2015-04-20, 11:32
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)
Cytat:
Napisane przez Jess922
Rzeczywiście jesteś w gorącej wodzie kąpana  dla mnie za szybko na pranie, a na torbę do szpitala to już w ogóle  ja nawet torby nie mam odpowiedniej wielkości, żebym się i ja i mały pomieścił, a nie jechała też z ogromną walizą 
|
Oj dla mnie na pranie też za wcześnie.
A co do torby do szpitala to jak jechałam do 1 porodu to miałam przygotowane 2 torby mniejsze - jedną dla mnie, drugą dla małej + osobno pudełko z zestawem do pobrania krwi pępowinowej które też nie było najmniejszych rozmiarów.
2 torby były o tyle dobre w moim przypadku że jak od 39 tc jeździłam co 2 dzień na ktg to miałam zawsze ze sobą to "moją " torbę w razie gdyby kazali mi zostać, a 2 w razie czego dowiózł by mąż. Dla mnie to było dobre rozwiązani tym bardziej że urodziłam 10 dni po terminie więc trochę się najeździłam 
Cytat:
Napisane przez mms_22
dla mnie to jest mega trudne... bo ja często mówię do brzucha (najczęściej sa to rozmowy "w myślach") i wtedy głaszczę brzuch... No ale jak nie wolno, to trzeba będzie się powstrzymać ...
|
Ja też łapie się na tym że odruchowo trzymam ręce na brzuchu i delikatnie głaszcze ale staram się ograniczać jak tylko się da
|
|
|