|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Witam wtorkowo 
Fajnie, że na wątku coś się ruszyło 
U mnie wizyta teraz w piątek i liczę na kropka   
A z testami wyglądało tak: Pierwszy test robiłam 28.10 (26 dc, 11 dpo) i wyszła blada ale wyraźna kreska, więc poleciałam popołudniu na betę i pokazało ok 80. Za 2 dni przyrost bety 100% ale gin zlecił, żebym dla świętego spokoju zrobiła jeszcze raz w tym tygodniu; bo dopiero przy becie ok 800-1200 kropek będzie widoczny na usg. Dziś zrobiłam test (33dc, 18 dpo) i dwie grube kreski  
---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------
Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci
Ja byłam wczoraj na 1 wizycie i miałam robione usg. Widziałam już Bąbelka, coś tam się w nim zaczyna dziać. Termin porodu pani doktor okresliła w okolicy 1 lipca, z tym że prawdopodobnie będę miała CC bo kilka lat temu miałam operowane oczy.
Za dwa tyg mam następną wizytę i do tego czasu muszę zrobic kilka badań bo przyznam szczerze, że nie badałam krwi jeszcze.
|

To teraz trzymamy kciuki za serduszko 
Kiedy dokładnie wizyta ? Jakie badania masz do zrobienia ??
Cytat:
Napisane przez sabincia
Ja pierwszy test sikany robiłam 24 października,
Kreska wyszła blada ale widoczna.
W poniedziałek 27 poszłam na betę i wyszła ponad 670 , w środę 29 powtarzałam i wyszła ponad 1700.
Na wizytę idę dopiero 19 listopada i myślałam zrobić jeszcze w przyszłym tyg jedną betę dla świętego spokoju ale zobaczę 
|
Wow! Piękna beta 
---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------
Cytat:
Napisane przez andzya
hello
Delikatnie się podłączam, we czwartek ujrzałam dwie kreski, w piątek pierwsza beta 48.9, a dzisiaj wypada mi pierwszy dzień @ i powtórzyłam betę, wyniki po 15.
Jest to dla mnie spore zaskoczenie, nie planowałam aktualnie bobasa
Mam już wspaniałego synka z kwietnia 2012, więc wszystko wskazuje na to, że będzie starszym braciszkiem 
|
Cytat:
Napisane przez andzya
u mnie wczorajsza beta,czyli po 72godzinach z 48 do 231,1  zrobię jeszcze dla swojego sumienia jedną za tydzień no i wizyta u gina 1 grudnia
Biust zaczął mnie przeokrutnie boleć, no i rośnie, w ciąży z synkiem miałam dokładnie to samo.
|
Witaj! 
Pięknie beta przyrasta 
Na kiedy wypada Ci tp ??
---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------
Cytat:
Napisane przez Tea80
Dziewczyny rozłożyłam się.nie wierzę po proostu,czuję jakbym przeżywała jakieś de ja vu.zaszłam w ciąże w tym samym czasie co w ciążę z córeczką którą straciłam na początku 5 m-ca.w tamtej ciąży też mnie dopadła grypa,teraz leżę pod kocem i smarkam się co 5 sekund!do tego bóle mięśni i stan podgorączkowy.strasznie się boję czy to nie zaszkodzi "groszkowi".
|
Szybkiego powrotu do zdrowia i trzymam kciuki za groszka, musi być dobrze! 
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------
Cytat:
Napisane przez Sarrai
Dziewczynki.. witam... 
W sobotę ujrzałam dwie kreseczki... za chwile znowu - dwie kreseczki.. i wieczorem znowu   Nie mogłam uwierzyć... starałam się z mężem i w tym cyklu lekarz kazał mi zrobić poziom progesteronu w 23dc..... W piątek poszłam z wynikami - stwierdził, że poziom jest tragicznie niski i ze mój cykl był bez wątpienia bezowulacyjny!! ale zrobił mi też usg i stwierdził, że moje endometrium jest bardzo grube. A że był to 36 dc cyklu już (mam nieregularne, wiec to nie było dla mnie nic dziwnego, że @ nie ma) kazał zrobić jutro kolejny test (bo robiłam też 32, 33 dc - ale popołudniami i nie było kresek). A tu takie coś!!!
Wczoraj poleciałam zrobic bete i wyszło mi - 221 jednostek.. niewiele.. ale w normach 4-5 tygodnia i to by się zgadzało.. Tylko ten progesteron mnie martwi, ale mysle ze po prostu zmierzyłam go podczas fazy owulacji a nie lutelanej (dla owulacji wynik był ok)... W tym cyklu nie mierzyłam tempki, nie robiłam testów owu...
Czekam teraz na wyniki progesteronu i idę do lekarza. Mam nadzieje ze poziom bedzie dobry.. No a jutro chce betę powtórzyć....
Proszę 3majcie kciuki bo jak na razie nie mogę w to uwierzyć!!!!!! 
|
Cytat:
Napisane przez Sarrai
Dziewczyny  progesteron wyszedł mi w normie dla I trymestru. Byłam wczoraj u lekarza i powiedział, że on nie widzi podstaw żebym zaczęła brać duphaston. Tak wiec nie biorę  Lecę zaraz na drugą Betę... i znowu będzie oczekiwanie na wyniki  Musi się podwoić.. ostatnio było 221 jednostek!!!
No i generalnie ten lekarz co u neigo byłam stweirdził, że skoro mam nieregularne cykle to niewiadomo który to mój tydzien ciąży.. Ja myślę, że 4-5ty, dlatego on zaleca bym sie wstrzymała z usg. No to postaram sie poczekać te 3 tygodnie  Dał mi tez skierowanie zebym raz jeszcze sobie zmierzyla ten progesteron - ale to dlatego, ze cytuję "uśmiecham się ładnie, nie krzyczę na niego"  i jeszce jedną betę... To w przeciągu tych 3 tygodni i oczekiwania na usg zrobie sobie jeszcze te dwa badanka  Tylko weź tu teraz czekaj na ten ostatni tydzien listopada......
Aha - witamin zadnych nie kazał brać, tylko kwas foliowy. No i kurcze z tych całych emocji zapomnialam sie zapytać o jedno.. Otoż w sobote wyszedł mi test pozytywny a w czwartek tj. 3 dni wczesniej bylam u dentyski i rozpoczelam leczenie kanałowe   tzn nie miałam robionego rtg, ale zatruła mi zęba.. i teraz mam przyjsc 13 listopada i zaczac dzialac.. wtedy nie wiedzialam ze jestem w ciązy i dostalam znieczulenie miejscowe.... no ale nic - czytam ze w ciazy leczenie kanalowe jak najbardziej, oby nie bylo rtg. No i mam nadzieje ze jak poinformuje dentystke o tym ze jestem w ciazy to mną odpowiednio pokieruje... 
|
Cześć 
Trzymam kciuki za kolejną betę i progesteron (ile Ci wyszło) 
Mi progesteron wyszedł 32 w 28 dc (13 dpo) i gin zlecił 2x0.5 tabl dupka 
No i witamin też żadnych nie biorę, tylko kwas foliowy
Z tego co pamiętam to w pierwszej ciąży brałam od II trymestru albo od połowy ciąży, bo tak to wyniki miałam bardzo dobre.
|