Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Córka wstydzi się starej matki - potraficie zrozumieć taką postawę?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-24, 13:15   #31
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Dot.: Córka wstydzi się starej matki - potraficie zrozumieć taką postawę?

Cytat:
Napisane przez przylaszczka50 Pokaż wiadomość
pamiętam z podstawówki słowne przepychanki w klasie gdy chciało się komuś dokuczyć, odegrać się to schodziło się na temat jego rodziny, jej niedoskonałości.
Był w klasie jeden chłopak mocno agresywny, wszczynał bójki, na dodatek silny , wyrośnięty i nikt nie miał z nim szans. Nawet dziewczyny potrafił uderzyć gdy odmówiła ściągania od niej czy pożyczenia czegoś bo nigdy nic nie miał swojego z przyborów.
Jedyną metodą na utemperowanie go było wspomnienie o jego matce, żarty z jej wyglądu i wieku w jakim go poczęła.
Urodziła go dobrze po 40. Miał żonatego brata i bratanka starszego od siebie. Była zaniedbana, nieświeża, bez zębów, siwe, tłuste włosy w kucyk albo zmechacona czapka robiona na drutach, często na bluzkach z przodu ślady jedzenia, ogromny biust bez stanika.
Była częstym gościem w szkole bo ją wzywali z jego powodu.
I wprawdzie te żarty kończyły się źle dla kilku osób najbliżej stojących ale całej klasy nie był w stanie pobić.
Na jakiś czas był spokój bo to, że wiedział, że zawsze na ocenie jego matki się skończy chyba trochę go hamowało.
Lecz długo nie wytrzymywał w dobrym zachowaniu i wielokrotnie to się powtarzało.
Gdy interweniował nauczyciel to nigdy nie poskarżył się, że końcówka bójki była dlatego, że ktoś obraził jego matkę.
No też mi nowość, że najbardziej dzieci boli nabijanie się z rodziny. Gdyby matka była młoda ale tak samo zaniedbana, to też raczej ten fakt nie uszedłby uwadze koleżanek i kolegów.
Aczkolwiek ja muszę przyznać, że mnie rodzice i w ogóle rodzina koleżanek i kolegów w ogóle nigdy nie interesowała, tzn. nie miałam na te kwestie żadnych głębszych refleksji. Jak się ma kilka czy kilkanaście lat, to absolutnie wszyscy w wieku 25+ są starsi od węgla.
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując