![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Rezerwacja Ryanair błąd?!
Czy jest możliwośc zmiany urodzin dziecka na istniejacej rezerwacji ?
kuzyn gapa podał w Biurze podroży złą datę dziecka ( już za to oberwał ![]() I wyszło ze w dniu wylotu który jest 29.12 dziecko jest niemowlakiem, ale w chwili powrotu czyli 10.01 juz ,,osobą dorosła" :/ Nie możemy dokonac odprawy bo sie dane nie zgadzały :/ Mozna to poprawić ? Jeśli tak to jak ? noo... i ... za ile ![]() heeelppp !!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzeniona
|
Dot.: Rezerwacja Ryanair błąd?!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Myślę, że trzeba by kupić nowy bilet. Chyba możecie się odprawić normalnie, najwyżej podasz tą "złą" datę urodzenia dziecka przy odprawie, żeby przeszło przez system, kto tam na to będzie patrzył... Zwłaszcza że "oszustwo" na waszą niekorzyść, bo podejrzewam, że niemowlak płaci mniej albo w ogóle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bilet był kupowany 22go... Dzisiaj poleciał do BP się odprawic i pani powiedziała, ze podał złe daty. Masakra :/ Inforlinia nie działa w weekend a w poniedziałek jest lot :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;49484608]A nie możecie się odprawić przez internet? (Nie wiem jak to działa, jak się kupuje w BP)[/QUOTE]
Właśnie próbujemy :/ Ale podkreśla datę urodzenia dziecka na czerwono podczas odprawy, bo jak pisałam ten łoś podał złą datę. Myślisz, ze jakbyśmy podali datę na odprawę ta którą podał przy rezerwacjji nie bedzie problemów na lotniksu ? W koncu to jakby ... inne dziecko będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzeniona
|
Na ale przecież przy odprawie sprawdzane są dokumenty tożsamości razem z biletem, więc dziecko, które będzie z Tobą, będzie dla nich innym dzieckiem niż to z biletu, bo nie będzie się zgadzała data urodzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To co mamy robić ? .... Zapłaciliśmy 2600zł za te 3 miejsca na wylot i powrót... więc to kupa kasy Zwrócą nam te pieniądze by ewentualnie działąć z nowymi biletami ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Zakorzeniona
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2014-12-27 o 16:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
bomba .... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzeniona
|
Może spróbuj tu:
+44 871 246 0002 - Linia anglojezyczna Koszt tego połączenia wynosi £0.10 za minute plus stawki miedzynarodowe i oplaty za połączenia sieciowe. Linia czynna od poniedzialku do piatku w godzinach 9:00 - 18:00 CET, Sobota 10:00 - 17:00 CET i Niedziela 11:00 - 17:00 CET |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
A jakby spróbowac zmienić nazwisko z dziecka na Pania czy tam Pannę ? Wtedy może by to przeszło. Pal sześć prawie 530zł .. ale może tutaj był by ratunek> Co myślisz ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzeniona
|
Ale to nie chodzi o Pana/Panią, tylko o błędną datę urodzenia. Jeśli ktoś to zauważy, to dla nich będące z Tobą dziecko nie będzie tym samym dzieckiem, bo nie będzie się zgadzała data urodzenia. Ja nie jestem specjalistką i ani Ci nie powiem, czy się zorientują, ani co jest lepsze. Ja bym spróbowała na Twoim miejscu z tą infolinią.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Spokojnie. Niestety Ty też się mylisz. Realnie dziecko wylatując 29.12 jest niemowlęciem (jest w 23 miesiącu życia), natomiast powrót jest po jej urodzinach - więc już niemowlęciem przestaje być.
Jakie ceny ponieśliście z tytułu zakupu biletów dla 2 osób dorosłych, a jakie dla dziecka? Dziecko powinno lecieć jako niemowlę w 1 stronę (siedzi na kolanach), a wracać już na swoim miejscu. Generalnie niemowlę jest specjalnym pasażerem w każdym samolocie i na pewno będą sprawdzać, czy takie podróżuje. Koszt przelotu niemowlaka to ok 100 zł w 1 stronę. ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzeniona
|
A, no to nie wiedziałam, że nie ma tego na bilecie. Przepraszam za wprowadzenie w błąd w takim razie. Ale masz rację, niemowlę a dziecko to różnica.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nic nie szkodzi. Dla mnie każdy głos sie liczy i pomoc w rozwiazaniu tej koszmarej pomyłki. Z infolinią anglojezyczna nie dam rady, bo moj angielski jest taki sobie ... więc odpada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Ale ile kosztował bilet dla dziecka? Podaj konkretne kwoty. I jeśli była wpisana data urodzenia 2012 rok to dziecko jest traktowane jako dziecko, a nie niemowlę, więc ma ceny jak dorosły.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli jakieś -160zł w jedną stronę. My dorosli na wylot mielismy cenę 590zł a na powrót okolo 480zł. Tak oczywiście, zgadza się, ale dzisiaj poszedł się odprawić z dowodem małej i kobitka z biura mówi, ze daty są rózne.Na dowodzie data urodzenia : 2013 a on podał 2012 więc tu jest cała masakra. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
nie jestem pewna, ale jak kiedyś musiałam zmieniac dane w bilecie zakupionym przez biuro to musiało to robić biuro. Ale to było już jakis czas temu, więc moze się pozmieniało. Pytaliście tam co zrobić?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Potrzebujecie: - taryfę dla niemowlaka w momencie wylotu; - taryfę dla dorosłego (dziecka) w momencie powrotu. Nie wiem w ogóle, kto pracuje w tym BP, ale jak można się tak pomylić? Zresztą kuzyn nie zachował się lepiej, ale traktuję Was jako nieświadomych ludzi, którzy nie mają pojęcia, na czym polega rezerwacja lotów. W BP potraktowano Was po prostu nieprofesjonalnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zadzwoniłam do Grześka (kuzyn) i pytam go co dokładnie ma napisane: on mi teraz wyjaśnił, że ma ADLx2i CHLD . Więc to jest jednak taryfa dla dziecka! Ale to nic nie zmienia moim zdaniem.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W ogóle jak ona wystawiła bilet dla niemowlaka z datą urodzenia 1 stycznia 2012? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dorwałam telefon i zadzwoniłam do Grzeska jeszcze raz celem dopytania się dokładnie jak to wszystko wyglądało. Więc zarezerwował lot z Warszawy do Brukseli na sylwestra.Wylot jest 30.12 a powrót 02.01.2015. Dziecko urodzone jest 02.01.2013 a on podał( sam sie przyznał) złą datę- 02.01.2012. Kobitka z biura zarezerwowała bilety jak dla 2 dorosłych i dziecka. Wiec do tej chwili jest wszystko dobrze. Dzisiaj chcieli się odprawić i podczas wpisywania danych z dowodu Mai okazało sie ze daty się różnią od tej z rezerwacji a tej na odprawie. I dlatego sysem tego nie chce przepuścić. Bo teraz ona jest niemowlęciem jednak w dniu powrtou dzieckiem. A grzesiek podajac zła datę urodzenia Mai dał do zrozumienia ze Maja leci jako 2 letni pasażer w obie strony-czyli jako dziecko.... mózg mi paruje .... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pytanie tylko jest takie - kupując bilet na stronie ryanaira dla niemowlaka trzeba podać jego datę urodzenia. Nadal nie rozumiem, jak w BP mogli sprzedać bilety dla niemowlaka z datą urodzenia w 2012 roku. Legalnie - musicie przez infolinię albo samodzielnie albo przez BP zmienić datę urodzenia dziecka na prawidłową, wykorzystujecie bilet na wylot, a na powrót kupujecie jak dla dorosłego (+500 zł) Ryzykujecie - zmieniacie daty urodzenia dziecka przez infolinię albo samodzielnie przez BP (choć wolałabym zrobić to sama) na 1.02.2013 i wierzycie, że nie sprawdzą (wydaje mi się, że nie powinni, ale nie wiadomo). Raczej nie uda wam się odprawić niemowlaka dokładnie w dniu urodzin - aczkolwiek nie jestem też pewna, więc też może jeszcze poszukajcie info, bo niemowlę niby jest w wieku od 0 do 23 miesięcy, a w dniu urodzin zaczyna się 24 miesiąc? Aczkolwiek to wszystko pewnie zależy od systemu rezerwacyjnego, może nie ma to znaczenia ![]() Tutaj polskojęzyczne infolinie: Aby porozmawiac z agentem, zadzwon na numer: 703 303033 - Linia polskojezyczna - 2.08 PLN/min incl VAT. Dostawca uslugi jest Ryanair Koszt polaczenia z telefonu komórkowego lub innych sieci moze byc wyzszy. Linia czynna od poniedzialku do piatku w godzinach 9:00 - 19:00 CET , Sobota 10:00–17:00 CET Pomoc w naglych wypadkach: Jesli wystapil problem dotyczacy korzystania z witryny lub potrzebujesz pomocy w dokonaniu rezerwacji online i chcesz porozmawiac z agentem, zadzwon na numer: 703 703007 - Linia polskojezyczna - 4.92 PLN/min incl VAT. Dostawca uslugi jest Ryanair Koszt polaczenia z telefonów komórkowych oraz stacjonarnych moze sie róznic w zaleznosci od operatora. Linia czynna od poniedzialku do piatku w godzinach 8:00 - 19:00 CET, Sobota 10:00–17:00 CET |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale obydwa loty są zarezrwowane dla Dziecka, nie dla niemowalaka, więc w bp wydaje mi się dobrze zarezerwowali, w koncu data urodzenia 02.01.2012(podana przez kuzyna) jest adekwatna dla pasazera mianowanego jako dziecko. Nie mamy na rezerwacji infanta tylko CHLD na obydwa loty. Chodiz tylko o to, że prawidlowo mała w dzien wylotu jest niemowlakiem - a nie dzieckiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
asia_aisa, zrozumiałam że BP wystawiło bilety tak, jak miało podaną datę urodzenia. Błędną. Czyli że niby dziecko jest o rok starsze niż w rzeczywistości, dlatego sprzedali 2x bilety dla dziecka, a miało być "do" dla infanta, "z" dla dziecka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;49486645]Moim zdaniem (może się mylę) problem byłby w drugą stronę, bo macie miejsce siedzące dla niemowlaka, który (gdyby bilet był poprawny) siedziałby na kolanach. Pomyłka w drugą stronę by nie przeszła. Ja chyba bym dała przy odprawie nieprawidłową datę urodzenia. Kiedy wam ktoś to ostatnio sprawdzał? Zresztą jak. Na bilecie tego nie ma.
asia_aisa, zrozumiałam że BP wystawiło bilety tak, jak miało podaną datę urodzenia. Błędną. Czyli że niby dziecko jest o rok starsze niż w rzeczywistości, dlatego sprzedali 2x bilety dla dziecka, a miało być "do" dla infanta, "z" dla dziecka.[/QUOTE] Nie wiem czy sprawdzają bo lecimy 1 raz ![]() Więc dlatego taki robię tutaj szum ![]() Generalnie może sprawdzą nam dowody i wtedy sprawa sie rypnie :/ I tak jak mówisz, do BP pretnesji mieć nie mogę, bo kobita bazowała na tym co powiedzial jej moj zdolny kuzyn. W koncu to nie jej dziecko i liczy,że gadając z ojcem dziecka, on wie kiedy sie dziecko urodzilo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Bilet dla dziecka kosztuje tyle, co dla dorosłego (nie ma oddzielnej taryfy dla dziecka, po prostu zaznacza się dziecko, gdyż musi on podróżować z opiekunem bądź zgodą - nieistotne), a więc znacznie więcej, niż bilet dla niemowlaka - ok 100 zł, które zapłaciliście.
-- Edycja: w ogóle skąd Wy lecicie do tej Brukseli? Z Modlina ten termin kosztuje ok 550 zł w dwie strony/dorosły + 180 niemowlę. Edytowane przez 201705250955 Czas edycji: 2014-12-27 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Majka oficialnie w dniu wylotu będzie niemowlakiem. W dniu powrotu dzieckiem. Więc nie zgadza nam się tylko( albo i aż) wylot z Warszwy. Mamy miejsce dla dziecka a powinnismy mieć infanta. Dodatkowo odprawa z podana błędną datą przeszłaby bez kłopotu ale mam obawy, ze nas sprawdzą i bedzie masakra :/ Edytowane przez DamaPik_ Czas edycji: 2014-12-27 o 19:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.