Kładź od razu to co chcesz
Ha ha... dopiero doczytałam, że już położyłas naturę
DOLCZI już ci Beata dobrze napisała, że najpierw musisz położyć naturę. Inaczej może ci wyjść glonowato albo nawet zielono. Przy złotych refleksach jak i rudych niestety wymarzone chłody to odległa bajka i trzeba być cierpliwym, bo to zajmie ci kilka farbowan. Chyba że nie chcesz czekać i jesteś na tyle zdesperowana lub szalona i zrobisz to od razu, a potem jak nie wyjdzie to będziesz poprawiać
W każdym razie ja użyłabym 5/00.
A dopiero jak już będziesz pewna, że kolor się dobrze trzyma, nie wypłukuje na jakieś dziwne nie chciane odcienie, to dopiero dasz odcień chłodny np. 6/1 czy 6/2.
No i na pierwsze farbowanie weź samą naturę a mixton sobie daruj, bo nie wiesz co ci wyjdzie. Jeśli po pierwszym położeniu natury będziesz chciała jednak spróbować mixtonu, to oczywiście będziesz mogła się pobawić, będzie już bezpieczniej.
A więc na pierwsze farbowanie 5/00 czy jak wolisz jaśniej - 6/00. A na kolejne farbowanie możesz użyć mixtonu.
Co do samej farby Inebrya to ja też używałam 5/0 i 5/1 i niestety mnie nie zachwyciła. Sam kolor wychodzi jak na probniku, ale na moich odrostach spłukiwala się po ok. 3 myciach do odcienia rudego. Ale ja mam jasne włosy, więc może tobie akurat się nie wyplucze skoro z natury masz dość ciemne.
Wg mnie dużo lepsza jakościowo jest Koleston bo się trzyma i nie splukuje.
A oxy do brązow z reguły bierze się 6%
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.