Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-08-28, 16:36   #3661
mamawiki
Raczkowanie

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Napisane przez nusia2605 Pokaż wiadomość
Dziękuję za odp.Więc kupię go i zastosyje.Zobaczymy......
Ja jestem bardzo bardzo zadowolona z Garnieru Nerilu. dodatkowo uzywam toniku, ktory wcieram codziennie i jest fajowo. Tak wiec polecam i 3mam kciuki za owocna kuracje
mamawiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-28, 20:19   #3662
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Kupiłam dziś 2 szampony firmy EVA NATURE STYLE: tataro-chmielowy i brzozowy (na obu napisane jest do wlosów przetłuszczających się i normalnych, każdy po 200ml za 2,80 ). Jak myślicie, czy ten tataro-chmielowy będzie działać tak jak tatarowo-chmielowy Barwy o którym wczesniej pisałyście?

Jutro jadę jeszcze po sok z pokrzywy i brzozy, a ta wodę to poszukam w między czasie bo teraz muszę szybko działać, bo krucho z moimi włosami. Kupiłam sobie dziś także odzywkę Elseve Nutri ceramidy do wygładzania włosow. W czwartek wypróbuję zarówno szampon jak i odżywkę

Używala któraś z was szamponu Avea? bo są jeszcze tańsze od Evy i zastanawiam się nad ich kupnem następnym razem
Stary 2007-08-28, 21:26   #3663
Alien :*
Zakorzenienie

Dot.: Pomóżcie,bo już nie wiem co robić,niedługo będę łysa!!!!!

Mam nadzieję,że zagęści mi się jak najszybciej,bo nie mam zamiaru już niczym osłabiać włosów,wręcz przeciwnie
Kokuryu,mam do Ciebie jeszcze 2 pytanka jako do eksperta w dziedzinie włosów:

1)Czy jak będę nakładać na noc olejek rycynowy tylko na skórę głowy (tak się łatwiej zmywa i nie musiałabym niczym owijać)to da to jakiekolwiek efekty,np przyspieszy porost?

2)Możesz mi polecić jakąś odżywkę,najlepiej do spłukiwania.której mogłabym używać po każdym myciu?Zastanawiam się nad ziołową Fitomedu,ale nigdzie nie mogę jej dostać
Alien :* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-29, 09:49   #3664
mamawiki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś 2 szampony firmy EVA NATURE STYLE: tataro-chmielowy i brzozowy (na obu napisane jest do wlosów przetłuszczających się i normalnych, każdy po 200ml za 2,80 ). Jak myślicie, czy ten tataro-chmielowy będzie działać tak jak tatarowo-chmielowy Barwy o którym wczesniej pisałyście?

Jutro jadę jeszcze po sok z pokrzywy i brzozy, a ta wodę to poszukam w między czasie bo teraz muszę szybko działać, bo krucho z moimi włosami. Kupiłam sobie dziś także odzywkę Elseve Nutri ceramidy do wygładzania włosow. W czwartek wypróbuję zarówno szampon jak i odżywkę

Używala któraś z was szamponu Avea? bo są jeszcze tańsze od Evy i zastanawiam się nad ich kupnem następnym razem
Ja szczerze mowiac nie mam przekonania do takich kupnych w sklepie szmaponow. Jest to spowodowane tym, ze od pewnego czasu mnie zawodzily. Wlosy mi wypadaly po nich na potege, dostawałam łuzpiezu i wogole bylo blee. Ale mam nadzieje, ze Ty nie podzielisz mego losu. Pozdrowka
Stary 2007-08-29, 13:43   #3665
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez mamawiki Pokaż wiadomość
Ja szczerze mowiac nie mam przekonania do takich kupnych w sklepie szmaponow. Jest to spowodowane tym, ze od pewnego czasu mnie zawodzily. Wlosy mi wypadaly po nich na potege, dostawałam łuzpiezu i wogole bylo blee. Ale mam nadzieje, ze Ty nie podzielisz mego losu. Pozdrowka
W takim razie czego używasz do mycia włosów?
Stary 2007-08-29, 15:05   #3666
Agatha__
Przyczajenie

GG do Agatha__
Lightbulb Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Polecam Hemavit z wyciągiem ze skrzypu polnego i pokrzewy

Cena około 12 zł za 100 tabletek
Agatha__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-29, 15:36   #3667
levante
Zadomowienie

Czy któraś z Was, miłe wizażanki, robiła trichogramowe badanie struktury włosa? Szykuję się na takowe bowiem nie mogę znieść bezczynnego patrzenia na ubywające włosy.... Jak przygotowywałyście się do badania? Czy można mieć 100% 'zaufanie' do skuteczności tej metody?
levante jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-08-29, 16:32   #3668
mamawiki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
W takim razie czego używasz do mycia włosów?
Wlasnie od mniej wiecej miesiaca uzywa Garnier Neril. Jest to szampon plus tonik do wcierania w skore, ktory dostepny jest w aptekach. Jak narazie jestem bardzo z niego zadowolona, poniewaz wloski mi mniej wypadaja a i szybciej rosna. Nie zachwycam sie w 100% bo moze pewnego razu przyjsc rozczarowanie. Ale jak narazie jest bardzo dobrze Pozdrawiam
Stary 2007-08-29, 16:34   #3669
mamawiki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez levante Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was, miłe wizażanki, robiła trichogramowe badanie struktury włosa? Szykuję się na takowe bowiem nie mogę znieść bezczynnego patrzenia na ubywające włosy.... Jak przygotowywałyście się do badania? Czy można mieć 100% 'zaufanie' do skuteczności tej metody?
A co to za badanie?? Poloega ono na tym , ze badajac wlos moga wykryc powod ich wypadania? Tak to to???
Stary 2007-08-29, 17:33   #3670
levante
Zadomowienie

Cytat:
A co to za badanie?? Poloega ono na tym , ze badajac wlos moga wykryc powod ich wypadania? Tak to to???
Wyczytałam dawno temu na naszym forum, że ktoś polecał owo badanie, a jako że jestem zdesperowana, szukam każdej metody by zdiagnozować problem... W necie znalazłam reklamę pewnego gabinetu (mailowałam i dzwoniłam tam - zupełny brak kompetencji): "W moim gabinecie wykonujemy trichogram - badanie mikroskopowe włosów - określając typ włosa, jego stan uszkodzenia, rodzaj zaburzeń i terapię. Trichogram ułatwia rozpoznanie przyczyn choroby i określenie szczegółowego planu leczenia.

Niezależnie od przyczyn wypadania włosów leczymy każdy typ wypadania włosów, wykorzystując w tym celu: mezoterapię (wstrzykiwanie do skóry substancji pobudzających odrost włosa), masaże płynnym azotem, elektrostymulację, zabiegi laserem biostymulacyjnym i leczenie ogólne."
Niestety, brzmi ładnie, ale gabinet kiczowaty, stąd moje pytanie o poradę kogoś kto już przebrnął przez to badanie...
Słyszałaś o nim, jak widzę (czytam). Też ciekawią Cię szczegóły?

Wizażanki, któraś z Was wie, gdzie można zrobić trichogram na zachodzie naszego kraju?
Stary 2007-08-29, 19:13   #3671
anetkas
Raczkowanie

GG do anetkas

Witajcie
kiedyś już tu byłam, ale włoski przestały mi wypadać. Nie na długo.....
Niestety, to co teraz mam na głowie, to.... obraz nędzy i rozpaczy .
Już się umówiłam na ścięcie, włosy na razie mniej wypadają, ale przez ostatni rok tak się przerzedziły, że mam prześwity.....
Od miesiąca łykam, wit. A, PP, cynk i multiwitaminę. Pani dermatolog przepisałam mi to na trądzik. Na włosy też pewnie pozytywnie wpływa. Ale na efekty trzeba czekać parę miesięcy.
Zaczęłam nakładac maseczkę z jajek i olejku rycynowego, używam odżywki Dermeny i nakładam raz na jakiś czas WAX. I na razie nie wypadają tak strasznie, ale fajnie by było jakby jeszcze odrosły te co wypadły. Chyba jeszcze włączę soczek z pokrzywy, sporo o nim pozytywnych opinii.

Ciekawe, czy w ogóle możliwe jest, że te włosy co wypadły odrosną?
I czy Wam też wypadały z cebulkami? Takimi grubymi i białymi?
Czasem chce mi się płakać, jak patrzę w lustro.....
anetkas jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-29, 19:20   #3672
Rosiczka_Przeżuwacz
Raczkowanie

Kiedyś uważnie śledziłam ten wątek. teraz niestety jestem do tyłu i jako leń patentowany nie chce mi się tego nadrabiać.
Chciałabym się podzielić moimi zmaganiami z wypadaniem włosów...
Od zawsze moje włosy raczej nie trzymały się głowy, mozna powiedzieć "taka moja uroda". jednak kiedy po każdym myciu zaczęłam obierać szczotkę z garści włosów, po myciu w kratce odpływowej zbierał się pęczek pomyślałam,że coś trzeba zrobić.

Najpierw była cała seria Seboradinu Niger (czyli szampon, balsam i lotion)-nie dało to nic oprócz przetłuszczenia włosów po balsamie i okropnym fetorze za mną chodzącym.

Potem Garnier Neril - pierwszy tydzień stosowania -Cudo!!! praktycznie w ogóle nic mi nie wypadało. Następny tydzień-coraz gorzej. 3. Tydzień-powrót do stanu pierwotnego.

Powrót do lotionu Seboradin Niger- kiedy stosuje sporadycznie, to widze różnice przy następnym myciu, a kiedy stosuję regularnie-efektu nie ma

Teraz stosuję Wax, ale po przeczytaniu składu jestem sceptycznie do niego nastawiona:/ i śmieszy mnie najeżdżanie na szampony z sls w składzie, a wychwalanie wax'a, który tez zawiera ich niemało!!! SZampon po prostu musi sie pienić,a jak pieni sie odzywka, to chyba cos tu jest nie tak, prawda?? a Wax bardzo mi się pieni przy spłukiwaniu Może pomoże mi,ale i tak nie przewiduję,abym kupiła go po skończeniu tych 480g

Rosiczka_Przeżuwacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-29, 19:44   #3673
mamawiki
Raczkowanie

Cytat:
Wyczytałam dawno temu na naszym forum, że ktoś polecał owo badanie, a jako że jestem zdesperowana, szukam każdej metody by zdiagnozować problem... W necie znalazłam reklamę pewnego gabinetu (mailowałam i dzwoniłam tam - zupełny brak kompetencji): "W moim gabinecie wykonujemy trichogram - badanie mikroskopowe włosów - określając typ włosa, jego stan uszkodzenia, rodzaj zaburzeń i terapię. Trichogram ułatwia rozpoznanie przyczyn choroby i określenie szczegółowego planu leczenia.

Niezależnie od przyczyn wypadania włosów leczymy każdy typ wypadania włosów, wykorzystując w tym celu: mezoterapię (wstrzykiwanie do skóry substancji pobudzających odrost włosa), masaże płynnym azotem, elektrostymulację, zabiegi laserem biostymulacyjnym i leczenie ogólne."
Niestety, brzmi ładnie, ale gabinet kiczowaty, stąd moje pytanie o poradę kogoś kto już przebrnął przez to badanie...
Słyszałaś o nim, jak widzę (czytam). Też ciekawią Cię szczegóły?

Wizażanki, któraś z Was wie, gdzie można zrobić trichogram na zachodzie naszego kraju?
Wiesz, nie interesowalam sie tymi badaniami, ale o nich slyszałam i czytała. Ciekawa jestem na ile jest ono kompetentne.
Stary 2007-08-30, 12:47   #3674
levante
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz, nie interesowalam sie tymi badaniami, ale o nich slyszałam i czytała. Ciekawa jestem na ile jest ono kompetentne.
Sądzę, że profesjonalnie wykonane będą spełniać swoją rolę. Najgorsze jest to, że ciężko znaleźć placówkę z solidnym personelem, który sam w sobie świadczyłby o jakości badania...
Nie tracę nadziei i szukam dalej takowej
Pewnie nie znasz przychodni z dobrą renomą, gdzie można zrobić trichogram?
Stary 2007-08-30, 14:31   #3675
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anetkas Pokaż wiadomość

Ciekawe, czy w ogóle możliwe jest, że te włosy co wypadły odrosną?
I czy Wam też wypadały z cebulkami? Takimi grubymi i białymi?
Czasem chce mi się płakać, jak patrzę w lustro.....
Cześć anetko zapewniam cię że te włosy co wypadły odrosną na pewno. Prawdą jest też to, że jak wypadają to z cebulkami. U mnie jest tak samo. Ale zrób sobie taki mały test. Złap dowolny włos co ci wypadł po czym wyrwij jakiś z głowy. Następnie porównaj strony od cebulek. Jeśli na wyrwanym własnoręcznie będzie cebulka taka sama jak przy tym co wypadł to jest sygnał że powinnaś wzmocnić włosy od zewnątrz. Zacznij koniecznie stosować wcierki

Cytat:
Napisane przez Rosiczka_Przeżuwacz Pokaż wiadomość

Teraz stosuję Wax, ale po przeczytaniu składu jestem sceptycznie do niego nastawiona:/ i śmieszy mnie najeżdżanie na szampony z sls w składzie, a wychwalanie wax'a, który tez zawiera ich niemało!!! SZampon po prostu musi sie pienić,a jak pieni sie odzywka, to chyba cos tu jest nie tak, prawda?? a Wax bardzo mi się pieni przy spłukiwaniu Może pomoże mi,ale i tak nie przewiduję,abym kupiła go po skończeniu tych 480g
Rosiczka Wax nie jest skuteczną odżywką przeciw wypadaniu włosów, co do tego nie ma żadnych wątpliwości. Jest za to bardzo dobry jeśli masz włosy zniszczone i chcesz je odżywić.

gaagatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-30, 15:42   #3676
anetkas
Raczkowanie

GG do anetkas

Cytat:
Napisane przez gaagatka Pokaż wiadomość
Cześć anetko zapewniam cię że te włosy co wypadły odrosną na pewno. Prawdą jest też to, że jak wypadają to z cebulkami. U mnie jest tak samo. Ale zrób sobie taki mały test. Złap dowolny włos co ci wypadł po czym wyrwij jakiś z głowy. Następnie porównaj strony od cebulek. Jeśli na wyrwanym własnoręcznie będzie cebulka taka sama jak przy tym co wypadł to jest sygnał że powinnaś wzmocnić włosy od zewnątrz. Zacznij koniecznie stosować wcierki.
Dzięki za radę , kupię sobię tą pokrzywkę. Mam nadzieję, że nie ma jakiegoś specjalnie mocnego zapachu, bo mój TŻ nie wpuści mnie do łóżka .
Stary 2007-08-30, 16:18   #3677
gaagatka
Raczkowanie

Mój nic nie wyczuł , zapach można powiedzieć że lekko ziołowy lub taki nijaki

Stary 2007-08-30, 16:29   #3678
anetkas
Raczkowanie

GG do anetkas

No, to już kupiłam i wtarłam. Jak często powinnam używać tej pokrzywy? Może na zmianę będę wcierała żel Dermeny i ten wyciąg.
Stary 2007-08-30, 16:40   #3679
mamawiki
Raczkowanie

Cytat:
Sądzę, że profesjonalnie wykonane będą spełniać swoją rolę. Najgorsze jest to, że ciężko znaleźć placówkę z solidnym personelem, który sam w sobie świadczyłby o jakości badania...
Nie tracę nadziei i szukam dalej takowej
Pewnie nie znasz przychodni z dobrą renomą, gdzie można zrobić trichogram?
Bardzo mi przykro, ale nie znam takiej placowki. 3mam kciuki za owocne poszukiwania
Stary 2007-08-30, 17:06   #3680
nusia2605
Rozeznanie

Talking Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Oooo jak dużo nowych postów.Teraz kupiłam tego Garniera Neril i zaczynam stosować.Łykam Merz i zaczynam pić od dziś regularnie Skrzyp polny który tatuś urwał mi na łąkach A Wam życzę wytrwałosci
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-30, 20:49   #3681
babethka
Raczkowanie

GG do babethka

hej Dziewczynki.mam pytanie:pamietam ze ktoras zainwestowala solidnie i zakupila serie Ducraya,w tym dosc drogi nowy preparat przeciw przewleklemu wypadaniu wlosow Chronostim.czy moglabym zapytac jak efekty,i czy warto????dzieki
babethka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-31, 08:49   #3682
levante
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez babethka Pokaż wiadomość
hej Dziewczynki.mam pytanie:pamietam ze ktoras zainwestowala solidnie i zakupila serie Ducraya,w tym dosc drogi nowy preparat przeciw przewleklemu wypadaniu wlosow Chronostim.czy moglabym zapytac jak efekty,i czy warto????dzieki
Mam i używam już drugie opakowanie ampułek Anastim i lada dzień zaczynam drugie opakowanie Chronostim... Czekam na efekty Na razie jedynym i dostrzegalnym rezultatem jest wydanie mnóstwa kasy
Ps. Skłamałabym - widzę małe włoski w paru miejscach, są dziwnie niesforne i mięciutkie, jak u małego dziecka Jednak nadal wypadają mi inne... Przy tej kuracj trzeba jednak uzbroić się w cierpliwość i odczekać kawał czasu.
Szykujesz się na Ducray?
Stary 2007-08-31, 08:49   #3683
levante
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo mi przykro, ale nie znam takiej placowki. 3mam kciuki za owocne poszukiwania
Dziękuję bardzo Tobie też życzę powodzenia!
Stary 2007-08-31, 09:52   #3684
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anetkas Pokaż wiadomość
Dzięki za radę , kupię sobię tą pokrzywkę. Mam nadzieję, że nie ma jakiegoś specjalnie mocnego zapachu, bo mój TŻ nie wpuści mnie do łóżka .
Ja to sobie tak dużo tego wcieram, że aż mi śmierdzi ale tylko chwilę, później przestaje

Wiecie co zażywam ten Vitapil (kończę pierwsze opakowanie) i jedno co mogę stwierdzić na pewno, to to, że włosy bardzo mocno mi się błyszczą Wyglądają na mocne i zdrowe Ta część co mi odrosła po farbowaniu (naturalny kolor włosów), na wygląd jest naprawdę ładna (mocno błyszcząca), żeby jeszcze przestały wypadać... Mam wrażenie, że odrobinkę jest lepiej, ale nie zmienia to faktu, że nadal wypada ich bardzo dużo. Ale staram się być cierpliwa, może z czasem będzie lepiej

Może wkleiłybyśmy tutaj zdjęcia swoich włosów, żeby ocenić czy tak źle wyglądają te nasze "mysie ogonki" ? Co Wy na to?

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-31, 11:51   #3685
witch_18
Zakorzenienie

Ja wczoraj dostałam zamówiony WAX do włosów wypadających i zniszczonych co by je trochę odbudować i poprawić ich wygląd,bo są jakieś takie nijakie Po pierwszym zastosowaniu zauważyłam,że są jakieś bardziej miękkie i gładkie No i kupiłam odżywkę z Gliss Kura dwufazową,bo potrzebuję czegoś bez spłukiwania,żeby ułatwiało rozczesywanie.Może będę przy tym mniej włosów traciła Jeszcze chcę zaopatrzyć się w sok z pokrzywy/brzozy o którym tyle teraz pisałyście
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-31, 16:48   #3686
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Ja to sobie tak dużo tego wcieram, że aż mi śmierdzi ale tylko chwilę, później przestaje

Wiecie co zażywam ten Vitapil (kończę pierwsze opakowanie) i jedno co mogę stwierdzić na pewno, to to, że włosy bardzo mocno mi się błyszczą Wyglądają na mocne i zdrowe Ta część co mi odrosła po farbowaniu (naturalny kolor włosów), na wygląd jest naprawdę ładna (mocno błyszcząca), żeby jeszcze przestały wypadać... Mam wrażenie, że odrobinkę jest lepiej, ale nie zmienia to faktu, że nadal wypada ich bardzo dużo. Ale staram się być cierpliwa, może z czasem będzie lepiej

Może wkleiłybyśmy tutaj zdjęcia swoich włosów, żeby ocenić czy tak źle wyglądają te nasze "mysie ogonki" ? Co Wy na to?
Mi Vitapilu zostało jeszcze jakieś 15 tabletek. Włosy wypadają mi 3 razy mniej ale ciągle jest to ponad 100. Myślę że jak przedłużę kurację na kolejne opakowanie to powinno być już ok

Już kiedyś podałam pomysł fotek ale dziewczyny się zlisiły .
Jeśli chodzi o mysi ogonek to mój wygląda żałośnie . Ale za to jak mam rozpuszczone włosy i jeszcze po myciu to w ogóle nie widać żeby były mocno przerzedzone. Dlatego może wkleić jedno w rozpuszczonych i jedno mysiego ogonka? Te z was co mają krótkie włosięta druga fotka nie dotyczy

Stary 2007-08-31, 17:37   #3687
virka
Zakorzenienie

Jak dla mnie super pomysł, tylko czy się znajdą jeszcze chętne...na razie jesteśmy dwie

virka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-08-31, 19:50   #3688
mamawiki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Jak dla mnie super pomysł, tylko czy się znajdą jeszcze chętne...na razie jesteśmy dwie
Ja sie na to pisze
Stary 2007-08-31, 19:56   #3689
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Ja sie na to pisze
Ja też ale dopiero 19-20 wrześnie jak wróce od fryzjera
Stary 2007-08-31, 20:04   #3690
nusia2605
Rozeznanie

Wiecie co ten pomysl z dodaniem fotek jest niezły,naprawdę,może jednak?Ja nie mam co pokazać bo moje włosy to 0,2 milimetra
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości