2007-08-29, 17:33
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
Napisane przez mamawiki
A co to za badanie?? Poloega ono na tym , ze badajac wlos moga wykryc powod ich wypadania? Tak to to???
|
Wyczytałam dawno temu na naszym forum, że ktoś polecał owo badanie, a jako że jestem zdesperowana, szukam każdej metody by zdiagnozować problem... W necie znalazłam reklamę pewnego gabinetu (mailowałam i dzwoniłam tam - zupełny brak kompetencji ): "W moim gabinecie wykonujemy trichogram - badanie mikroskopowe włosów - określając typ włosa, jego stan uszkodzenia, rodzaj zaburzeń i terapię. Trichogram ułatwia rozpoznanie przyczyn choroby i określenie szczegółowego planu leczenia.
Niezależnie od przyczyn wypadania włosów leczymy każdy typ wypadania włosów, wykorzystując w tym celu: mezoterapię (wstrzykiwanie do skóry substancji pobudzających odrost włosa), masaże płynnym azotem, elektrostymulację, zabiegi laserem biostymulacyjnym i leczenie ogólne."
Niestety, brzmi ładnie , ale gabinet kiczowaty , stąd moje pytanie o poradę kogoś kto już przebrnął przez to badanie...
Słyszałaś o nim, jak widzę (czytam ). Też ciekawią Cię szczegóły? 
Wizażanki, któraś z Was wie, gdzie można zrobić trichogram na zachodzie naszego kraju?
|
|
|