2014-12-18, 12:13
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LV
Cytat:
Napisane przez Polly_
tez macie tak ze nigdy nie jast tak zeby wszystko było załatwione i nic na głowie? za zawsze cos wisi na głowie?
|
jak np patrzę na listę rzeczy do kupienia, m.in jest na niej nowy samochód znaczy nowy w sensie nowy ale nie z salonu 
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew
ja się zgadzam w 100%, nigdy nie należałam do grupy hejtującej nauczycieli za ich "przywileje". Pewnie dlatego ze moja mami była nauczycielką no i sama tez miałam epizod i wiem czym to pachnie  zawsze jak ktoś ma jakaieś ale to mu mówię że trzeba było iśc na nauczyciela skoro tak cudownie mają ![:]](//static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) ja spróbowałam i szybko mi się odechciało, choćby mi 6 miesięcy wakacji dawali 
|

No dzieciaki coraz gorsze, świat staje na głowie
Cytat:
Napisane przez Murszafka
Hej 
Życie mnie coś ostatnio przegania w wyścigu. Ściskam wszystkich i kładę się w końcu spać.
|
Mam nadzieję, że tylko pozytywnie wciągnęło  
Cytat:
Napisane przez Parabelka
2. żarcie na 4 dni - mięcho , ryba , śledź , sałatka , zupa , kopmot , kisiel , ciasta - i nie można gotującego się gara zostawić i iść do robo  kuchnia ciasna , można tylko jedną rzecz na raz robić i tylko jedna osoba z robotą się mieści .
|
A nie na 4,5 ewentualnie 5?  
Cytat:
Napisane przez Parabelka
nauczyciel przedszkolny tezżwraca do domu i siedzi przygotowując zajęcia na następny dzień , zeszytów nie sprawdza ale musi robić pomoce , szykować materiały , płyty z piosenkami , diabli wiedzą co , oczywiście za własną kasę , bo przedszkole pieniędzy nie ma . I tak ci z publicznych przedszkoli mają jako tako , bo są chronieni przez Kartę Nauczyciela ( póki jeszcze istnieje  ) , z prywatnych mają przerąbane równo - normalny 8-godzinny dzień pracy jak w biurze , żadnych przywilejów , a wymagania z doophy wzięte . I mniejsze pieniądze . I najczęściej umowa-zlecenie więc bez ubezpieczenia itd.
Też jestem nauczycielskie dziecko 
|
Przy UZ jest ubezpieczenie 
Cytat:
Napisane przez Parabelka
można - witamina D3 1000 jednostek , jedna kapsułka dziennie . Ewentualnie przy dużych gabarytach i wadze 2000 . Są i takie i takie w sprzedaży , bez recepty .
|
Parabel już chyba kiedyś mi podawałaś, ale ... jakiś konkret preparat wit D polecasz?
Cytat:
Napisane przez gryx82
Musiałaś?! 
|
Właśnie miałam pisać, żeby Parabel jeszcze dawkę dla gryxa podała 
Cytat:
Napisane przez neska951
Kurde dopiero przeczytałam że torebkowy....
Szukam torebki to fakt.
I czy nabyć droższą skórzaną czy tanią plastikową 
|
Ja też. Kupiłam w ciemno z Orsaya i odesłałam, bo na żywo straszna 
Fogle macham znad syfu i hałasu (ale już dziś mniejszego), dzień drugi
Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
|
|
|