Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Żony i Panny Młode 2015 część 46- nasz sezon!
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-09, 19:35   #162
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Dot.: Żony i Panny Młode 2015 część 46- nasz sezon!

Cytat:
Napisane przez oleandra123 Pokaż wiadomość
bardzo mi sie ta kampania nie podoba nie chce zeby ktos mnie namawial, lub nie, do ciazy. to jest bardzo indywidualna i intymna sprawa i nikt nie ma prawa mi mowic jaki wybor jest lepszy. Swiat jest i tak przeludniony wiec nie wierze ze nikt na nasze emerytury pracowac nie bedzie mial. To jest decyzja moja i mojego TZ i nikt, nawet rodzina nie powinien sie wtracac. A robienie takich kampanii jest bardzo seksistowskie i stawia kobiety bardzo przedmiotowo. A gdzie jest maz/partner tej Pani? dlaczego tylko kobiecie jest wypominany brak dzieci?
Z perspektywy państwa każda ciąża jest na wagę złota, również ta nieplanowana, z wpadki nastolatków czy z patologicznego środowiska. Kolejny obywatel = kolejna osoba płacąca podatki i budująca gospodarkę kraju. A dziecko z rodziny posiadającej pieniądze? Cudowny zastrzyk gotówki do budżetu. Żaden rząd nie będzie namawiał swoich obywateli, żeby się nie rozmnażali. Europa wymiera, jeśli państwo się nie będzie mieszać, to niedługo nie będzie kim rządzić. A czemu tylko kobieta? Dobre pytanie. Ale chyba to wynika z faktu, że aktualnie duży nacisk się kładzie na to, że kobiety same chcą decydować o swoim ciele i mężczyźni nie mają mieć nad nimi żadnej kontroli. Z tym że nie będzie kto miał pracować na nasze emerytury, to akurat nie ma w co wierzyć, bo to jest fakt. Polska się wyludnia w rekordowym tempie, starsi ludzie umierają a młodzi wyjeżdżają (akurat obie jesteśmy doskonałym przykładem ) i dzieci rodzą się głównie na emigracji.