Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Listopad- Grudzień 2014- część VII :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-11-05, 11:50   #2013
Indra83
Wtajemniczenie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Fiorella gratki ja dzis 41 tc zaczynam
Tiera będzie dobrze, kto da radę jak nie Ty popłakać sobie też trochę trzeba

My sobie pomyslelismy z malzem ze kupimy chlopakom zolwika wodnego... tylko sie zastanawiam czy on zadnych chorob nie roznosi? Mial ktos jakies doswiadczenia? To tak odbiegne od tematu ciazy i porodu :P
Wodny to jest taki co pływa jak rybka całkiem w wodzie, czy taki co siedzi w wodzie, ale wyłazi czasem na kamienie?

Moja kumpela ma takiego żółwia, ju taki większy jest, co siedzi w akwarium częściowo wypełnionym wodą i trochę pływa a trochę siedzi na kamieniach.
Żółw ma ostre zęby, w rękę bierze go tylko mąż, żeby go co jakiś czas z glonów szczotką wyszorować.
Karmią go mrożonymi sercami wołowymi, zmielonymi, w kostkach mrożonych, specjalne z zoologicznego.
W lato śmierdzi od niego okrutnie, najlepiej byłoby zmieniać mu wodę co drugi dzień, ale nikomu się nie chce.
Świątek piątek czy niedziela, żółw z rana stuka w szybkę, bo chce jeść.

Małe żółwiki są z pewnością urocze, taki duży (nie wiem ile ma lat) jest groźny, bo moze palca odgryźć. Jednka nie znam się na żółwiach, widziałam go kilka razy. Dzieci nie są już nim zainteresowane.

My teraz kupiliśmy akwarium 40l, dwie rybki welonki i dwa glonojady.