2014-10-28, 16:50
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aborcja
Cytat:
Napisane przez kennedy
Nie rozumiem dlaczego cytujesz moj post ktory nie ma nic wspolnego z tym co piszesz.
|
Ma tyle wspólnego, że mówisz o społecznym obowiązku opłacania czegoś, na co się nie ma ochoty.
Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell
B) DLA MNIE zamordowanie psa ciagnac go za autem albo przywiazujac do torow jest GORSZE niz zawiezienie psiaka do weta i uspienie go. To po pierwsze. Po drugie - jesli ktos kocha zwierzaka, to go nie uspi. Jak ktos chce dziecka to ciazy nie usunie. I DLA MNIE aborcja farmakologiczna (ktora przebiega jak zwykle poronienie) nie jest tak straszna jak zarzniecie/uduszenie niemowlecia.
Koncze dyskusje bo dla mnie to absurd.
Poza tym - w jakims kraju jest mozliwa eutanazja dziecka na zyczenie. Do 18 roku zycia. Serio. Ale nikt tam nie zaprowadza dzieci bo sie znudzily i nie sa slodkie.
Wysłane z mojego GT-S7580
|
Zatem dobrze.
Potrafisz postawić na szale wszystko co masz i mieć będziesz?
Potrafisz zagwarantować, ze za 40 lat granica legalnej aborcji z 2 miesięcy/12 tygodni nie przesunie się dalej i nie będzie tak jak u Dicka? Huxley też pisał swoją powieść jako ostrzeżenie w 1931. Gdyby dożył do dzisiaj, to pewnie by zapłakał się, widząc że sprawdziło się większość jego "mrzonek".
Żaden zdrowo myślący i mający związek z logiką człowiek nie da takiej gwarancji.
I dlaczego odrzucasz teorię Singera? Co on złego niby mówi? Dlaczego się oburzasz?
PS. Podaj jakie to państwo. Wymyślać można wszystko, dopiero gdy udowodnisz ma to sens.
Edytowane przez Leszy
Czas edycji: 2014-10-28 o 16:54
|
|
|