Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Listopadowe Mamy 2014- część I
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-12-04, 08:36   #289
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Sweet a Maja sama nie daje rady ssać z piersi? Czegoś nie doczytałam? Po co laktator? Niunia ssać nie umie?
Maja ssie ładnie ale mam wrażenie że mało wyciąga mi z piersi, dlatego po paru minutach do godziny jest krzyk i szuka dalej. Wtedy dajemy jej butlę. I położna powiedziała żeby zawalczyć o silniejszą laktację odciągać po każdym karmieniu mleko przez 15 min :/

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Sweet jak odciagasz z 2 piersi to dla malej nie zostanie chyba ze nie chce ssac?
Kazała odciągać z 2 żeby pobudzić laktację i od razu po karmieniu, żeby zdążyło się naprodukować.

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Smoczek MAM ma dosc mala podstawe - taki wzor http://bebele.pl/sklep,kategorie,pka..._mam_2_6m.html
Przykladowy wkleilam by tylko pokazac ci ksztalt podstawy
Też bym chciała ten smoczek ale nigdzie go nie ma stacjonarnie u nas, ani w Smyku, ani w bobolandzie, ani w tescopodobnych,

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Ja mam ręczny z aventu i jak zle zlapie to boli a jak dobrze to jest ok.

Sweet bo z otoczki tez leci mleko moze sam sutek zlapslas temu cieklo dolem? A nie da sie tylko jedna odsysac potem 2 nie latwiej by bylo?
Da się z 1, ale po to kupiłam taki na 2 żeby było szybciej Ale chyba na razie popróbuję na 1, dopóki się nie nauczę

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
Tez mam reczny z aventu i zaluje ze nie elektryczny...bo idzie sie zamachac...a efekty kiepskie,u mnie z jednej piersi 40ml z drugiej 20ml, wiec chyba za malo
A tymczasem tz spi od prawie 21!!! Taaaa i nic go nie rusza jak sie hanka budzi,a my wisimy od 4:55 :-/ znow mnie to dobija..
Chociaz jest jeden pozytyw..wczoraj odpadl nam pepuszek! tyle na to czekalam!
U mnie z obu piersi wczoraj 20 ml... i uuuj wie ile na bluzce :/ A mój tż nie budzi się nawet jak mała śpi z nami w łóżku i pójdę do wc. Nawet jak się drze jak opętana. Z jednej strony mi go szkoda, bo ciężko pracuje i jest zmęczony, ale z drugiej trochę mnie to wkurza...

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Elektryczny masz? Trzeba dobrze osuszyć piersi i tą przyssawkę, jak ci się tam mleko dostanie, to się rozszczelnia, może pod kątem złym trzymasz, albo jednak zwiększ siłę ssania, dutek się ładnie wciagnie, bez obaw, że będzie bolało. Popróbuj różne warianty
Tak, elektryczny. Dzisiaj spróbuję Twoim przepisem Poprzednio nie osuszałam ale chyba był suchy... Za to rzeczywiście wyraźnie się rozszczelniał. A ssanie mam na największym powerze, suty mi wyciąga jak wentyle od stara.

Futbolowa, mam wrażenie że niedługo bedziemy musiały się zrzucić i wynająć jakiegoś Kilera na WO... Puszczaj wszystkie debilizmy mimo uszu

My jutro mamy pierwszą wizytę kontrolną. Na szczęście mała zaczęła ładnie przybierać i dzisiaj (kończy 2 tygodnie) dobije do masy urodzeniowej A pępuszek odpadł nam we wtorek

Miłego dnia dziewczynki!