![]() |
#4291 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Dzisiaj mam dzień sprzątania i prania ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja juz od dawna chodzę w spodenkach Tż i w bluzkach, moje bluzki do spania są za małe i sięgaja juz mi do pępka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Maciejka, gratuluję 36 tc ![]() Ilonka, Kasia, kciuki za wizytę ![]() oj, Buu masz się teraz z tą szkołą ![]() Logoasia, łącze się w bólu. Też od połowy nocy do teraz boli mnie podbrzusze :/. Na razie nic nie biorę, jednie wzięłam magnez. Mam nadzieję, ze przejdzie. Cytat:
![]() Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2015-01-09 o 09:52 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4292 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
OLCIA a nie wiem czy mam 2 mm. Tak tylko napisałam bo boję się ze moją szyja skoro taka zbita to w ogóle nie będzie się rozwierać i mi nic nie poleci. Wy chociaż macie jakiś śluz a u mnie gaciory po całym dniu wyglądają jak świeżo po praniu - tak sucho
![]() |
#4293 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4294 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Dzisiaj ma mi przyjść termometr i też będę miała wszystko ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- A te koszule zamówione w Tesco bardzo fajne ![]()
![]() |
#4295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alunia, u nas na SR położna dokładnie to samo mówiła o mamusiach i teściowych i dało nam to dużo do myślenia, bo... miała babka rację. Chcesz pomóc, to nie pchaj mi się do kąpania dzieciaka, tylko zrób obiad, poprasuj czy coś. I na to w skrytości ducha liczę. My od 6tej na nogach- najpierw kontrolne KTG, jest ok. Klara się dużo ruszała, więc 20 minut i dziękujemy, ale... wlepili mi kolejne na wtorek z zastrzeżeniem, żeby pilnować oczywiście ruchów i jakby co, to lecieć na IP. Zszokowałam się dziś nie na żarty. Weszła na KTG babeczka- na moje oko 4 miesiąc. Położna ją pyta, który tydzień, ona na to 40ty!!!!!!!!!!! Babki, ona miała brzuszek nie większy od żółtego melona. Położna się ostro zdziwiła, pyta ile dziecko waży, a babka, że 3 kg!!!! No i biedna nie czuła ruchów. Od razu ją na IP, ale przysięgam takie maleństwo w 40 tyg, czegoś takiego nie widziałam. Babka chyba w ogóle wód nie ma.... biedny dzieciaczek.... My dziś na 14.30 na to CUDEM ofiarowane nam USG, więc się dowiem, ile ta moja panna waży. Co wy tak nie możecie po nocach spać? Mi też ciężko, brzuch ciągnie, pipka też, wstawanie w nocy na siku masakra, ale zasadniczo, jak się kładę, to po 2 godzinach klasycznej wierconki w poszukiwaniu wygodnej pozycji, raczej zasypiam. Przesyłam buziolce... i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Konto usunięte
|
olcia gratulacje 34 tygodnia:p
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- zielona kciuki za usg Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Wtajemniczenie
|
Zielona dobrze że ktg ok
![]() Ja teściową będę wprost wyganiać jak mi będzie przeszkadzać.
#4298 |
Zakorzenienie
|
Duszona, nie martw się. Natura wie co robi
![]() ![]() Powiem Ci, ze ja mam śluz taki przezroczysty, czasami biały ale nie twaróg i jest go mało... Zielona, całe szczęście, ze z Malutką jest wszystko w porządku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Zadomowienie
|
Zielona cieszę się, że z małą wszystko ok
![]() a tamta babka? hmmm... podobno są kobiety, którym ciąża "wszczepia się w kręgosłup" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Zakorzenienie
|
ja dziś wyprałam pokrowiec od fotelika i też już wszystko gotowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Zadomowienie
|
Olcia graty 34 tygodnia. Ja też dziś 34
![]() No ja też słyszałam że jak dziecko sie blisko kręgosłupa ułoży to mały brzuszek wtedy dziewczyny maja ale to raczej rzadkie przypadki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4302 |
Zakorzenienie
|
Ehh i długo nie spałam, cały czas się budziłam bo koty szalały
![]() Koszmar... chociaż wolę chodzić nie wyspana ale niech to gardło przestanie boleć ![]() Zielona ![]() Logoasia jak masz wszystko to możesz rodzić ![]()
#4303 |
Zakorzenienie
|
Uh obudzona ja
![]() ![]() ![]() ![]() Pocytowalam was a mi aplikacja w telefonie wywalila,:-( Moje spojenie nie boli. Jedynie kości chrupiące ale może to biodra nie wiem ![]() Olcia graty 34 t ![]()
#4304 |
Wtajemniczenie
|
Ja pokrowców fotelika i wózka nie prałam..
Któraś z Was jeszcze pierze? Doszedł termometr microlife nc 150 i fajnie mierzy ![]()
#4305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4306 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4307 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Kupiliśmy wczoraj wózek, stanęło na MUSTY EVO ![]() Byliśmy też na szkole rodzenia, i złapałam takiego doła że znowu się poryczałam. Były zajęcia z położną i opowiadała ona o cudzie naturalnego porody jak to zbliża rodziców do siebie, o tym przecinaniu pępowiny przez ojca a ja z tą swoją cesarką. No i poszło, wymyśliła sobie że będę gorsza bo będę rodziła cesarką ![]() Teraz Was nadrabiam co u Was słychać, mam nadzieje że lepiej niz u mnie
#4308 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4309 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale ja mam używany wózek i cała resztę, więc tak czy inaczej chciałam odświeżyć... na razie fotelik, bo wózek jeszcze u znajomych stoi - w mieszkaniu nie mam go gdzie wstawić żeby nie zagracał ![]() i właśnie spakowałam torby do szpitala! ![]() wyszły dwie - jedna porodowo-poporodowa (w sensie koszula na przebranie podkłady itp) i druga z zapasami i kosmetyczką - TZ doniesie jak będę już na sali ![]() zostało mi tylko dokupienie wody i czegoś do jedzenia dla TZ i dopakowanie butów dla TZ i będzie chyba wsio ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4310 |
Wtajemniczenie
|
W ogóle co to za punktowanie ze ta matka lepsza bo rodziła sn a ta gorsza bo karmi mm...
W takim razie to ja jestem lepszą żoną od niektórych z Was bo ja wszystko prasuję a niektóre z Was nie ![]() A Aga wcześniej była gorszą żoną (i przyszłą matką) bo nie umiała robić naleśników - ale się naumiała ![]()
#4311 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wiem że o tych torbach do szpitala było pisane milion razy ale powiedzcie mi jeszcze raz co pakujecie do torby dla siebie z kosmetyków ?
Muszę zrobić listę i wysłać tżta do sklepu bo ja i tak raczej już nigdzie nie wyjdę przez to że jestem chora, a tak niech chociaż rzeczy będą kupione...
#4312 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4313 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4314 |
Zakorzenienie
|
Tutti, Tobie też gratuluje 34
![]() ![]() Duszona, tak fajnie mierzy ![]() ![]() Agata, nie mozesz się tak czuć, bo w niczym cc nie jest gorsze ![]() Czuły dotyk, czułe spojrzenie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Rozeznanie
|
Olcia- podziwiam cie za to sprzątanie, moje mieszkanie też woła haaalo posprzątaj mnie a ja mam do tego takie aseksualnie podejście. Może wezmę z Ciebie przykład
![]() h0pe- mam nadzieję że już między Tobą a mężem lepiej ![]() ![]() Dziewczyny w szpitalach- trzymajcie się !!!
#4316 |
Wtajemniczenie
|
Mam też octenisept i linomag dla Adusi
#4317 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja mam: szczoteczka, pasta do zębów, chusteczki demakijażowe do twarzy (jakbym na porodówke w makeupie wpadła), jakieś próbki kremów do twarzy bo pewnie w nerwach zapomnę spakować ten co używam, płyn do higieny intymnej, mini żel pod prysznic, mini szampon do włosów, gumki do włosów i wsuwki (jakby umycie włosów przkraczało moje możliwości) A w razie potrzeby TZ mi dowiezie jakieś kosmetyki do makijaży i suchy szampon czy co tam jeszcze będzie przydatne ![]() i w kosmetyczce "na poród" mam pomadkę do ust i balsam do ust, mini oliwkę dla dzieci (do masażu plecków) i mini płyn do mycia z Johnsonna (taki dla dzieci - próbka z warsztatów) jakby mi TZ miał robić masaż jakiś pod prysznicem, i myjkę do ciała (położna polecała) żeby sobie dłoni nie zajechał - jakbym pod prysznicem spędzała duuużo czasu ![]() EDIT: i antyperspirant w sztyfcie Edytowane przez Panna Migotka 86 Czas edycji: 2015-01-09 o 11:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4320 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ta położna jak mówiła o naturalnym porodzie to miała łzy w oczach a już w ogóle odpłynęła jak opowiadała o tym jak ojciec przecina pępowinę i jaka więź się tworzy między rodzicami a dzieckiem. I tak sobie to wzięłam do głowy chyba za bardzo jeszcze jak wyszliśmy i zaczęłam swoje smuty to moj tż powiedział mi że szkoda mu że tego nie doświadczymy no i się zaczęło.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.