|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Próbować do skutku III
Cytat:
Napisane przez Nikita_Wawa
Kindzia bardzo sie ciesze ze wyniki M sa dobre  ciebie pani doktor podstymuluje i juz na mamusie wakacyjne sie załapiesz zobaczysz 
|
Cytat:
Napisane przez marta8117
|
Cytat:
Napisane przez m@gd@len@
Kindzia bardzo się cieszę
|
Cytat:
Napisane przez emi22
ciesze sie ze mezus zdrowy a ty sie szybko podleczysz i juz fasoleczka w brzuszku
|
Cytat:
Napisane przez kachula27
Czesc dziewczyny
Ja mam dzis strasznego dola ,w pracy dzisiaj na mojej zmianie przewinelo sie chyba z 10 ciezarnych kobiet i do tego mnostwo kobiet z malymi dziecmi w wozeczkach,tak sie na nie napatrzylam ze az mi sie cholernie smutno zrobilo i pol dna dzisiaj tylko chodze i rycze...normalnie mam dosyc,jak tylko widze kobiety z brzuszkami to mam mysli dlaczego one a nie ja maja sliczne brzuszki,wiem wiem moze powiecie ze jestem samolubna i mysle tylko o sobie ale jak kazda tutaj tak juz chcialabym miec dzidzie ale jakos mi to nie wychodzi...
Pozdrawiam i sciskam Was mocno
|
Ja mam to samo od ostatniej wizyty u doktorka Serducho mnie boli z tego wszystkiego. Chowam się przed mężem, żeby tylko nie widział, że popłakuję sobie bo znowu by mi mówił, że zachowuje się jak dzieciak. A on chyba nie wie co to znaczy być kobita i to wrażliwą na wszystko Poza tymczuję sie jakbym była jakas niedołężna przez to, że nie moge zajść w ciąże, to tak jakby mi rękę albo nogę ucięło. Staram się jakos opanować ale między czasie łzy same mi napływają do oczu. a najgorsze jest to, że nie wiadomo co ze mną jest nie tak.
Cytat:
Napisane przez AMILAMIJA
Hej,
kindzia, fajnie, że u męzusia armia ok. Uwierz mi, to wielki kamien z serca dla Was...
Ja tez białam Clo w 5-9 dc. Ale u mnie lekarz zaczynała od 1/4 tabletki. Chciała sprawdzić, jak zareaguje organizm, bo róznie z tym bywa. W drugim cyklu już dostałam 1/2 tabletki i tak mi zostało do dziś. Na tej dawcę dochowuję sie przynajmniej 2 pęcherzyków. Duphaston też dostaję ale pod warunkiem, że pęknie mi pęcherzyk (USG). Nie mogę brać Duph zanim lekarz tego nie sprawdzi. Od sprawdzenia ok 14 dni Duhastonu (2x1) i test. Jak dwie krechy, to radocha (której nie doczekałam). Jak nie, to odstawiam Duph i zazwyczaj na 3 dzien od odstawienia dosataję @.
Przy Clo trzeba bardzo pilnowac pęcherzyków i sytuacji, częste USG i wizyty u lekarza. Dla Twojego dobra. Poza tym ten lek często upośledza endometrium (jest dolna granica, poniżej której szanse na zagnieżdzenie spadają). Mi np. upośledzało i w tym cyklu nie brałam Clo, a inny lek, ktory w nie wpływa mi na endo. W poprzednim razem z Clo brałam Estrofem (właśnie na poprawę endo-działalo super).
Zyczę Wam powodzenia. U mnie teraz ok, wszystko jak w zegarku, a u TZ-a katastrofa...Jutro wizyta w Novum u androloga i decyzja, co dalej...Już wszystki wersje przemyślałam i pogodziłam się, że moja droga po dziecko bedzie trudna...Ale sie nie poddam...
A.
|
Dziękuję kochane staraczki 
Ami to może ty mi powiesz cos na ten temat bo mi to dziwnie wygląda. Nie miałam robionych, żadnych hormonów, ani tych badań podstawowych jakieś Lh, prolaktyna i inne. A doktorek mi przepisał Clo mimo, że skoki temp są super (chyba, że ma się to przydać do czegoś innego), do tego Duphaston i to bez, żadnych obserwacji pęcherzyków na usg. Clo mam brać po 1 tabletce raz dziennie od 5-9 d.c. a duphaston 0d 16-25. Już sama nie wiem. A jeszcze jak nie zadziała Clo po następnym cyklu (czyli pierwszym z tym lekiem) to mogę zwiększyć dawke do 2 dziennie A w ulotce własnie czytałam o tych skutkach ubocznych i wogóle o ciąży mnogiej.
I co ja mam zrobić
[Augustyn z Hippony]
|