerze powiem, ¿e u mnie te¿ efekt za ka¿dym razem jest inny, nawet je¶li robiê dok³adnie tym samym produktem (w sensie z tej samej butelki). A jak ogólnie w³osy, jakie¶ pozytywne efekty s± czy zero zmian? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W takim razie zamawiam setkê keratyny ¿eby wszystkie pasma w niej p³ywa³y i ustawiê prostownicê na 210- 215 stopni ![]() ![]() ![]()
![]() |
#420 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.