Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie sierpniowe 2014
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-11-02, 18:50   #4493
zVenus
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
hejka u nas kolejna nocka super mały nie śpi od 7(usnął przed 22) Zauważył ze już wstaje o 7, nie zależnie, czy uśnie po 20 czy po 21

Dziewczyny czy wasze maluchy dławią sie śliną???Bo zauważyłam że od niedawna mały tak pokasłuje, a właściwie widać ewidentnie że krztusi się ślina, bo jak pisałam wcześniej, bardzo mi się ślini, a jak leży na pleckach to widzę zeta ślinka jakos sie cofa i on sie dławi
Iga dlawi sie notorycznie z tego co wiem jest to norma

Cytat:
Napisane przez neska1412 Pokaż wiadomość
Mi się wydaję, że nie ma co przesadzać. Bo my się wychowalismy i nasi rodzice nie mieli takich informacjii jak my teraz i jakos żyjemy chodzimy i nasze biodra mają się dobrze. Dziecko nie może spać cąły czas na plecach bo płaszczy się nadmiernie głowa z tyłu.
Zresztą... ja go kładę na boku a jak wstaje to leży na plecach niczym nie przykryty.

Nie wiem może ja jakaś dzwina jestem ale wydaję mi się, że teraz za bardzo ludzie się trzęsą nad dziećmi. A to to trzeba kupić a to tamto a to niezbęne bo to polecają, bo dziecko przy tym bedzie takie a inne owakie.... Tylko ja mam wrażenie, że to wszystko jest napędzane przez firmy które to produkują.
Zresztą informacji na rózne tematy też są inne. I za 2 lata i za 4 bedą jeszcze inne.
My się wychowaliśmy i zyjemy wieć wydaje mi się, że też nie maa co się tak nad wszystkim stresować.
A to wasze dzieci sie nie obroca same z boku na plecy??? Ja jak klade Ige na boku to w dwie sekundy lezy na plecach.
Tez jestem zdania ze za duzo teraz szystkiego wokol dzieci a to to a to smo a to owo...tego nie wolno, tak trzeba...ja sie gubie. Te wszystkie zabawki etapy, osiagniecia...masakra jakas. W pierwszym miesiacu ma byc tak. Drugim dzieje sie to w trzecim to...a mojej Idze urosl zab i mamy wszystkie kanony w d... hehe
Cytat:
Napisane przez Ksandi Pokaż wiadomość
Zdrowe podejście ja też staram się nie dać ogłupić tym wszystkim "niezbędnym " gadżetom bez którego moje dziecko nie bedzie w stanie egzystować Dla naszych maluszków najważniejsza jest nasza obecność, otoczenie miłością, ciepły i spokojny dom. A cała reszta... przydatna ale nie niezbędna.
Moja mama nie czytała mi "do brzuszka" nie słuchałam Mozarta, nie miałam mat edukacyjnych i zabawek z Lamaze. Za to było jedzenie jabłek prosto z drzewa, zabawy w lesie, picie mleka prosto od krowy. I chciałabym zeby moja Hania miała takie dzieciństwo jakie miałam ja.

Z innej beczki - jak Wasze maluchy znoszą ubieranie? Bo u mnie całe osiedle słyszy, że wychodzimy na spacer a moment kulminacyjny w postaci zakładania czapeczki to istne apogeum ryku, chyba sąsiedzi myślą, że obdzieram małą ze skóry. Drze się jak nie wiem... Macie jakieś chytre sposoby jak ubrać coby maleństwo się nie pokapowało, że zaraz bedzie "akcja czapa"
u mnie akcja czapa i akcja rekawy dobrze ze mieszkamy w domu
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora