|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
I ja ujrzalam dwie kreseczki, chociaz baaardzo się boje głośno mówić bo jestem po stracie
taaaak się boje ale wierze że bedzie dobrze nie może być inaczej.
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
I ja się nieśmiało dopisuje.dziś rano zpbaczyłam bladziutką drugą kreskę.nast.testowanie w pon.dzis jest termin spodziewanej @.przeskakuje wątki chyba od marcowych mam,mam nadzieję że w lipcowych już zostanę aż do końca.też się strasznie boję bo w styczniu w 5 m-cu urodziłam córeczkę.
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Tea muuusi byc teraz dobrze, kurde no muuusi!!!
|
|
#36 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Strach będzie już do końca życia, najpierw czy będzie zdrowe, czy poród będzie prawidłowy, potem czy nie będzie chorować i tak już do końca życia także trzeba się troszkę wyluzować
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wiem,że musi być dobrze,ale tak jak w 1 ciąży(mamy 5 letnia córeczkę)śmiałam się z kobiet że przeginają że ciąża to nie choroba tak teraz po ostatnich wydarzeniach wiem że będę dmuchała na zimne i będę przewrażliwiona przynajmniej do 11 tyg.i mierzenia N.T.mam pytanie czy też csły czas czujecie takie jakby kłucie w jajnikach?na kiedy umawiacie się do gina?
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czuje delikatne klocie i brzuch troszki czasem pobolewa, ale chyba to nic strasznego na tak wczesnym etapie?
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie pobolewają jajniki na zmianę ale nie stale. Wizytę mam dopiero na 12.11. Prywatnie byłoby szybciej ale może to i lepiej, że trochę później. tydzień wcześniej czy później nic nie zmieni. Po pierwszej stracie byłam bardzo załamana bo bardzo się ekscytowałam ciążą, podchodziłam do tego bardzo emocjonalnie, przy drugiej wyluzowałam i mam wspaniałą córeczkę
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ogolnie mam niedoczynnosc tarczycy wykryto ja jak bylam w pierwszej ciazy ale widocznie bylo juz za pozno
Pierwsza wizyte mam na 14.11 i wtedy przypadal z pierwszej ciazy termin porodu
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
Mnie czasami coś kłuje w podbrzuszu, ale nie mocno, więc myślę że to normalne.
Ja mam wizytę 10.11. Chciałam wcześniej, bo to moja pierwsza ciąża i mam stresa Ale to był najbliższy termin. I to prywatnie.Na nfz nawet nie szukałam. W Poznaniu chyba ciężko znaleźć dobrego ginekologa.
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Agave ja właśnie w poznaniu znalazłam wspaniałego lekarza.typowo z powołania specjalista od usg nikomu innemu już nie zaufam.jest pod telefonem 24godz.na dobe,wszystko cierpliwie tłumaczy,mimo że mam 70 km do poznania jeżdze tylko do niego.jak w pon.wyjdzie porządna gruba kreska to odrazu dzwonie i sie umawiam na wizyte
|
|
|
|
#43 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co chwila wychodzą jakieś pytania w stylu "a to refundowane?" "a to też?" "ginekolog kazała mi iść prywatnie na USG i nie chce dać skierowania...". Dziewczyny też są oszukiwane, że to i tamto nie jest refundowane, a tak naprawdę są to podstawy które każda ciężarna powinna mieć (typu grupa krwi czy badanie na nosicicelstwo). Nie chciałabym co krok sprawdzać swojego gina i nie ufać mu. Ale wiadomo, są różni lekarze. |
|
|
|
|
#44 |
|
Przyczajenie
|
widzę ze wiecej chyba czerwcowych mamusiek niz lipcowych, wiec ja tez dopisuje sie do listy.
teraz powiedzcie mi dziewczyny czy mecza Was juz jakies dolegliwosci? mimo tego ze jestem dopiero w 7 tygodniu ciazy zaczynaja sie moje problemy z hemoroidami. juz boje sie co bedzie pozniej.mam przeczucie ze niezle sie z tym umecze. moze jakies doswiadczone mamy maja jakas rade?
|
|
|
|
#45 |
|
Konto usunięte
|
Ja jestem umówiona do ginekologa na nfz w poniedziałek. Pózniej z Tż podejmiemy decyzję czy chodzimy prywatnie, czy na nfz. Póki co na pierwszej wizycie będę chciała, żeby dał mi skierowania na podstawowe badania, które moge mieć refundowane - w końcu po coś co miesiąc płaci się składkę na ubezpieczenie zdrowotne
![]() Skierowania na jakie badania można zrobić z nfz? Wiem, że krew, mocz na pewno - co jeszcze? Toksplazmoza? usg? Póki co z objawów mam nudności, ale takie lekkie i wrażliwość na zapachy. Raz jak weszłam do nieprzewietrzonego pomieszczenia to zrobiło mi się słabo, ale szybko stamtąd wyszłam
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Rozeznanie
|
Tea to jak coś nie będzie mi pasować w lekarce do której się zapisałam (jeszcze jej nie znam) to zapytam o Twojego lekarza
![]() Ja na razie nie mam typowych objawów. Tylko wzdęcia mnie męczą. Brzuch mi mocno wypycha i wygląda jakby się już powiększał
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro pojade na bete, wczoraj robilam wiec wynik bedzie miarodajny, a cos mnie ten brzuch cmi
|
|
#48 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przecież nic nie powinno być jeszcze widać---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
na kiedy masz termin?
|
||
|
|
|
#49 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że w takim składzie dotrwamy do szczęśliwego finału Za chwilę jak mi czas pozwoli zrobię w 1 poście listę mamusiek i kalendarz wizyt ![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#50 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#51 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję dziewczyny
!![]() Mamusia Maj 2015
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny rozłożyłam się.nie wierzę po proostu,czuję jakbym przeżywała jakieś de ja vu.zaszłam w ciąże w tym samym czasie co w ciążę z córeczką którą straciłam na początku 5 m-ca.w tamtej ciąży też mnie dopadła grypa,teraz leżę pod kocem i smarkam się co 5 sekund!do tego bóle mięśni i stan podgorączkowy.strasznie się boję czy to nie zaszkodzi "groszkowi".
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Tea wez apap
|
|
#54 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki.. witam...
W sobotę ujrzałam dwie kreseczki... za chwile znowu - dwie kreseczki.. i wieczorem znowu ![]() Nie mogłam uwierzyć... starałam się z mężem i w tym cyklu lekarz kazał mi zrobić poziom progesteronu w 23dc..... W piątek poszłam z wynikami - stwierdził, że poziom jest tragicznie niski i ze mój cykl był bez wątpienia bezowulacyjny!! ale zrobił mi też usg i stwierdził, że moje endometrium jest bardzo grube. A że był to 36 dc cyklu już (mam nieregularne, wiec to nie było dla mnie nic dziwnego, że @ nie ma) kazał zrobić jutro kolejny test (bo robiłam też 32, 33 dc - ale popołudniami i nie było kresek). A tu takie coś!!!Wczoraj poleciałam zrobic bete i wyszło mi - 221 jednostek.. niewiele.. ale w normach 4-5 tygodnia i to by się zgadzało.. Tylko ten progesteron mnie martwi, ale mysle ze po prostu zmierzyłam go podczas fazy owulacji a nie lutelanej (dla owulacji wynik był ok)... W tym cyklu nie mierzyłam tempki, nie robiłam testów owu... Czekam teraz na wyniki progesteronu i idę do lekarza. Mam nadzieje ze poziom bedzie dobry.. No a jutro chce betę powtórzyć.... Proszę 3majcie kciuki bo jak na razie nie mogę w to uwierzyć!!!!!! |
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
hello
Delikatnie się podłączam, we czwartek ujrzałam dwie kreski, w piątek pierwsza beta 48.9, a dzisiaj wypada mi pierwszy dzień @ i powtórzyłam betę, wyniki po 15. Jest to dla mnie spore zaskoczenie, nie planowałam aktualnie bobasa Mam już wspaniałego synka z kwietnia 2012, więc wszystko wskazuje na to, że będzie starszym braciszkiem
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj znać jak progesteron
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#58 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będzie dobrze! Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie wczorajsza beta,czyli po 72godzinach z 48 do 231,1
zrobię jeszcze dla swojego sumienia jedną za tydzień no i wizyta u gina 1 grudnia Biust zaczął mnie przeokrutnie boleć, no i rośnie, w ciąży z synkiem miałam dokładnie to samo.
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Andyza a kiedy u Ciebie wypadal termin @?
---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ---------- Oczywiscie Gratuluje Betki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:56.

taaaak się boje ale wierze że bedzie dobrze nie może być inaczej.

także trzeba się troszkę wyluzować

Co chwila wychodzą jakieś pytania w stylu "a to refundowane?" "a to też?" "ginekolog kazała mi iść prywatnie na USG i nie chce dać skierowania...". Dziewczyny też są oszukiwane, że to i tamto nie jest refundowane, a tak naprawdę są to podstawy które każda ciężarna powinna mieć (typu grupa krwi czy badanie na nosicicelstwo). Nie chciałabym co krok sprawdzać swojego gina i nie ufać mu.
przecież nic nie powinno być jeszcze widać