2015-01-09, 12:49
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
Cytat:
Napisane przez DuszonaMarchewka
Ja pokrowców fotelika i wózka nie prałam..
Któraś z Was jeszcze pierze?)
|
ja nie piore 
Cytat:
Moje biodra chrupią od zawsze. Nie wyobrażam sobie nimi nie chrupnąć przed spaniem bo inaczej są jakieś spięte/zblokowane. To takie chrupanie w pachwinach bardziej i nie ma większego znaczenia w naszym wieku 
|
no wlasnieeeee pachwiny mi chrupia ;p
Cytat:
Napisane przez AGATA2605
Cześć dziewczyny
Kupiliśmy wczoraj wózek, stanęło na MUSTY EVO
Byliśmy też na szkole rodzenia, i złapałam takiego doła że znowu się poryczałam. Były zajęcia z położną i opowiadała ona o cudzie naturalnego porody jak to zbliża rodziców do siebie, o tym przecinaniu pępowiny przez ojca a ja z tą swoją cesarką. No i poszło, wymyśliła sobie że będę gorsza bo będę rodziła cesarką  i tak sobie cały wieczór znowu ryczałam. Także dzisiaj humor u mnie wisielczy, wyglądam jak Zombi.
Teraz Was nadrabiam co u Was słychać, mam nadzieje że lepiej niz u mnie
|
bardzo ladne te wozki sa 
o jaaaaaaaaa, z ta cesarka, no wezzzzzz co maja powiedziec mamy co po urodzeniu ich dzieci do inkubatorow ida, i tez nie maja jakiegos kontaktu
a porod sn nie zawsze jest cudem
zobacz jak ja bym cc chciala  
i nie czulabym sie wyrodna
glupia polozna
Cytat:
A Aga wcześniej była gorszą żoną (i przyszłą matką) bo nie umiała robić naleśników - ale się naumiała 
|
dokladnie 
Cytat:
Napisane przez emdzik
Dziewczyny, wiem że o tych torbach do szpitala było pisane milion razy ale powiedzcie mi jeszcze raz co pakujecie do torby dla siebie z kosmetyków ?
Muszę zrobić listę i wysłać tżta do sklepu bo ja i tak raczej już nigdzie nie wyjdę przez to że jestem chora, a tak niech chociaż rzeczy będą kupione...
|
dziewczyny tu duzo juz napisaly
ale ja do porodowej ejszcze wrzucilam reczniki papierowe, wode termalna
a do pobytowej suchy szampon, papier miekki,bo w szpitalu jest szary, rolke recznika jednorazowego, ja kosmetyki do makijazu biore , moze nie bede miala czasu sie pindrowac
ale krem bb na twarz narzuce chetnie
patyczki do uszu polecala mi kolezanka bo mowila,ze ja mega uszy bolaly
gumki do wlosow tez 
tantum rosa i butelka spray tez octenisept tez swoj biore
Cytat:
Napisane przez AGATA2605
Ta położna jak mówiła o naturalnym porodzie to miała łzy w oczach a już w ogóle odpłynęła jak opowiadała o tym jak ojciec przecina pępowinę i jaka więź się tworzy między rodzicami a dzieckiem. I tak sobie to wzięłam do głowy chyba za bardzo jeszcze jak wyszliśmy i zaczęłam swoje smuty to moj tż powiedział mi że szkoda mu że tego nie doświadczymy no i się zaczęło.
|
a moj siedzi przerazony tym,ze tak mnie bedzie bolalo i w duszy modli sie o cc dla mnie ze on nie chce doswiadczac cudów jak z rzeźni
Cytat:
Napisane przez Ollllciaaa
Agata, ja robię takie przerwy. na razie tylko pranie wstawiłam i pościeliłam łóżko. A gdzie reszta 
|
ja wstawilam zmywarke i co..padlam na cycki ;]
leze juz z powrotem zajadajac mandarynki
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------
Cytat:
Napisane przez ewccik
Ja u ginki byłam w takim szoku że nie zajarzyłam co mi tam daje na recepcie. a teraz mam te kulki i niewiem co robić. Mam zdjęcie recepty to jest :
jedna globułka: 1 x 1 na noc
drugi rodzaj: 1 x 1
i niewiem czy te drugie to rano zakładać? ale to przecież od razu wyleci?
|
oj nie wiem :/
|
|
|