Keratynowe prostowanie w³osów cz.IV - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-10-15, 21:51   #391
hjota
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 57
Dot.: Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV

naczyta³am siê na tych forach, i kupi³am dzisiaj 80ml od u¿ytkownika bidzis2702 na allegro^^
mam w³osy pocieniowane d³u¿sz± grzywkê, w najd³u¿szym miejscu lekkoza ³opatki aaa najlepiej dodam zdjecie !
wystarczy mi na w³osy ? bêdê robiæ 5cm od skóry g³owy, w³osy mam do¶æ cienkie
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg Photo on 2014-10-11 at 16.49.jpg (35,6 KB, 71 za³adowañ)
hjota jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-16, 07:39   #392
stotek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 012

Ale co kupilas?
Moim zdaniem Encanto powinno wystarczyc.
stotek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-16, 12:24   #393
hjota
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stotek Poka¿ wiadomo¶æ
Ale co kupilas?
Moim zdaniem Encanto powinno wystarczyc.
aaaa zapomnialam napisac, tak tak encanto
Stary 2014-10-16, 12:43   #394
Serce
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 380

Cze¶c dziewczyny, powodzicie mi pliss czy w tym sk³adzie szamponu sa jakies sk³adniki "niedobre" dla w³osów po keratynie?

Sk³ad (INCI): Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Panthenol, Sodium Chloride, Glyceryl Oleate, Hippophae Rhamnoidesamidopropyl Betaine(HR), Pineamidopropyl Betaine(PS), Hippophae Rhamnoides Fruit Oil*(olej z rokitnika a³tajskiego), Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil*(olej z kie³ków pszenicy), Pinus Sibirica Seed Oil(WH) (olej cedrowy), Argania Spinosa Kemel Oil*(olej arganowy), Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Pulmonaria Officinalis Extract (ekstrakt miodunki plamistej), Hydrolyzed Wheat Protein, Cetraria Nivalis Extract(WH) (ekstrakt caldoni ¶nie¿nej), Pinus Pumila Needle Extract(WH) (ekstrakt z drewna cedrowego), Styrene/Acrylates Copolymer, Coco-Glucoside, Biotin, Folic Acid, Cyanocobalamin, Niacinamide, Pantothenic Acid, Pyridoxine, Riboflavin, Thiamine, Yeast Polypeptides, Mel*(miód), Sodium PCA, Sodium Lactate, Arginine, Asparctic Acid, PCA, Glycine, Alanine, Serine, Valine, Proline, Theronine, Isoleucine, Histidine, Phenylalanine, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Sodium Benzoate, Potasium Sorbate, Parfum, Benzoic Acid, CI 15985, CI 19140, Benzyl Salicylate, Limonene, Linalool
Serce jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-16, 16:09   #395
kasza80
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 705

Cytat:
Napisane przez Serce Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶c dziewczyny, powodzicie mi pliss czy w tym sk³adzie szamponu sa jakies sk³adniki "niedobre" dla w³osów po keratynie?

Sk³ad (INCI): Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Panthenol, Sodium Chloride, Glyceryl Oleate, Hippophae Rhamnoidesamidopropyl Betaine(HR), Pineamidopropyl Betaine(PS), Hippophae Rhamnoides Fruit Oil*(olej z rokitnika a³tajskiego), Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil*(olej z kie³ków pszenicy), Pinus Sibirica Seed Oil(WH) (olej cedrowy), Argania Spinosa Kemel Oil*(olej arganowy), Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Pulmonaria Officinalis Extract (ekstrakt miodunki plamistej), Hydrolyzed Wheat Protein, Cetraria Nivalis Extract(WH) (ekstrakt caldoni ¶nie¿nej), Pinus Pumila Needle Extract(WH) (ekstrakt z drewna cedrowego), Styrene/Acrylates Copolymer, Coco-Glucoside, Biotin, Folic Acid, Cyanocobalamin, Niacinamide, Pantothenic Acid, Pyridoxine, Riboflavin, Thiamine, Yeast Polypeptides, Mel*(miód), Sodium PCA, Sodium Lactate, Arginine, Asparctic Acid, PCA, Glycine, Alanine, Serine, Valine, Proline, Theronine, Isoleucine, Histidine, Phenylalanine, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Sodium Benzoate, Potasium Sorbate, Parfum, Benzoic Acid, CI 15985, CI 19140, Benzyl Salicylate, Limonene, Linalool
sodium chloride (sól) bardzo wysoko w sk³adzie
kasza80 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-17, 07:18   #396
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 15 487

Ja mam w³osy do zapiêcia stanika i d³ug± do¶æ grzywke i kupie 100ml Encanto wole mieæ w³osy dobrze pokryte.

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-18, 13:11   #397
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 150

Hey orientujecie siê gdzie we Wroc³awiu kupie zestaw do robienia encanto ?

Think happy - be happy

M

aguniaaaaa041986 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-10-18, 13:55   #398
czekoladka3
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 631

Cytat:
Napisane przez aguniaaaaa041986 Poka¿ wiadomo¶æ
Hey orientujecie siê gdzie we Wroc³awiu kupie zestaw do robienia encanto ?
najprêdzej znajdziesz na allegro, osobi¶cie jeszcze nigdzie nie spotka³am siê z tym produktem stacjonarnie
Stary 2014-10-18, 21:02   #399
Juuustyna
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 9

Cytat:
Napisane przez Miluchova Poka¿ wiadomo¶æ
Ok, czekam na zdjêcia, bo w³osy mog± byæ ró¿nie powyginane inaczej wyginaj± siê od spalenia, inaczej od przeproteinowania. Ja mia³am raz powyginane, bo na³ozy³am sobie niedok³adnie( jedno pasmo ominê³am ) i spali³am prostownic±, ale na ca³ych w³osach to a¿ dziwne. Ile razy przeci±ga³a¶ pasmo prostownic±? Dymi³o siê z nich ca³y czas? Przeci±ga³a¶ dalej jak ju¿ nie lecia³ ¿aden dym?
Je¶li chodzi o zapach to moim zdaniem jest to chemicznie brzoskwiniowy zapach + ten dra¿ni±cy opar, wyczuwa³a¶ tam gdzie¶ jak±¶ s³odkaw± nutê?
Mia³a¶ grudki w keratynie?
Próbowa³a¶ nawil¿yæ w³osy? W sensie jaki¶ nawil¿acz pod olej? Je¶li tak, to jaki by³ efekt?
Kurcze, szczerze powiem, ¿e jestem przera¿ona tym, co piszesz.
Nie znam siê, ale wydaje mi siê ze przeproteinowanie by ju¿ minê³o po praktycznie takim czasie bez protein, tak¿e jestem bardziej sk³onna do tego ze mam po prostu spalone w³osy.
Pasmo przeci±ga³ali¶my oko³o 5 razy max 8. Do czasu "wyg³adzenia" tego sianka co mia³am po suszeniu. Szczerze mówi±c nie pamiêtam czy siê dymi³o czy nie. Keratyna nie mia³a grudek, od¿ywka te¿ nie, a zapach by³ taki s³odkawo-chemiczny nie wiem czy koniecznie brzoskwinia ale s³odki.
Wlosy nawil¿am dzieñ w dzieñ, olej na noc z alterry bo kokosowy którego u¿ywa³am przed keratyn± teraz nie spisuje siê za dobrze. Kilka razy na³o¿y³am Sese na noc. Maske alterra z granatem, garnier z avokado, macadamia oil, bananowa z the body shop i szczerze mówi±c.. w³osy s± miêkkie póki nie wyschn±³ wtedy robi siê puch i siano. Pare dni przed wyjsciem zrobi³am zdjêcie "kucyka" zaraz po umyciu i samoistnym wyschniêciu. (jako¶æ kiepska ale ciê¿ko robiæ zdjêcie w³osów samemu) Dodam ¿e przed myciem 30 minut mia³am maskê i po prysznicu te¿ na³o¿y³am, a¿ boje sie my¶leæ jak wygl±daj± bez tego. Dzisiaj w³osy nie s± ju¿ a¿ tak twarte i szorstkie jak by³y, nie czuæ tej porowato¶ci pod palcami, ale nie mogê siê pozbyæ puchu i pokarbowania na grzywce, dlatego dzisiaj pozby³am siê kolejnych 15cm w³osów, ale nadal nie jest to dobry stan. Aby wszystko co spalone obci±æ musia³abym ur¿n±æ jeszcze z minimum 10cm.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg Po umyciu.jpg (81,9 KB, 135 za³adowañ)
Juuustyna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-19, 10:30   #400
berims
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8

O masakra, jak do tego mog³o doj¶æ
Teraz zaczynam siê baæ.

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Od którego allegrowicza najlepiej zamówiæ odlewkê?
berims jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-19, 11:57   #401
Kryszynka9008
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 420
GG do Kryszynka9008

Hej dziewczyny,chce a raczej jestem zmuszona :p na kp. Wlosy,regularnie prostoeane w maju sciete z dlugosci pasa do ramion nafal wygladaja jak gniazdo dla ptakow mozecie polecic konkretnego sprzedawce na allegro? Chcialabym zamowic tyle co dla dwoch osob wlosy do zapiecia od stanika,moje dosc geste kolezanki takie srednie tez tej dlugosci. Obie pierwszy raz bedziemy keratynowac to jaki zestaw potrzebujemy? Z gory dzieki!
I Serca mam znów Dwa 18.o3.2oo14
Kryszynka9008 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-19, 13:02   #402
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez berims Poka¿ wiadomo¶æ
O masakra, jak do tego mog³o doj¶æ
Teraz zaczynam siê baæ.

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Od którego allegrowicza najlepiej zamówiæ odlewkê?
No ja te¿ w³a¶nie mam zamiar zamówiæ Encanto, ale siê trochê cykam...

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2014-10-19, 13:16   #403
Juuustyna
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 9

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Poka¿ wiadomo¶æ
No ja te¿ w³a¶nie mam zamiar zamówiæ Encanto, ale siê trochê cykam...
Ja bra³am odlewkê od micbog79 - ogólnie nie polecam, z wiadomych przyczyn, ale te¿ nie wiem czy to co siê sta³o jest win± podróby/rozcieñczenia czy po prostu moje w³osy+encanto+prostownica 230stopni to nie za dobre po³±czenie. I tego siê ju¿ raczej nie dowiem. By³am przygotowana ¿e keratyna nie zrobi nic, bo w³osy mia³am w stanie bardzo dobrym, poza koñcówkami ale takiego efektu nie przewidzia³am i bardzo ¿a³uje u¿ycia. Jednak jak czytam to jestem tutaj ewenementem, dziewczyny s± zadowolone tak¿e mo¿e spróbujcie najpierw na jakim¶ wiêkszym pasemku a dopiero potem ca³e w³osy, skoro siê troche obawiacie.
Juuustyna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-19, 13:32   #404
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 50 575

Cytat:
Napisane przez Juuustyna Poka¿ wiadomo¶æ
Ja bra³am odlewkê od micbog79 - ogólnie nie polecam, z wiadomych przyczyn, ale te¿ nie wiem czy to co siê sta³o jest win± podróby/rozcieñczenia czy po prostu moje w³osy+encanto+prostownica 230stopni to nie za dobre po³±czenie. I tego siê ju¿ raczej nie dowiem. By³am przygotowana ¿e keratyna nie zrobi nic, bo w³osy mia³am w stanie bardzo dobrym, poza koñcówkami ale takiego efektu nie przewidzia³am i bardzo ¿a³uje u¿ycia. Jednak jak czytam to jestem tutaj ewenementem, dziewczyny s± zadowolone tak¿e mo¿e spróbujcie najpierw na jakim¶ wiêkszym pasemku a dopiero potem ca³e w³osy, skoro siê troche obawiacie.
Te¿ od niego bra³am 2 razy.. preparaty niby wygl±da³y i pachnia³y tak jak opisywa³y¶cie.. ale efekt bardzo krótko siê utrzymywa³ i jak keratyna siê wyp³ukiwa³a to z dnia na dzieñ w³osy by³y w gorszym stanie.. jakby popalone.. wczoraj siê dowiedzia³am ¿e siostra której robilam encanto pod koniec sierpnia ma strasznie zniszczone wlosy, szorstkie i lamiace sie i pojawil sie ³upie¿ ..
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-19, 17:35   #405
lisiasta
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 25

Cze¶æ dziewczyny!
Zastanawiam siê w³a¶nie nad encanto, du¿o ju¿ przeczyta³am, ale nie mogê doj¶æ do tego ile keratyny powinnam zamówiæ na moje w³osy (wiadomo, chcia³abym zap³aciæ jak najmniej, ale nie kosztem efektów ). Wiem, ¿e by³o ju¿ milion tego typu pytañ... liczê jednak na Wasz± wyrozumia³o¶æ i dobr± radê
Mam w³osy mniej wiêcej do zapiêcia stanika, ani cienkie, ani grube - po prostu mam na g³owie i takie i takie. Obwód kucyka to 8,5cm. Wygl±da to jakbym mia³a ombre, ale to nie tak- jakie¶ 3 lata temu przesta³am farbowaæ w³osy i z naturalnego ciemnego blondu, przechodz± w nieco ja¶niejszy. Ten ja¶niejszy w³a¶nie jest suchym puchem . Dodatkowo te¿ suszê w³osy suszark± i modelujê je na szczotce, czym przyczyniam siê do zniszczeñ, ale bez tego wygl±daj± bardzo ¼le. S± falowane, tam gdzie rosn± grubsze w³osy, tam skrêt jest wiêkszy, ale ogólnie to ¿aden skrêt, tylko jakie¶ napuszone siano Chcia³abym zrobiæ z nimi porz±dek, ale waham siê i nie wiem ile keratyny powinnam kupiæ, pomo¿ecie?

"I'll tell you this: no eternal reward will forgive us now for wasting the down"

lisiasta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-19, 18:58   #406
kasza80
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lisiasta Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ dziewczyny!
Zastanawiam siê w³a¶nie nad encanto, du¿o ju¿ przeczyta³am, ale nie mogê doj¶æ do tego ile keratyny powinnam zamówiæ na moje w³osy (wiadomo, chcia³abym zap³aciæ jak najmniej, ale nie kosztem efektów ). Wiem, ¿e by³o ju¿ milion tego typu pytañ... liczê jednak na Wasz± wyrozumia³o¶æ i dobr± radê
Mam w³osy mniej wiêcej do zapiêcia stanika, ani cienkie, ani grube - po prostu mam na g³owie i takie i takie. Obwód kucyka to 8,5cm. Wygl±da to jakbym mia³a ombre, ale to nie tak- jakie¶ 3 lata temu przesta³am farbowaæ w³osy i z naturalnego ciemnego blondu, przechodz± w nieco ja¶niejszy. Ten ja¶niejszy w³a¶nie jest suchym puchem . Dodatkowo te¿ suszê w³osy suszark± i modelujê je na szczotce, czym przyczyniam siê do zniszczeñ, ale bez tego wygl±daj± bardzo ¼le. S± falowane, tam gdzie rosn± grubsze w³osy, tam skrêt jest wiêkszy, ale ogólnie to ¿aden skrêt, tylko jakie¶ napuszone siano Chcia³abym zrobiæ z nimi porz±dek, ale waham siê i nie wiem ile keratyny powinnam kupiæ, pomo¿ecie?

to zale¿y jaki preparat chcesz zamówiæ, róznie jest z wydajno¶ci±, ale je¶li nigdy nie robi³a¶ jeszcze zabiegu, to na tak± d³ugo¶æ wziê³abym 100 ml.

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Nie znam siê, ale wydaje mi siê ze przeproteinowanie by ju¿ minê³o po praktycznie takim czasie bez protein, tak¿e jestem bardziej sk³onna do tego ze mam po prostu spalone w³osy.
Pasmo przeci±ga³ali¶my oko³o 5 razy max 8. Do czasu "wyg³adzenia" tego sianka co mia³am po suszeniu. Szczerze mówi±c nie pamiêtam czy siê dymi³o czy nie. Keratyna nie mia³a grudek, od¿ywka te¿ nie, a zapach by³ taki s³odkawo-chemiczny nie wiem czy koniecznie brzoskwinia ale s³odki.
Wlosy nawil¿am dzieñ w dzieñ, olej na noc z alterry bo kokosowy którego u¿ywa³am przed keratyn± teraz nie spisuje siê za dobrze. Kilka razy na³o¿y³am Sese na noc. Maske alterra z granatem, garnier z avokado, macadamia oil, bananowa z the body shop i szczerze mówi±c.. w³osy s± miêkkie póki nie wyschn±³ wtedy robi siê puch i siano. Pare dni przed wyjsciem zrobi³am zdjêcie "kucyka" zaraz po umyciu i samoistnym wyschniêciu. (jako¶æ kiepska ale ciê¿ko robiæ zdjêcie w³osów samemu) Dodam ¿e przed myciem 30 minut mia³am maskê i po prysznicu te¿ na³o¿y³am, a¿ boje sie my¶leæ jak wygl±daj± bez tego. Dzisiaj w³osy nie s± ju¿ a¿ tak twarte i szorstkie jak by³y, nie czuæ tej porowato¶ci pod palcami, ale nie mogê siê pozbyæ puchu i pokarbowania na grzywce, dlatego dzisiaj pozby³am siê kolejnych 15cm w³osów, ale nadal nie jest to dobry stan. Aby wszystko co spalone obci±æ musia³abym ur¿n±æ jeszcze z minimum 10cm.
Ewidentnie masz spalone w³osy, wiêc: albo keratyna rozcieñczona, albo ¼le pokryla¶ pasma, albo 230 st to dla Ciebie za du¿o. Mo¿e wszystko na raz?

Je¶li mia³a¶ wcze¶niej wlosy rozja¶niane to mog³o je zabiæ te 230 st. Taka temperatura jest zalecana tylko do zdrowych grubych w³osów....
Stary 2014-10-19, 19:14   #407
lisiasta
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kasza80 Poka¿ wiadomo¶æ
to zale¿y jaki preparat chcesz zamówiæ, róznie jest z wydajno¶ci±, ale je¶li nigdy nie robi³a¶ jeszcze zabiegu, to na tak± d³ugo¶æ wziê³abym 100 ml.
Dziêkujê
Chcia³am w³a¶nie encanto, bo przeczyta³am tutaj, ¿e daje najbardziej spektakularne efekty Czy mog³aby¶ mi doradziæ jak± temperatur± powinnam prostowaæ w³osy?

"I'll tell you this: no eternal reward will forgive us now for wasting the down"

Stary 2014-10-19, 21:24   #408
gagatek461
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 171

pojawi³ siê komu¶ ³upie¿ po encanto? niby skórê stara³am siê omijaæ, ale teraz swêdzi niemi³osiernie (jakie¶ 3 tygodnie po zabiegu zaczê³a), pojawi³y siê jakie¶ pojedyncze krostki, ³upie¿ jak piasek i przeogromne wypadanie w³osów? mia³ kto¶ podobnie? jak siê tego pozbyæ, bo nic nie pomaga?
gagatek461 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-19, 21:28   #409
Miluchova
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 354

Cytat:
Napisane przez gagatek461 Poka¿ wiadomo¶æ
pojawi³ siê komu¶ ³upie¿ po encanto? niby skórê stara³am siê omijaæ, ale teraz swêdzi niemi³osiernie (jakie¶ 3 tygodnie po zabiegu zaczê³a), pojawi³y siê jakie¶ pojedyncze krostki, ³upie¿ jak piasek i przeogromne wypadanie w³osów? mia³ kto¶ podobnie? jak siê tego pozbyæ, bo nic nie pomaga?

Po 3 tygodniach przyczyny doszukiwa³abym siê gdzie indziej reakcja alergiczna wystêpuje zdecydowanie wcze¶niej

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Miluchova jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-19, 21:41   #410
gagatek461
Raczkowanie

Cytat:
Po 3 tygodniach przyczyny doszukiwa³abym siê gdzie indziej reakcja alergiczna wystêpuje zdecydowanie wcze¶niej

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
hmm... A jantar albo henna???
Stary 2014-10-19, 22:31   #411
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Oo to od niego nie kupie dziêkuje tylko od kogo? Hmm...
No masz racje najpierw zrobie test na jedym du¿ym pa¶mie przy twarzy, aby w miare dobrze by³o by mi to zmyæ.
Instrukcje do odlewek dostajecie?

Jezu jak ja nie lubiê sama czego¶ robiæ : x wola³abym i¶æ do fryzjera i siedzieæ na dupie i niczym siê nie martwiæ.Ale niestety moja fryzjerka robi tylko alfaparf i kative...

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2014-10-20, 10:19   #412
Miluchova
Zadomowienie

Cytat:
hmm... A jantar albo henna???
Obydwie rzeczy mog± byæ problemem - farbowa³a¶ wcze¶niej ju¿ w³osy t± henn±? Ile minê³o od farbowania? Jantar jest wcierk± alkoholow±, a te nieka¿demu s³u¿±. Je¶li masz wra¿liw± skórê g³owy, to tutaj mo¿e byæ winowajca.
Stary 2014-10-20, 11:06   #413
kasza80
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lisiasta Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêkujê
Chcia³am w³a¶nie encanto, bo przeczyta³am tutaj, ¿e daje najbardziej spektakularne efekty Czy mog³aby¶ mi doradziæ jak± temperatur± powinnam prostowaæ w³osy?
hmm, ja nie jestem specjalistk± od encanto, ale moge powiedzieæ Ci tak:
Mam w³osy cienkie, rozja¶niane, zniszczone (im gorszy stan tym powinna byc nizsza temperatura) i kativê (bez formaldehydu) robi³am na 215 st., zrobi³o sie bardzo ³adnie.
Inoar (z formaldehydem tak jak encanto tylko mniej) robi³am tez na 215 st., ale chyba moglo byc mniej. Wydaje mi siê, ¿e troszkê mo¿e nie spali³am, ale przesuszy³am koñcówki i niektóre pasma. Mog³o to byc te¿ wynikiem, ¿e za ma³o da³am produktu, mia³am 70 ml w³osy 5 cm poni¿ej zapiêcia stanika i balam siê, ¿e nie starczy. Wydawa³o mi siê, ¿e mimo wszystko w³osy dobrze pokry³am, ale na drugi raz wezmê 100 ml i oblejê preparatem w³osy a¿ bedzie kapaæ

W ka¿dym razie 10 cm w³osów obciê³am Nie musia³am, bo mimo wszystko nie by³y w z³ym stanie, ale po obciêciu s±

podsumowuj±c - jak masz zniszczone, rozja¶niane w³osy i na dodatek cienkie to nie ryzykowa³abym wysokiej temp. wybralabym 210 lub 215 i z 6 / 7 razy pociagn±æ bardzo ma³e pasemka
Natomiast jak masz naturalne, grube i bardzo krêcone to mo¿esz ryzykowaæ 230st.

Miluchova jest specjalistk± od encanto to mo¿e Ci podpowie, robi zabiegi nie tylko sobie, wiêc ma przekrój i do¶wiadczenie z ró¿nymi rodzajami w³osów

Acha, odno¶nie ilo¶ci preparatu, to jak chcesz encanto to spokojnie starczy, mo¿e nawet Ci zostanie, to bêdziesz mog³a pó¼niej poprawiæ grzywkê (je¶li masz) lub koncowki lub jakies pasma, które sie szybciej zaczn± wyp³ukiwaæ.

Edytowane przez kasza80
Czas edycji: 2014-10-20 o 11:10
Stary 2014-10-20, 11:46   #414
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Mam w³osy cienkie, rozja¶niane, zniszczone (im gorszy stan tym powinna byc nizsza temperatura) i kativê (bez formaldehydu) robi³am na 215 st., zrobi³o sie bardzo ³adnie.
Inoar (z formaldehydem tak jak encanto tylko mniej) robi³am tez na 215 st., ale chyba moglo byc mniej. Wydaje mi siê, ¿e troszkê mo¿e nie spali³am, ale przesuszy³am koñcówki i niektóre pasma. Mog³o to byc te¿ wynikiem, ¿e za ma³o da³am produktu, mia³am 70 ml w³osy 5 cm poni¿ej zapiêcia stanika i balam siê, ¿e nie starczy. Wydawa³o mi siê, ¿e mimo wszystko w³osy dobrze pokry³am, ale na drugi raz wezmê 100 ml i oblejê preparatem w³osy a¿ bedzie kapaæ

W ka¿dym razie 10 cm w³osów obciê³am Nie musia³am, bo mimo wszystko nie by³y w z³ym stanie, ale po obciêciu s±

podsumowuj±c - jak masz zniszczone, rozja¶niane w³osy i na dodatek cienkie to nie ryzykowa³abym wysokiej temp. wybralabym 210 lub 215 i z 6 / 7 razy pociagn±æ bardzo ma³e pasemka

Miluchova jest specjalistk± od encanto to mo¿e Ci podpowie, robi zabiegi nie tylko sobie, wiêc ma przekrój i do¶wiadczenie z ró¿nymi rodzajami w³osów

Acha, odno¶nie ilo¶ci preparatu, to jak chcesz encanto to spokojnie starczy, mo¿e nawet Ci zostanie, to bêdziesz mog³a pó¼niej poprawiæ grzywkê (je¶li masz) lub koncowki lub jakies pasma, które sie szybciej zaczn± wyp³ukiwaæ.
O dobrze wiedzieæ ja mam zniszczone, suche w³osy i pewnie zrobie na 215 stopni

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2014-10-20, 11:54   #415
Miluchova
Zadomowienie

Cytat:
No szczerze mówi±c, takiego efektu nigdy nie widzia³am nawet po nieudanym kp. Wygl±daj± jak po sesji prostowania na mokro.
Olej ma za zadanie trzymaæ nawil¿enie, ale tutaj ewidentnie nie ma czego trzymaæ, wiêc co¶ pod olej nawil¿aj±cego musisz w³o¿yæ.. to powinno spowodowaæ, ¿e jako¶ doprowadzisz te w³osy do ³adu. Na szybko mo¿esz spróbowaæ z siemieniem lnianym (kupisz za pare z³) - ³y¿ka niemielonego siemienia, szklanka wody i gotujesz, jak pojawi siê piana to mieszasz jeszcze z 10 minut, potem przecedzasz przez sitko (glutek z siemienia na w³osy, czekasz a¿ podeschnie, na to olej - w³osy bêd± po tym bardzo sztywne a¿ do umycia). Przy takich w³osach te¿ zamiast zmyæ olej szamponem emulgowa³abym od¿ywk± (nie wiem czy tak robisz, wiêc napiszê: moczysz dok³adnie w³osy, na miejsca, gdzie mia³a¶ olej k³adziesz dowoln± od¿ywkê i myjesz d³ugo¶æ t± od¿ywk±, mo¿esz zostawiæ j± na kilka minut; pó¼niej nie sp³ukuj±c od¿ywki myjesz g³owê szamponem, sp³ukujesz ca³o¶æ, nak³adasz koñcow± maskê/od¿ywkê). Je¶li siê zdecydujesz wypróbowaæ takie dzia³anie, to daj znaæ jak zareagowa³y w³osy.
Kokosowy olej odstaw, z bananami te¿ bym uwa¿a³a, olej z alterry - nie wiem jak± masz wersje, by³a jaka¶ z olejem rycynowym - on tutaj te¿ nie jest wskazany.
Rozwa¿y³abym te¿ wykonanie czego¶ na koñcówki, je¶li oczywi¶cie masz pieni±dze. Mo¿e kp, ale tym razem innej firmy (cocochoco przyk³adowo)? Do tego niska temperatura 200-210* i przeci±ganie po 3 razy po pa¶mie w³osów. Ja bym próbowa³a, bo skoro w³osy s± i tak do obciêcia, to co stoi na przeszkodzie. Oczywi¶cie tylko na te ostatnie centymetry. Je¶li decydowa³aby¶ siê na powtórzenie encanto, to zrobi³abym zabieg bez od¿ywki, sama keratyna.
Stary 2014-10-20, 19:37   #416
gagatek461
Raczkowanie

Cytat:
Obydwie rzeczy mog± byæ problemem - farbowa³a¶ wcze¶niej ju¿ w³osy t± henn±? Ile minê³o od farbowania? Jantar jest wcierk± alkoholow±, a te nieka¿demu s³u¿±. Je¶li masz wra¿liw± skórê g³owy, to tutaj mo¿e byæ winowajca.
Farbowa³am ju¿ wielokrotnie i takich problemów nie by³o, wiêc to widocznie jantar. Ewentualnie mgie³ka z kwasem mlekowym.
A zastanawia³am siê nad encanto jako przyczyn±, poniewa¿ robi³am drugi raz po 3-letniej przerwie. Wcze¶niej zamawia³am od bidzis, a teraz od Care_of_you. Poprzednio mam wra¿enie, ¿e preparat by³ gêstszy (choæ mogê nie pamêtaæ dok³adnie) i na zdecydowanie d³u¿szych w³osach zu¿y³am 30 ml- a teraz 50. Poza tym efekt zupe³nie inny- teraz nie by³o tafli i mega po³ysku, ale te¿ przylizu. Wcze¶niej nie musia³am ich podprostowywaæ na drugi dzieñ i nie wywija³y siê na koñcach, a po zwi±zaniu i rozwi±zaniu kitki by³y ci±gle proste- teraz siê odgniataj±.
Stary 2014-10-20, 20:39   #417
hjota
Raczkowanie

pierwsze zdjêcie po wprsowaniu keratyny,
drugie ju¿ po od¿ywce,
trzecie ju¿ po jednym myciu szamponem babydream i od¿ywk± z isany

nie s± idealnie proste co mnie cieszy bo wygl±daj± naturalnie
w³osy niestety s± przylizane, ale jestem bardzo zadowolona !!!!

80ml na moje w³osy wystarczy³o tak ¿e p³ywa³y w od¿ywce i keratynie szamponu zosta³o mi 40ml encanto
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6254.jpg (26,2 KB, 73 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6255.jpg (23,6 KB, 75 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6293.jpg (82,0 KB, 103 za³adowañ)

Edytowane przez hjota
Czas edycji: 2014-10-20 o 21:28
Stary 2014-10-20, 21:24   #418
Miluchova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hjota Poka¿ wiadomo¶æ

nie s± idealnie proste co mnie cieszy bo wygl±daj± naturalnie
w³osy niestety s± przylizane, ale jestem bardzo zadowolona !!!!
super a czym robi³a¶?

Cytat:
Farbowa³am ju¿ wielokrotnie i takich problemów nie by³o, wiêc to widocznie jantar. Ewentualnie mgie³ka z kwasem mlekowym.
A zastanawia³am siê nad encanto jako przyczyn±, poniewa¿ robi³am drugi raz po 3-letniej przerwie. Wcze¶niej zamawia³am od bidzis, a teraz od Care_of_you. Poprzednio mam wra¿enie, ¿e preparat by³ gêstszy (choæ mogê nie pamêtaæ dok³adnie) i na zdecydowanie d³u¿szych w³osach zu¿y³am 30 ml- a teraz 50. Poza tym efekt zupe³nie inny- teraz nie by³o tafli i mega po³ysku, ale te¿ przylizu. Wcze¶niej nie musia³am ich podprostowywaæ na drugi dzieñ i nie wywija³y siê na koñcach, a po zwi±zaniu i rozwi±zaniu kitki by³y ci±gle proste- teraz siê odgniataj±.
Mog³o byæ te¿ tak, ¿e skóra zosta³a podra¿niona jantarem, a pó¼niej w kontakcie z henn± ju¿ nie wytrzyma³a i siê zbuntowa³a. Odstaw jantara na jaki¶ czas i daj znaæ, czy co¶ siê poprawi³o. Ja muszê odstawiæ wcierki na 3-4 dni przed farbowaniem, inaczej jest tragedia - mo¿e tutaj mamy podobnie

Je¶li chodzi o wywijanie siê w³osów, to mo¿e to byæ te¿ wina tego, ¿e masz krótsze w³osy. Chocia¿ szczerze powiem, ¿e u mnie te¿ efekt za ka¿dym razem jest inny, nawet je¶li robiê dok³adnie tym samym produktem (w sensie z tej samej butelki). A jak ogólnie w³osy, jakie¶ pozytywne efekty s± czy zero zmian?
Stary 2014-10-20, 21:27   #419
lisiasta
Przyczajenie

Cytat:

Dziêkujê!

W takim razie zamawiam setkê keratyny ¿eby wszystkie pasma w niej p³ywa³y i ustawiê prostownicê na 210- 215 stopni Super, ¿e tyle mi napisa³a¶, bardzo dziêkujê, bo to bêdzie mój pierwszy raz i jestem trochê jak dziecko we mgle Zrobiê zamówienie i dam znaæ jak posz³o!

Stary 2014-10-20, 21:28   #420
hjota
Raczkowanie

Cytat:
super a czym robi³a¶?
encanto
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Fryzury i styling

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2017-04-22 22:09:54

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.