Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-02-11, 09:09   #2158
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ja mam ten olejek Babydream fur mama, używałam go czasami jeszcze wcześniej, po prostu go lubię. W przeciwieństwie do popularnych oliwek nie jest z ropy naftowej tylko z olejów roślinnych, które mają realny wpływ na skórę. A przeciwrozstępowe można używać od 4 miesiąca (czyli który tydzień? ), więc póki co codziennie od tygodnia chyba smaruję się tą oliwką, minimum brzuch i piersi, a jak mi się chce to też plecy, tyłek, uda.

A co do pracy to ja mam śmieszną sytuację. Mam umowę na zastępstwo - przyszłam zastępować właśnie ciężarną w listopadzie 2013 zaczęłam jak ona się wybierała na L4, no i oczywiście nie planowałam być w ciąży. Dziewczyna wraca w czerwcu. Chcę popracować jak najdłużej, nie wiem, do maja? A potem iść na L4, przy mojej umowie mam L4 płacone aż do porodu a na urlop macierzyński już liczyć nie mogę bo moja umowa wygasa.
A ZUS nie będzie ci płacić macierzyńskiego? Koleżanka miała umowe o pracę na czas określony, zaszła przedłużyli jej do czasu porodu i potem jej ZUS płacił macierzyński.Ale ja w tych sprawach ekspertem nie jestem więc musiała byś doczytać dopytać