|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
Hej
![]() Ja jutro zaczynam 9t czyli 3 miesiąc ![]() Ania super że sprawa bólu wyjaśniona, teraz uważaj na siebie ![]() Sandrusia też mnie trochę dziwi że Niemcy i Ci zęba otwartego zostawili... mój Tż często miał kanałowe ale nigdy mu otwartego dentystka zostawiła. Gratuluję wizyt, pięknie wymiary! A ja się zastanawiałam czemu tak cicho tu wczoraj było,a to wizaż nie działał, mi na apce działał cały czas. Akazi, jak tam spotkanie??
|
#2132 |
|
Rozeznanie
|
Wogole nie spalas czy sie obudzilas w nocy i nie mozesz juz zasnac
---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- Ja nie spie od 4.50 bo tak wstaje do pracy jestem chora wiec nie poszlam ale mimo wszystko obudzilam sie o tej porze |
|
|
|
#2133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty przyzwyczajona bo do pracy a mój organizm juz się przedstawił na tryb leniucha i nocnego marka. ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
Ja według usg mam 8t5d, czyli 9tc.
|
|
#2134 | |
|
Rozeznanie
|
Kissmisiaa ja pare tyg temu tez tak sie budzilam tyle ze w srodku nocy i nie moglam zasnac mimo ze bylam zmeczona a potem do pracy mialam klopot by podniesc sie z lozka ale przeszlo przy czym przestalam spac po poludniu. A Ty robisz sobie drzemki w dzien ? Jesli tak sprobuj jeden dzien sie przemeczyc i zobaczysz jaka bedziesz miec nocke
---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja mam dziś 7t6d.Ja też co kilka dni mam problemy ze spaniem, czasem wypijam szklankę mleka lub melisy wieczorem i wtedy śpię w miarę ok.
|
|
#2137 |
|
Rozeznanie
|
A tak na inny temat jutro tlusty czwartek bedziecie cos robic ja chyba wykorzystam fakt ze nie ide do pracy i mam zamiar zrobic paczki i faworki
---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Paczki to chyba nawet dzisiaj zrobie bo mam wszystko pod reka i nie musze nigdzie wychodzic by dokupic |
|
|
|
#2138 |
|
Zadomowienie
|
O matko, jaki miałam koszmar dzisiaj. Wybuchła wojna, byłam w jakiejś chatce w górach. Przyjechało wojsko, kazali nam zejść do schronu, a ze mnie wtedy krew poleciała strumieniem...
Całe szczęście, że w Polsce pokój, a ja cały czas szcześliwie w ciąży dalej mam problemy ze snem, ale to juz raczej wina stukającego kaloryfera. Wiem, że to się może wydawać śmieszne, ale tak mi to przeszkadza, że spać nie mogę. Pan Zdzisiu był wczoraj naprawić, a dzisiaj rano stukały jeszcze gorzej. Oczywiście M. po obudzeniu się stwierdził, że się super wyspał i dobrze, że zadzwoniłam do fachowca , bo naprawił Poza tym trzeci dzień z mniejszymi mdlościami, jest dobrze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Jedynie kupie w cukierni sprawdzonej kilka sztuk do domu. Jakoś teraz mnie nie ciągnie do słodkiego. Zjeść zjem. ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Idę łykać swoją dawkę leków i na śniadanie bo właśnie odezwała się moja Sahara.
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze momentami mam. Mam nadzieję, że skończą się do konca tygodnia, bo mam L4 i w poniedziałek znowu praca, a tam to już bym wolała uniknąć, trochę to krępujące tak latać do wc wymiotować w pracy.
|
#2141 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Małgosia89 to super To w którym tygodniu jesteś?Ale dzisiaj super się czuje tak by mogło już zostać. A mdłości niech odchodzą. Jeśli chodzi o tłusty czwartek ja nie mam w ogóle ochoty na słodkie, więc może tylko dla córki i męża zrobię faworki a pączki kupię.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mi tez łzy ciekły ale współtowarzysza do płakania miałam tylko w ginexie więc.. płakałam tylko ja :Pteż jestem ciekawa jak M zareaguje na dziecko na monitorze
|
|
#2143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem na L4 i juz będę do końca ciąży. Nie wyobrażam sobie dojeżdżać codziennie 60 km w jedna stronę. Czasami siedziałam w pracy po 10 godzin lub wiecej. Jeszcze raz musiałam dojechać na 8 lub na 10 i tak do wieczora. A praca stresująca i non stop kontakt z klientami. Gdybym miała prace na miejscu to co innego, pracowała bym jak zdrowie by mi pozwoliło. Zresztą teraz w ciąży jestem bardziej rozkojarzona i łatwiej popełniam błędy a w tej pracy błąd sporo mnie kosztuje. A na dodatek jak dowiedziałam się o ciąży to miałam stluczke samochodem. Nie będę ryzykować dziecka i siebie. ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Tak z innej beczki smarujecie czymś juz swoje brzuszki?
|
|
#2144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
60 km w jedną stronę ? O kurczę, to kawał drogi, nie dziwię się, że nie chcesz ryzykować. Ja smaruję brzuch oliwką w żelu Johnson. W najbliższym czasie kupię krem stricte przeciwko rozstępom. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() zasnęłam z nową poduszką dla ciężarnych a rano znalazłam ją pod łóżkiem spał na niej piesław ![]() Owieczka- te na których byliśmy wczoraj organizował Szpital na Madalińskiego- ratownik który prowadził zajęcia o ratowaniu kobiet w ciąży i niemowląt był wynajęty. Pan, który prowadził wykład o prawidłowym doborze fotelików był z firmy zajmującej się crash testami. Wiadomo że odbywał się product placement bo to jest teraz wszędzie ale można było czegoś ciekawego się dowiedzieć
|
#2146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale super Zazdroszczę, bo ja na razie tylko widziałam serduszko, niestety nie słyszałam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2147 |
|
Rozeznanie
|
Wieczorem smaruję brzuszek i piersi olejkiem dla mam babydreem, a rano na razie mam masełko do ciała z miodem manuka. Jak zacznę 4miesiąc to wtedy zacznę smarować czymś innym rano.
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz przyjeta ale jeszcze czekam na usg i badania. Niestety kolejki...ale trafilam na fajnego lekarza
pogadalismy sobie Poopowiadal mi troche o pracy bo byl lekarzem na zuzlu ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Ja wydlubalam mon bio oil i bede smarowac
|
|
#2149 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz kupiłam sobie ziaji krem przeciw rozstępom dla mam ale to można używać od 4 miesiąca dopiero. Chyba kupie zwykła oliwke. Cytat:
![]() Hmmm mam jakieś maselko ale to z avonu wiec się boję używać.
|
|
#2151 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Bianeczka Zdrówka życzę!! Widzę że nie tylko ja mam problemy ze snem.. u mnie dzisiaj 10t 0d a mdłości i wymioty nie ustają.. Eh oby dotrzymać do 2 trymestru! Ja dzisiaj zapisałam się na warsztaty Bezpieczny Maluch w Lublinie 23.03. Ciekawe czy mój mąż będzie chciał pojechać? |
|
|
|
#2152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2153 |
|
Zadomowienie
|
Co do mojego dentysty to kurde tutaj inaczej leczą zęby niż w Polsce. Chodzi o leczenie kanałowe. W Polsce zatruwaja a tutaj odrazu wygrywają więc nie trzeba chodzić z trutka i dotruwać.. Ząbek boli mniej
a jutro idę znowu i bedzie już po i nie uważam żeby mój dentysta był zły, bo zęby robią lepiej niż w Polsce moim zdaniem
|
#2154 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak było na wczorajszej kolacji? Dobrze przyjęli wiadomość że będą dziadkami?
|
|
#2155 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
), więc póki co codziennie od tygodnia chyba smaruję się tą oliwką, minimum brzuch i piersi, a jak mi się chce to też plecy, tyłek, uda.A co do pracy to ja mam śmieszną sytuację. Mam umowę na zastępstwo - przyszłam zastępować właśnie ciężarną w listopadzie 2013 zaczęłam jak ona się wybierała na L4, no i oczywiście nie planowałam być w ciąży. Dziewczyna wraca w czerwcu. Chcę popracować jak najdłużej, nie wiem, do maja? A potem iść na L4, przy mojej umowie mam L4 płacone aż do porodu a na urlop macierzyński już liczyć nie mogę bo moja umowa wygasa.
|
|
#2156 |
|
Zadomowienie
|
Chodzi o to, że nerwy były już do korzenia "chory" i stad ten otwarty ząb żeby mi nie napuchlo całe bo wtedy byłoby gorzej :-/ a wolę się pomęczyć z tym bólem niż mieć potem komplikacje i nie wiadomo co.
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem juz na sali Na szczescie jestesmy tylko dwie. Widzialam dzidziusia i slyszalam serduszko
ale sie ruszal Ma juz 4 cm moj mochany skarb thlko cos mi sie nie cce zdjecie dodac
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2159 | ||
|
Zadomowienie
|
Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
Cytat:
Jaki duży już jest ! Super Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
Niestety umowy na zastępstwo nie podlegają przedłużeniu jak umowy na czas określony Żeby dostać zasiłek macierzyński trzeba mieć status pracownika w chwili porodu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez AaaMarta Czas edycji: 2015-02-11 o 10:15 |
||
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
spotkanie , hmm
![]() weszliśmu przywitaliśmy się, buziak buziak usiedliśmy, zaczęła się rozmowa o chrzcie Stasia syna córki ich a M siostry, no i M wypalił, skoro już mowa o dzieciach to zostaniecie dziadkami po raz 3 ich miny .. no na początku widać było mega szok. raczej się nie spodziewali w ogóle. M tata podniosł brwi z taką dziwną miną, jego mama taki miała wyraz twarzy jak by ducha zobaczyła... no i po paru sekundach do nich doszło dali po buziaku, pogratulowali M, i powiedzieli no to może trzeba wziąć ślub przed urodzeniem się dziecka na to im powiedziałam, że ślub dopiero po narodzinach, gdy odpocznę schudnę ![]() potem wyjeli jakieś pamiątki rodzinne, zaczęły się poszukiwania pierścionka zaręczynowego jego mamy bo chciała się pochwalić takie tam :P i o 22 padnieta wróciłam do domu, mam to za sobą wielkie ufffffffffffffff
bardzo przepraszam za błędy ortograficzne ! http://www.suwaczki.com/tickers/zem3cwa1wu9i2qk0.png wymianki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886 Edytowane przez aakkzzii Czas edycji: 2015-02-11 o 10:15 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

bo ja mam dziś 7t6d.