Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Tarczycowe problemy mamy i się odchudzamy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-03-26, 09:50   #164
KarinaC
Raczkowanie

Dot.: Tarczycowe problemy mamy i się odchudzamy

Cytat:
Napisane przez bakus13 Pokaż wiadomość
ogolnie tez mi idzie z zajsciem w druga ciaze choc teraz jest nadzieja, bo okres mial byc w niedziele a do tej pory go nie i zadnych objawow ale wole sie nie nastawiac na to by sie nie rozczarowac. Tobie i sobie zycze powodzenia w zajscie szycbko i bez komplikacji w upragniona ciaze
Ja do endo mozna powiedziec, ze chodze prywatnie, bo mam wykupiny rodzinny pakiet rozszerzony w luxmed dla siebie, meza i dziecka. Place co miesiac jednorazowo oplate za abonament i korzystac z czego tylko chce i ile chce w ramach pakietu. Wizyty moge miec z dnia na dzien i badania albo i nawet tego samego dnia co sie zapisuje, co jest dla mnie korzystne zwlaszcza, ze dwa razy nie musze z wiochy jechac wraz dzieckiem, ktore wszedzie ze mna podrozuje jak maz w pracy, bo pracuje delegacyjnie.

pins dzieki, no mam taka nadzieje, ze tak dalej bedzie albo chociaz nie pojdzie w gore,bo tyle walczylam o 1kilogram aktualnie jest 92.4.

ogolnie to jakis glupi lekarz rodzinny, z reszta ci rodzinni sa niedowiadczeni i dla nich norma ogolna to norma, a dla doswiadczonego endo w tej dziedzie juz nie jest norma. Ja sie lecze od prawie miesiaca i pierwsze tsh mialam 3.90 co dla rodzinnego by bylo norma, a dla endo wcale nie bylo norma. Z reszta pierwsza endo u mnie byla niewypalem, bo byla zbyt wscibska-mozesz poczytac o niej na poczatku watku jak pierwszy raz bylam u endo w zyciu i ostatni raz u niej, a jakis tydzien pozniej trafilam na gin-endo, ktory wszystko od razu jasno, po ludzku przetlumaczyl i od razu dal skierowanie na full badan z krwi zeby zrobic przed nastepna wizyta.

natalka byla o tym mowa, ze nie moze byc nic poza zwykla, sama woda zeby miec pewno, ze dany hormon z tabletki sie dobrze przyjmie. Pol godziny i mozesz wszystko. Jest ciezko pol godziny wytrzymac bez kawy po przebudzeniu ale ja dalam rade i to tylko kwestia przyzwyczajenia sie Rzeczywiscie ciekawa przygoda z rodzinnym i endo. Teraz juz masz spoko endo? osobiscie polecam lekarza gin-endo, bo wtedy z dwoma dziedzinami idzie sie do jednego, a tym bardziej jest lepszy dla osob, ktore planuja zajscie w ciaze.

karina 4.4 to moze i dla ogolnego jest norma, a tak na prawde to dobry wynik dla staruszki, a nie dla nas lasek w wieku, w ktorym zachodzi sie w ciaze. Probuj prywatnie dostac sie wczesniej, bo z tym TSH trzeba szybko sprawe zalatwiac, gdyz moze ci wzrosnac, a i tak przed wizyta bedziesz musiala robic jeszcze raz badania, poniewaz nie beda juz aktualne dla lekarza.

beti dobrze gadasz klask i: norma dla kobiet, ktore chca zajsc w ciaze jest nawet nizsza od 1
A ja myślałam , że norma to właśnie do 4,4, czyli wszystko jest ok. Dzisiaj może pojadę zrobić jeszcze jedno TSH i do engo... bo akurat mam skierowanie.
KarinaC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując