2014-12-27, 18:51
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rezerwacja Ryanair błąd?!
Cytat:
Napisane przez asia_aisa
Pytanie tylko jest takie - kupując bilet na stronie ryanaira dla niemowlaka trzeba podać jego datę urodzenia. Nadal nie rozumiem, jak w BP mogli sprzedać bilety dla niemowlaka z datą urodzenia w 2012 roku.
Legalnie - musicie przez infolinię albo samodzielnie albo przez BP zmienić datę urodzenia dziecka na prawidłową, wykorzystujecie bilet na wylot, a na powrót kupujecie jak dla dorosłego (+500 zł)
Ryzykujecie - zmieniacie daty urodzenia dziecka przez infolinię albo samodzielnie przez BP (choć wolałabym zrobić to sama) na 1.02.2013 i wierzycie, że nie sprawdzą (wydaje mi się, że nie powinni, ale nie wiadomo). Raczej nie uda wam się odprawić niemowlaka dokładnie w dniu urodzin - aczkolwiek nie jestem też pewna, więc też może jeszcze poszukajcie info, bo niemowlę niby jest w wieku od 0 do 23 miesięcy, a w dniu urodzin zaczyna się 24 miesiąc? Aczkolwiek to wszystko pewnie zależy od systemu rezerwacyjnego, może nie ma to znaczenia
Tutaj polskojęzyczne infolinie:
Aby porozmawiac z agentem, zadzwon na numer:
703 303033 - Linia polskojezyczna - 2.08 PLN/min incl VAT. Dostawca uslugi jest Ryanair
Koszt polaczenia z telefonu komórkowego lub innych sieci moze byc wyzszy.
Linia czynna od poniedzialku do piatku w godzinach 9:00 - 19:00 CET , Sobota 10:00–17:00 CET
Pomoc w naglych wypadkach:
Jesli wystapil problem dotyczacy korzystania z witryny lub potrzebujesz pomocy w dokonaniu rezerwacji online i chcesz porozmawiac z agentem, zadzwon na numer:
703 703007 - Linia polskojezyczna - 4.92 PLN/min incl VAT. Dostawca uslugi jest Ryanair
Koszt polaczenia z telefonów komórkowych oraz stacjonarnych moze sie róznic w zaleznosci od operatora.
Linia czynna od poniedzialku do piatku w godzinach 8:00 - 19:00 CET, Sobota 10:00–17:00 CET
|
Ale obydwa loty są zarezrwowane dla Dziecka, nie dla niemowalaka, więc w bp wydaje mi się dobrze zarezerwowali, w koncu data urodzenia 02.01.2012(podana przez kuzyna) jest adekwatna dla pasazera mianowanego jako dziecko.
Nie mamy na rezerwacji infanta tylko CHLD na obydwa loty. Chodiz tylko o to, że prawidlowo mała w dzien wylotu jest niemowlakiem - a nie dzieckiem.
|
|
|