Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-03-10, 11:21   #3713
vea7
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Idę ogarniać się na wizytę. Proszę o kciuki.

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
vea7 A jak sobie spacerówka radzi dorównuje typowym wózka spacerowym?
My jesteśmy mamusie sierpniowe tak że zima w gondolce, a na wiosne juz spacerówka.
Czy lepiej zainwestować w porzadna spaacerówkę ?
Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
Masz rację tylko czy spacerowka ma w wyposazeniu ocieplacze na zime czy to extra trzeba dokupic?
Przed nami niestety zimne miesiace,
Czy do Xlandera mozna dopiac np. fotelik? czy tylko do kazdego wózka jest dopasowany fotelik? np. Maxi cosi 0-13
Ale co rozumiesz przez "typowa spacerówka"?
Xlander mam w opcji 2 w 1 czyli ma wpinaną gondolę i spacerówkę - to normalny wózek z jednym stelażem, czyli dla mnie właśnie typowy
Podejrzewam, że malucha w zimie jeszcze w spacerówkę będziesz przesadzała.
Spacerówka jest rozkładana na płasko, ma przedłużaną budkę, dzięki czemu można nieźle osłonić przed wiatrem, no i coś, co ja nazywam "owiewką", czyli dopinaną do siedziska osłonę na całe nóżki - osłona kończy się w okolicy pasa/piersi dziecka. W zimie Żuk jeździł w zimowych ciuchach i owiewce, ewentualnie do spania przykrywałam go dodatkowo kocykiem.
W ramach ocieplacza można dokupić mufkę

O fotelikach juz pisałam, nie każdy fotelik pasuje do każdego wózka. Część można bezpiecznie montować na adapterach (warto znaleźć na stronie producenta info, które foteliki są sprawdzone jako bezpieczne połączenie). Do x-landera pasują foteliki maxi cosi - montuje się je na specjalnych adapterach - do kupienia razem z wózkiem.

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Nigdy nie wiesz ile dziecko będzie chciało w gondoli jeździć, moim zdaniem najlepiej kupić porządny wózek 2w1 z rozkładana na płasko spacerówka

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Cześć Kobitki
W końcu się obudziłam i za oknem piękne słoneczko. Aż chce się więcej
vea7 a mogłabyś podać linka do tego materacyka z ikei? Bo tam jest dużo różnych, a chciałabym wiedzieć który polecasz.
Ja właśnie się zastanawiam nad łóżeczkiem. Czy przydatna jest Regulacja wysokości materaca na TRZECH poziomach ? Przerażają mnie ceny łóżeczek w Irlandii. A może któraś ma jakieś łóżeczko z Ikei i mogłaby polecić?
Mam ten Vyssa Skont bałam się trochę pianki, ale się nie odkształca, nie zwija, a pokrycie można zdejmować i prać.

U mnie się nie przydała, to znaczy nie przydał się pierwszy poziom, bo LifeNest wystawał wtedy poza łóżeczko. Korzystałam z drugiego i trzeciego poziomu. Gdyby nie LifeNest, to z samej góry na pewno bym korzystała
Jełsi chodzi o Ikeę, to wszystkie są ok - może poza tym najtańszym, bo ono też najmniej stabilne. Zależy na czym Ci zależy - ja chciałam opuszczany bok, co mocno zawęziło pole manewru. Musisz zdecydować, czy chcesz wyjmowane szczebelki, czy szufladę, czy opuszczany bok, czy po prostu łóżeczko i wtedy szukać

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora