2003-07-28, 14:34
|
|
Zakorzenienie
|
ciężkie do malowania oczy
Ta pani to oczywiście nie ja, a taka aktorka Cybill Shepherd, ale jestem ponoć bardzo do niej podobna, szczególnie jesli chodzi o oczy. Nie mam niestety żadnej swojej foty, na której moje ślepia byłyby tak widoczne, więc daję jej zdjęcie 
Do rzeczy. Moje oczy mają co prawda ciekawy kształt, ale są niesłychanie trudne do malowania, głównie przez opadające nieco kąciki oczu. Tak właściwie to mam identyczne oczy jak Cybill, z tą różnicą, że moje brwi są bardziej regularne.
Jaką techniką malować takie oczy ? Kresek robić nie mogę, bo oko robi się "smutne", ciężkie i opada do dołu jeszcze bardziej. Odpada mi więc ta bardzo wygodna forma malowania. Nie mogę robić makijażu prostą techniką, czyli ciemniejszy cień na górną powiekę, jaśniejszy przy łuku brwiowym, bo też nie wygląda to najlepiej. Równie dobrze wyglądam w pomalowanych oczach i nie pomalowanych, więc cos jest nie tak. Makijaż powinien upiększać, a nie tylko być.
Oczy są jedynym elementem, który chcę malować, a nie potrafię. Agnieszko, help ! Dziękuję z góry.
Aha, oczy mam szaro-niebieskie.
|
|
|