Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Aborcja
Wątek: Aborcja
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-10-28, 16:50   #2146
Leszy
Zakorzenienie

Dot.: Aborcja

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Nie rozumiem dlaczego cytujesz moj post ktory nie ma nic wspolnego z tym co piszesz.
Ma tyle wspólnego, że mówisz o społecznym obowiązku opłacania czegoś, na co się nie ma ochoty.

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
B) DLA MNIE zamordowanie psa ciagnac go za autem albo przywiazujac do torow jest GORSZE niz zawiezienie psiaka do weta i uspienie go. To po pierwsze. Po drugie - jesli ktos kocha zwierzaka, to go nie uspi. Jak ktos chce dziecka to ciazy nie usunie. I DLA MNIE aborcja farmakologiczna (ktora przebiega jak zwykle poronienie) nie jest tak straszna jak zarzniecie/uduszenie niemowlecia.

Koncze dyskusje bo dla mnie to absurd.

Poza tym - w jakims kraju jest mozliwa eutanazja dziecka na zyczenie. Do 18 roku zycia. Serio. Ale nikt tam nie zaprowadza dzieci bo sie znudzily i nie sa slodkie.

Wysłane z mojego GT-S7580
Zatem dobrze.
Potrafisz postawić na szale wszystko co masz i mieć będziesz?
Potrafisz zagwarantować, ze za 40 lat granica legalnej aborcji z 2 miesięcy/12 tygodni nie przesunie się dalej i nie będzie tak jak u Dicka? Huxley też pisał swoją powieść jako ostrzeżenie w 1931. Gdyby dożył do dzisiaj, to pewnie by zapłakał się, widząc że sprawdziło się większość jego "mrzonek".

Żaden zdrowo myślący i mający związek z logiką człowiek nie da takiej gwarancji.

I dlaczego odrzucasz teorię Singera? Co on złego niby mówi? Dlaczego się oburzasz?

PS. Podaj jakie to państwo. Wymyślać można wszystko, dopiero gdy udowodnisz ma to sens.

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30

Edytowane przez Leszy
Czas edycji: 2014-10-28 o 16:54
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora